Γλαύκος : Ανακοινώθηκε ο 2ος αγώνας για τον Ιούνιο του 2014.

Δελτίο Τύπου των διοργανωτών & του βασικού χορηγού.

 

Αθήνα-Κάρυστος, 11 Ιουλίου, 2013 – Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κάρυστο, στις 29 & 30 Ιουνίου, ο πρώτος τριαθλητικός αγώνας «Γλαύκος», υπό την αιγίδα του Δήμου Καρύστου, της Περιφερειακής Ενότητας Εύβοιας και με την υποστήριξη, ως μεγάλου χορηγού, της Enel Green Power Hellas.

Αναλυτικότερα, το Σάββατο 29 Ιουνίου διεξήχθη ο αγώνας της κατηγορίας παίδων όπου συμμετείχαν 200 περίπου παιδιά ηλικίας από 7 έως 17 ετών, ενώ την Κυριακή, 30 Ιουνίου έλαβε χώρα ο βασικός αγώνας όπου συμμετείχαν πάνω από 200 Ελλήνες και ξένοι αθλητές (επισυνάπτεται αναλυτικός πίνακας αποτελεσμάτων).

Με αφορμή την ολοκλήρωση του τριάθλου «Γλαύκος», ο Δήμαρχος Καρύστου, κος Ν. Μανώλης, δήλωσε χαρακτηριστικά: «Ο Δήμος Καρύστου στηρίζει κάθε πρωτοβουλία, η οποία είναι προς όφελος της περιοχής μας. Ευελπιστούμε ότι η αρχή που έγινε σήμερα, θα σημάνει την καθιέρωση ενός αθλητικού γεγονότος, το οποίο πέρα από τον αθλητισμό θα στηρίξει και τον τουρισμό του τόπου μας, φέρνοντας ακόμα περισσότερους επισκέπτες σε επαφή με την πόλη της Καρύστου και τις αναρίθμητες ομορφιές της. Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε όλους τους εθελοντές για τη σημαντική τους βοήθεια, τους χορηγούς και ιδιαίτερα το μεγάλο χορηγό του αγώνα, Enel Green Power Hellas, χωρίς την υποστήριξη των οποίων δεν θα ήταν εφικτή αυτή η πολύ επιτυχημένη πρώτη διοργάνωση».

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι, το κλίμα σε όλη τη διάρκεια του αγώνα και των παράλληλων εκδηλώσεων ήταν άκρως εορταστικό και ανέδειξε τη χαρά και τον υγιή ανταγωνισμό που θα πρέπει να χαρακτηρίζει κάθε αθλητικό γεγονός.

Ως συνέπεια του πρώτου αυτού επιτυχημένου τριαθλητικού αγώνα «Γλαύκος», η οργανωτική επιτροπή ανακοίνωσε το δεύτερο τριαθλητικό αγώνα «Γλαύκος» τον Ιούνιο του 2014.

Την Κυριακή 30 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε ο αγώνας ενηλίκων, οι οποίοι αγωνίστηκαν είτε μεμονωμένα είτε ως μέλη σκυταλοδρομίας σε ένα από τα δύο παρακάτω προγράμματα αποστάσεων:

 

Sprint: 750μ. κολύμπι, 20χλμ. ποδήλατο, 5χλμ. τρέξιμο

Olympic: 1.500μ. κολύμπι, 40χλμ. ποδήλατο, 10χλμ. τρέξιμο

Τα αποτελέσματα των αγώνων είναι τα εξής:

Αγώνας Sprint

Στο αγωνιστικό κομμάτι, στην κατηγορία Sprint,διακρίθηκε ο ανερχόμενος αθλητήςτουΤριάθλου Γιώργο Δανιήλ, ο οποίος βγήκε πρώτος στην κολύμβηση και διατήρησε την πρώτη θέση μέχρι το τέλος.

