GIOS- DESEYR LEON KASTRO

Δελτίο Τύπου της ομάδας. Δύο εβδομάδες μετά το ντεμπούτο της GIOS- DESEYR LEON KASTRO

Έγινε  επίσημα η παρουσίαση στις 18 /02/2012  στις τοπικές αρχές, τα μέσα ενημέρωσης και τους οπαδούς στον πολυχωρο  dom culture της  πόλης του Leon Villablino  με την υποστήριξη των χορηγων  Provincial de León και  της ομοσπονδίας ποδηλασίας Laciana .

Την τελετή παρακολούθησαν τοπικοί πολιτικοί δημοτικοί και νομαρχιακοί παράγοντες,  ο επίσημος προσκεκλημένος και μέγας χορηγός  Alferdo Gios όπως επίσης ο πρώην επαγγελματιας ποδηλατης Lale Cubino ποδηλάτης της διάσημης kelme με νίκες στο tour de france , vuelta espana , giro di italia και όλα αυτά με ποδήλατο Gios .

Η GIOS- DESEYR LEON KASTRO

Ξεκίνα την continental ομάδα ,  με μια ομάδα ανθρώπων  που έχει  την εμπειρία να προχωρήσει ένα τέτοιο πρόγραμμα . Με την υποστήριξη του Alfredo GIOS , που είναι ο κύριος χορηγός της ομάδας, η οποία περιλαμβάνει ένα πρόγραμμα με προοπτική ανάπτυξης  τρία χρόνια.

 

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ Alfredo GIOS

Δεν σχεδίαζα να επενδύσω  αυτή τη στιγμή σε μια ομάδα ποδηλασίας, αλλά με φίλους όπως ο  Javi (Javier Fernandez-Soto, διευθυντής της ομάδας) να είναι  τόσο ενθουσιασμένος για την δημιουργία της continental team ,  τα κίνητρα αυτά με ενθάρρυναν σε αυτή την προσπάθεια. Δεν ήταν προγραμματισμένο, αλλά μέσα σε μόλις τρεις μήνες (από τον Νοέμβριο) έχουμε προγραμματίσει  αυτήν  την ομάδα και θα κοιτάξουμε το μέλλον με αισιοδοξία. Το πρώτο έτος της χορηγίας  θα είναι αναγνωριστικό  και ελπίζουμε να γίνει μια ισχυρή ομάδα στις ακόλουθες σεζόν  », λέει ο πρόεδρος της ιστορικής  εταιρείας GIOS  η οποία το 2013  θα γιορτάσει τα 65 χρόνια της ύπαρξής της.

Παρά την οικονομική κρίση, το  δημοτικό Συμβούλιο του Leon θα ανανεώσει τη δέσμευσή της για την ποδηλασία και την υποστήριξη της  GIOS- DESEYR LEON KASTRO,

όπως έχει ειπωθεί από τον υπεύθυνο σε θέματα αθλητισμού του δήμου  Leon, “Braulio (Braulio Φερνάντες, πρόεδρος της ομοσπονδίας  Ποδηλασίας Laciana)  έχουν εργαστεί πολύ σκληρά και θα  προχωρήσουμε στην υποστήριξη της ομάδος . Είμαι βέβαιος ότι θα έχουν μεγάλη επιτυχία, διότι η ανθρώπινη ομάδα είναι εξαιρετική και, φυσικά, έχουν την υποστήριξη από το συμβούλιο. ”

Για τον Braulio Φερνάντες η δημιουργια της continental team  GIOS- DESEYR LEON KASTRO  « ηταν ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα».

