Αγώνες τρεξίματος : «Γύρος της Πειραϊκής»

Αγώνας δρόμου με το όνομα «Γύρος της Πειραϊκής» συνδιοργανώνεται από το Δήμο Πειραιά, τον Ο.Π.Α.Ν. και την Ελληνογαλλική Σχολή Saint – Paul, στο πλαίσιο του εορτασμού των 120 χρόνων της Σχολής.
Θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 21 Απριλίου 9.00 π.μ. με αφετηρία και τερματισμό το Αρχαιολογικό Μουσείο Πειραιά και την Ελληνογαλλική Σχολή Saint – Paul και με δύο διαδρομές των 2,5 και 5 χιλιομέτρων.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού, Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κ. Γιώργος Σιγάλας, ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής κ. Μάρκος Βαρθαλίτης, καθώς και ο Αν. Διευθυντής του Γυμνασίου της Σχολής κ. Αντώνης Βουτσίνος, παραχώρησαν συνέντευξη τύπου για το Γύρο της Πειραϊκής.

Ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, κ. Γιώργος Σιγάλας, αφού μετέφερε τα συγχαρητήρια για το έργο και τις πρωτοβουλίες της Σχολής, καθώς και τη στήριξη του Δημάρχου κ. Βασίλη Μιχαλολιάκου, για την επιτυχία της διοργάνωσης, τόνισε μεταξύ άλλων:

«Ο Πειραιάς δεν μπορεί να λείπει από τον εορτασμό 120 χρόνων της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint-Paul. Φανταστείτε πόσα σημαντικά πράγματα έχουν γίνει στην πόλη, όλα αυτά τα χρόνια, μέσα από ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Δεν θα μπορούσε λοιπόν, ο Δήμος να λείπει από αυτό το εορταστικό τριήμερο, τις εκδηλώσεις του παιδαγωγικού ιδρύματος.

Όταν έγινε η πρόταση για το «Γύρο της Πειραϊκής», όπως τελικά τον ονομάσαμε, για εμένα και για τους συνεργάτες μου στον Ο.Π.Α.Ν., ήταν μια ευκαιρία να μπορέσουμε, μιας και υπήρχε η άμεση ανταπόκριση της Τροχαίας και της Δημοτικής Αστυνομίας, να δοκιμάσουμε κατά πόσο μπορούμε στην πόλη μας, με τα νέα δεδομένα, να στηρίξουμε το «Γύρο του Πειραιά», που έχει σταματήσει εδώ και 13 χρόνια.

Ωστόσο, λόγω του λιμανιού υπάρχει μεγάλη κίνηση στους δρόμους, με αποτέλεσμα ο Πειραιάς να μην μπορεί να κλείνει εύκολα.

Στήσαμε λοιπόν, το «Γύρο της Πειραϊκής» σε συνεργασία με το Saint-Paul και ενώσαμε τις δυνάμεις μας ουσιαστικά.

Για εμάς, ο «Γύρος της Πειραϊκής», πέραν του ότι θα τιμήσουμε με αυτό τον τρόπο τη Σχολή σαν Ο.Π.Α.Ν. ή σαν Δήμος Πειραιά αν θέλετε, είναι ο προάγγελος για το «Γύρο του Πειραιά», τον οποίο έχουμε ετοιμάσει και το μόνο που χρειάζεται είναι να οριστεί η ημερομηνία.

Πρώτον τιμάμε τη Σχολή και κατά δεύτερον είναι ένα δείγμα κατά πόσο μπορούμε να ανταποκριθούμε στο «Γύρο του Πειραιά», ο οποίος έχει άλλες απαιτήσεις.

Καλούμε λοιπόν τον κόσμο να τρέξει σε μια πολύ όμορφη διαδρομή.

Να χαρούμε για λίγο την πόλη μας, χωρίς να φοβόμαστε τα αυτοκίνητα. Θα είναι μια μεγάλη ευκαιρία για κάποιον να χαρεί την πόλη, έστω για 45 λεπτά που θα διαρκέσει η διαδρομή των 5 χιλιομέτρων ή για 20 λεπτά που θα διαρκέσει η διαδρομή των 2,5 χιλιομέτρων.

Δεν έχει σημασία ο νικητής. Όλοι θα είναι νικητές.

