Ελληνικός Αθλητισμός : Κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς ο Σπύρος Γιαννιώτης και η Μαριάννα Λυμπερτά

Σε μία  φτωχή και πολύ πρόχειρα οργανωμένη τελετή – που δεν κολακεύει καθόλου τον ΠΣΑΤ-  ο Σπύρος Γιαννιώτης του Ολυμπιακού Πειραιώς και η Μαριάννα Λυμπερτά του ίδιου συλλόγου βραβεύτηκαν ως κορυφαίοι αθλητές της χρονιάς. Απόλυτα αναμενόμενο το αποτέλεσμα για τους δύο αθλητές.

Κορυφαία ομάδα δικαίως η εθνική ομάδα των γυναικών στο πόλο αλλά κορυφαίος προπονητής περιέργως ο Σάντος. Απαράδεκτο το αποτέλεσμα και λυπούμαστε για το σκεπτικό των ελλήνων αθλητικών δημοσιογράφων. Επρεπε να βγάλουν προπονητή της χρονιάς έναν Ελληνα προπονητή,π.χ. τον Γέμελο ή τον Μορφέση ή οποιονδήποτε άλλο Ελληνα και όχι τον Σάντος. Οι Ελληνες προπονητές παλεύουν με πολύ δύσκολες συνθήκες εδώ και πολλά χρόνια και προσφέρουν τα μέγιστα στο να κρατηθεί ο ελληνικός αθλητισμός ζωντανός στις δύσκολες στιγμές που περνάει. Ακόμα και να συγκρίνουμε το αθλητικό αποτέλεσμα και πάλι ήταν περίεργο το αποτέλεσμα. Δηλαδή συγκρίνεται ένα χρυσό μετάλλιο σε παγκόσμιο πρωτάθλημα με μία πρόκριση σε τελικούς ευρωπαικού πρωταθλήματος; O Σάντος ούτε με τον Ομπράντοβιτς δεν μπορεί να συγκριθεί! Αψυχολόγητη η ψηφοφορία των ελλήνων ποδοσφαιρικών δημοσιογράφων. Θα μας πει ο ΠΣΑΤ ποιοι ψηφίζουν; Δηλαδή ο κάθε ποδοσφαιρικός δημοσιογράφος σε κάθε “αθλητική” εφημερίδα – που εξυπηρετεί σωματειακά συμφέροντα ψηφίζει; Τα ηλεκτρονικά μέσα όπως το δικό μας γιατί να μην μπορούν να ψηφίζουν; Δεν πρέπει να υπάρχει μία ίση κατανομή μεταξύ όλων των δημοσιογράφων όλων των αθλημάτων; Γιατί δεν βγάζουν ξεχωριστά “ποδοσφαιρικά βραβεία” και να τα ονομάζουν έτσι;

Η τελετή απαράδεκτη. Τα βίντεο που παρουσίαζαν τους αθλητές πολύ φτωχά και πολύ πρόχειρα. Ηταν βίντεο αυτά που επιλέχθηκαν για την παρουσίαση του Γιαννιώτη, του Διαμαντίδη κ.λπ; Η αίθουσα δεν βοήθησε καθόλου στην τηλεοπτική παρουσίαση της εκδήλωσης. Συγκρίνουμε αυτή την τελετή με άλλες αντίστοιχες στο εξωτερικό και θλιβόμαστε.

Οι πολιτικοί άνοιξαν το στόμα τους και είπαν πάλι απίστευτα πράγματα. Τί είναι αυτά που είπε ο Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα Αθλητισμού; Είναι δυνατόν να αποκαλεί τη μάχη του Μαραθώνα ως μάχη του πολιτισμού με την βαρβαρότητα!!! Ελεος κ. Νικητιάδη. Ο κάθε λαός έχει πολιτισμό και οι Πέρσες έχουν πολύ σημαντικό πολιτισμό. Με αυτά που είπατε δεν μας ανεβάζετε ως έθνος ούτε μας βοηθήσατε να αισθανθούμε εθνικά υπερήφανοι. Για ακόμα μία φορά συνείδητοποιήσαμε πόσο ημιμαθείς και εγωκεντρικοί είμαστε. Οι Ελληνες θα έπρεπε λόγω της ιστορίας τους να είναι “κοσμοπολίτες” και όχι εγωκεντρικοί. Αυτά τα “σοσλιαλισμός ή βαρβαρότητα”, “πολιτισμός εναντίον βαρβαρότητας”  και όλους τους αφορισμούς τους είδαμε στην πράξη. Σεβασμός στους άλλους λαούς κ. Υφυπουργέ Τουρισμού.

Η εκδήλωση έπρεπε να ήταν γιορτή του αθλητισμού αλλά όπως το έκανε ο ΠΣΑΤ ήταν μία απίστευτη μιζέρια που μας μελαγχόλησε παρά μας γέμισε αισιοδοξία για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού. Κρίμα!!!

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)