 

Στις κατηγορίες ανδρών ανά σειρά κατάταξης, τα αποτελέσματα διαμορφώθηκαν ως εξής:

 

Ηλικίες 18-30

1ος : Δανιήλ Γιώργος

2ος : Καφώρος Άλκης

3ος : Παπαχρήστου Γιώργος

 

Ηλικίες 31-40

1ος : Σαρρής Παναγιώτης

2ος : Αργύρης Αλέξανδρος

3ος : Βαμβακίδης Ιωάννης

 

Ηλικίες 41-50

1ος : Ανδρεάδης Στέλιος

2ος : Ψαρέλης Γιάννης

3ος : Γκούντας Γιώργος

 

 

Ηλικίες 50-60

1ος : Παπαβασιλείου Θωμάς

2ος : Χάρπαλης Πέτρος

3ος : Μαλανδράκης Χρήστος

 

Όσον αφορά στις γυναίκες:

 

Γενική

1η : Κεραμιδά Αγγελική

2η : Κλαπανάρα Έλενα

3η : Καποδίστρια Μαίρη

 

Ηλικίες 18-35

1η : Καποδίστρια Μαίρη

2η : Βογιατζή Γιούλη

3η : Μαραγκού Μόνικα

 

Ηλικίες 36+

1η : Κεραμιδά Αγγελική

2η : Κλαπανάρα Ελένη

3η : Τσιώμη Αλεξάνδρα

 

Στο ομαδικό, πρώτη τερμάτησε η ομάδα «Βατράχια» με τον Κοσκινά Δημήτρη στηνκολύμβηση, τον Παναγιώτη Μοσχόβη στην ποδηλασία και τον αθλητή της Αργυρούπολης, Γιώργο Ρουκλιώτη στο τρέξιμο. Στη 2ηθέση τερμάτισε η ομάδα «Νέδων» και στην 3ηη «Pacific».

 

Αγώνας Olympic

Στην Ολυμπιακή απόσταση είχαμε 31 συμμετοχές στο ατομικό και 6 ομάδες.Πρώτος τερμάτισε ο Σπύρος Νικολούζος, δεύτερος πέρασε τη γραμμή του τερματισμούγνωστός Ultraman Λευτέρης Παρασκευάς και τρίτος τερμάτισε ο Γιάννης Νομικός.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα στις κατηγορίες και ανά σειρά κατάταξης διαμορφώθηκαν ως εξής:

 Ηλικίες 18-30

1ος : Νομικός Γιάννης

2ος : Νταφάλιας Κωνσταντίνος

3ος : Αξιώτης Ευάγγελος

 

Ηλικίες 31-40

1ος : Νικολούζος Σπύρος

2ος : Παρασκευάς Λευτέρης

3ος : Barrable Duncan

 

 Ηλικίες 41-50

1ος : Λαμπροπουλος Σταμάτης

2ος : Κανελόπουλος Παύλος

3ος : Πιπέρης Βασίλης

 

Ηλικίες 51-60

1ος : Μυλωνάς Κώστας

2ος : Brown James

3ος : Κούλης Σπυρίδων

 

Στο Ολυμπιακό, η Φαίδρα Μαγκριώτη, τερμάτισε σε πολύ καλό χρόνο.

 

Τέλος, στο ομαδικό κομμάτι, πρώτη νικήτρια ήταν η ομάδα «Ωκεανός», δεύτερη η τοπική ομάδα από την Κάρυστο, «Last» και τρίτη η ομάδα «Τα τρία, οι δύο».

 

Σχετικά με την Enel Green Power

 

Η Enel Green Power είναι εταιρεία του Ομίλου Enel απόλυτα προσανατολισμένη στην ανάπτυξη και διαχείριση Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας στην Ιταλία και τον υπόλοιπο κόσμο. Το 2012 η εταιρεία παρήγαγε περισσότερες από  25 δισ. kWh ηλεκτρικής ενέργειας από νερό, ήλιο, άνεμο και γεωθερμία, που καλύπτουν τις ενεργειακές ανάγκες περισσότερων από 10 εκατομμυρίων νοικοκυριών και συμβάλλουν στη μείωση 18 εκατομμυρίων τόνων εκπομπών CΟ2. Η Εnel Green Power είναι παγκόσμιος ηγέτης χάρη σε ένα πολύ καλά ισορροπημένο ενεργειακό μίγμα, το οποίο περιλαμβάνει όλες τις σημαντικές τεχνολογίες των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας. Η εγκατεστημένη ισχύς της Εταιρείας ανέρχεται σε περισσότερα από 8.000 MW, τα οποία προέρχονται από ένα μίγμα πηγών που περιλαμβάνει αιολική, ηλιακή, υδροηλεκτρική ενέργεια, καθώς επίσης γεωθερμία και βιομάζα.  Η Enel Green Power έχει υπό λειτουργία περισσότερα από 700 έργα σε 16 χώρες της Ευρώπης και της Αμερικής – Βόρειας και Νότιας.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)