Θα είναι μια πολύ ωραία στιγμή και για την πόλη και για εμάς και για όσους φορείς θα συνεργαστούν, όπως οι δρομείς υγείας που θα μας υποστηρίξουν.

Τα επόμενα βήματα που θα κάνουμε θα είναι είτε με το «Γύρο του Πειραιά» είτε με μια ποδηλατοδρομία που έχουμε στα «σκαριά» είτε άλλες εκδηλώσεις που θα αποδίδουμε την πόλη στους πολίτες.»

Ο Γενικός Διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Saint – Paul κ. Μάρκος Βαρθαλίτηςδήλωσε:

«Η Σχολή μας έχει 120 χρόνια ζωντανής και διαρκούς παρουσίας στην πόλη μας. Εκατοντάδες εκπαιδευτικοί και χιλιάδες μαθητές πέρασαν από τις αίθουσες διδασκαλίας. Η προσφορά της Σχολής μας είναι τεράστια και στο χώρο της εκπαίδευσης και στο χώρο της αγωγής, αλλά και στην πολιτιστική και πνευματική ζωή του πρώτου λιμανιού της Πατρίδας μας».

«Την περασμένη Τετάρτη έλαβε χώρα στο σχολείο, μία εκδήλωση με αφορμή την κυκλοφορία του αφιερώματος «Πειραιάς και τραγούδι», όπου σημαντικές προσωπικότητες του μουσικού χώρου, όπως ο Νταλάρας, ο Πολυκανδριώτης, ο Σταθακόπουλος, η Λένα Αλκαίου, αλλά και σχολιαστές ήρθαν στο σχολείο να παρουσιάσουν αυτό το αφιέρωμα. Γιατί το λέω; Γιατί αυτό το αφιέρωμα όπως και τα 6 προηγούμενα αναφέρονται στην πόλη του Πειραιά. Ήταν μια επιθυμία των εκπαιδευτικών που αγκάλιασε η Διεύθυνση της Σχολής και από το 2007 εκδίδεται ένα αφιέρωμα με αντικείμενο τον Πειραιά».

«Για μας ο Πειραιάς είναι η πηγή, από την οποία όλα προέρχονται. Έχουμε ριζώσει σε αυτή την πόλη και της το χρωστάμε της πόλης. Οφείλω να συγχαρώ τον κ. Σιγάλα γιατί ήρθε προς το σχολείο και είπε: «είμαστε και εμείς εδώ». Τον ευχαριστώ ιδιαίτερα για τις προσπάθειες του».

Ο Αναπλ. Διευθυντής Γυμνασίου της Σχολής κ. Αντώνης Βουτσίνος, προλογίζοντας τη συνέντευξη τύπου είπε μεταξύ άλλων:

«Η Σχολή μας γιορτάζει φέτος τα 120 χρόνια από την ίδρυση της. Έτσι έχει αποφασιστεί από τη Διεύθυνση της και το Σύλλογο Αποφοίτων της Σχολής να γίνουν μια σειρά πολιτιστικών και αθλητικών δραστηριοτήτων για τον εορτασμό αυτό. Μία από αυτές τις δραστηριότητες θα είναι και ο γύρος της Πειραϊκής από κοινού με το Δήμο Πειραιά και τον Ο.Π.Α.Ν. Το κάνουμε αυτό σε συνεργασία με το Δήμο γιατί πρέπει τα σχολεία του Πειραιά – και τα δημόσια αλλά και τα ιδιωτικά – να συνεργαστούν πιο στενά με την Τοπική Αυτοδιοίκηση για να σταματήσει ο Πειραιάς να ζει και να υπάρχει στη σκιά της πρωτεύουσας».

«Ο Πειραιάς είναι μια ξεχωριστή πόλη και πρέπει να δείξουμε ότι οι κάτοικοι του Πειραιά τον θέλουν δυνατό, τον θέλουν μπροστά. Να μην τα περιμένουμε όλα από την Τοπική Αυτοδιοίκηση. Εμείς πρέπει να δώσουμε το παράδειγμα για να δείξουμε τον πολύπλευρο χαρακτήρα της πόλης μας. Ο κ. Σιγάλας έχει βοηθήσει πάρα πολύ αυτή την προσπάθεια μας και τον ευχαριστούμε πολύ γι΄αυτό».

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)