“Πάντα ήθελα να προχωρήσουμε με μια επαγγελματική ομάδα και σήμερα είναι μια πολύ ιδιαίτερη μέρα για μένα, την οικογένειά μου, και την ομοσπονδία ποδηλασίας Laciana . Χωρίς την υποστήριξη των χορηγών και των ιδρυμάτων που δεν θα είχε γίνει πραγματικότητα, οπότε είμαι πολύ ευγνώμων. ”

Ο Δήμαρχος της Villablino  Ana Isabel Duran υπογράμμισε επίσης το έργο της εδώ και πολλά χρόνια από τον Braulio Φερνάντες και υπογράμμισε την αξία της ομοσπονδία ποδηλασίας Laciana

να θυμόμαστε ότι “η μόνη ομάδα στην Ισπανία που έχει τρεις ομάδες: η μία Τζούνιορ, μια  Elite-U23 και Τώρα, μια επαγγελματική Continental. Ο Braulio Φερνάντεζ είναι ένας μεγάλος υποστηρικτής του ποδηλάτου και τόσο ο ίδιος όσο και οι ποδηλάτες της ομάδος έχουν της ευχές της  Villablino  για καλή τύχη στην προσπάθεια τους.

Εκτός από την εταιρεία ΠΟΔΗΛΑΤΩΝ GIOS την εταιρεία Deyser, η ομάδα  χρηματοδοτείται από τον Provincial de León, την εταιρεία αθλητικών ενδυμάτων  ARTE DE TRANSFER , το νερό  Carrizal , και η  ομοσπονδία ποδηλασίας Laciana .

 

οι ελληνικές εταιρείες που υποστηρίζουν την ομάδα στην δυναμική τους προσπάθεια θα είναι για το 2012  η εταιρεία αυτοκίνητων Ford Motor Ελλάς Α.Ε.Β.Ε  , η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας Cosmote , Η Cryomed S.A. μία ελληνική εταιρία εφαρμοσμένης βιοτεχνολογίας , εταιρεία  DeFeet Greece  Αντιπρόσωπος: Alex Yacoupian (τηλ. 210 9954 767)( ειδη ενδυμασιας )  , εταιρεία football team puma (  ενδυμασία αθλητών ) , Κατάστημα  , topodilato 

 

 

Στην παρουσίαση της ομάδος , από ελληνικής πλευράς παραβρεθήκαν ο Team manager της ομάδος Κουμπενακης Νικόλαος και οι αθλητές Απόστολος Μπουγλας  , Γεώργιος Μπουγλας , Κωνσταντίνος Ευσταθίου , στο πλαίσιο της γνωριμίας με τους υπόλοιπους αθλητές της ομάδος κατά την διάρκεια της παραμονής μας την Ισπανία έγιναν δυο προπονήσεις στο προπονητικό κέντρο της ομάδος στο Villablino που βρίσκεται σε υψόμετρο 1100 μέτρων , κατά την διάρκεια του 2012 επίλεκτοι έλληνες αθλητές θα προετοιμαστούν στο προπονητικό κέντρο της ομάδος στο Villablino και θα συμμετάσχουν σε αγώνες στην Ισπανία

Η επόμενη ημέρα της GIOS- DESEYR LEON KASTRO στις 27 -02 η ομάδα θα συγκεντρωθεί στη Βαλένθια και θα επικεντρωθεί στις 3-03 στο  επίσημο ντεμπούτο στο Tour of Murcia 2.1 uci .

Oμάδα  2012

Francisco José Pacheco (29, 12 νίκες ως επαγγελματίας)
Pedro Μερίνο (24 ετών)
Σαλβαδόρ Γκουαρντιόλα (23 έτη)
Jaume Rovira (32 ετών, 2 νίκες ως επαγγελματίας)
Χοσέ Ραφαέλ Μαρτίνες (31 ετών, 1 νίκη ως επαγγελματίας)
José Antonio Carrasco (31 έτη)
Aitor Pérez Αριέτα (34 ετών, 1 νίκη ως επαγγελματίας)
Jonathan Γκονζάλες (24 ετών, )
fernardo  karvalio Almeida (Πορτογαλία , 23 ετών)
Απόστολος Μπουγλας  (23 ετών)
Γεώργιος Μπουγλας (20 έτη)
Κωνσταντίνος Ευσταθίου (20 έτη)
Ιωάννης Ηλιάδης (19 ετών)
Χαράλαμπος Καστραντας (22 ετών
team manager της ομάδας:

Νικόλαος Koympenakis
Στυλιανός Κεφαλάκης
Javier Fernandez Σότο
Joaquin Φερνάντες
Ivan Rodriguez

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)