Γρηγοριάδης : “Αφιερωμένο σε όλο τον ελληνικό λαό”.

Πριν από λίγη ώρα, ο Άρης Γρηγοριάδης, πρώτευσε στα 100μ. Ύπτιο και κρέμασε στον λαιμό του το χρυσό μετάλλιο, υπό τους ήχους του Εθνικού μας ύμνου, στο Ντέμπρετσεν της Ουγγαρίας, όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό πρωταθλημα κολύμβησης ανδρών/ γυναικών.

Λίγο μετά την βράβευσή του, στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου, ο Έλληνας πρωταθλητής μίλησε στην Ιστοσελίδα μας, για την μεγάλη επιτυχία του.

«Είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες μου. Το μετάλλιο θέλω να το αφιερώσω στην Ελλάδα, αλλά και στους Έλληνες, με αγάπη σε όλους τους συμπατριώτες μου, που υποφέρουν αυτούς τους χαλεπούς καιρούς.

Θεωρώ, ότι το έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, από οποιαδήποτε άλλη φορά. Ήταν η καλύτερη επίδοσή μου, από την εποχή που «επέστρεψαν» τα φυσιολογικά μαγιώ, και ήταν μια επίδοση που μαρτυρά, ότι πλέον με την εμπειρία και την σιγουριά που νιώθω για τον εαυτό μου, μπορώ να πετύχω πολύ σημαντικά πράγματα στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου».

Ο ίδιος είπε για το Λονδίνο: «Ναι, ο στόχος μου στους Ολυμπιακούς Αγώνες είναι ο τελικός. Από τη μία είμαι σίγουρα ο πρώτος στην Ευρώπη αυτή τη στιγμή, αλλά από την άλλη υπάρχουν και πολλοί Αμερικανοί και μπορούν να με κερδίσουν. Όλα όμως θα κριθούν εκεί, και είμαι αισιόδοξος ότι μπορώ να καταφέρω σπουδαία πράγματα.

Πρέπει πρώτα να τελειώσω με τον Ευρωπαϊκό, και μετά να ηρεμήσω, ώστε να δουλέψω σκληρά για το Λονδίνο. Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή στην καριέρα μου. Αυτά που συμβαίνουν στην Ελλάδα είναι τραγικά, και βέβαια δύσκολος ήταν και ο τρόπος που προετοιμάστηκα όλον αυτόν τον καιρό. Αλλά με θέληση και πίστη στον εαυτό μου, θεωρούσα ότι μπορώ να πετύχω στον σημερινό τελικό».

Χρυσάφης Βαγγελακάκης: “Ψυχολογική ώθηση”

Ο προπονητής του Άρη, Χρυσάφης Βαγγελακάκης, είπε για τη μεγάλη επιτυχία του αθλητή του: «Όλα αυτά προήλθαν μετά από πολύ δουλειά. Παρά τα προβλήματα, βρήκαμε δύναμη με τον Άρη, και καταφέραμε να ανταπεξέλθουμε, πετυχαίνοντας εν τέλει τον στόχο μας.

Είναι το έκτο μετάλλιο του Άρη, και αυτό είναι κάτι που μας δίνει ψυχολογική ώθηση για το μέλλον. Αυτό το μετάλλιο θα βοηθήσει την ελληνική κολύμβηση, αφού πολλά παιδιά θα πιαστούν από αυτό το μετάλλιο και θα κάνουν πολλά πράγματα στον χώρο μελλοντικά».

Τέλος, μίλησε για την πρώτη του αντίδραση  μετά την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου από τον Γρηγοριάδη: «Γύρισα αμέσως και του είπα σ’αγαπώ πολύ.Και αυτός γύρισε και είπε, κι εγώ σ’αγαπώ».

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)