Γιώργος Δανιήλ

Από τους πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές που ξεχωρίζουν στους αγώνες του 2013 είναι ο Γιώργος Δανιήλ. Με την ευκαιρία της νίκης του στο Αστρος και της 6ης θέσης του στην γενική κατάταξη στην Ανάβυσσο κάναμε την παρακάτω συνέντευξη.

Triathlonworld : Γιώργο θα θέλαμε να μας συστηθείς. Καθώς είσαι νέος στον χώρο του Τριάθλου πολλοί δεν σε γνωρίζουν.

Γιώργος Δανιήλ : Είμαι 28 ετών, απόφοιτος (δημοτικο, γυμνασιο, λυκειο) των εκπαιδευτηριων Ζηρίδη και πτυχιούχος του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής κι αθλητισμού με ειδικότητα στην κολύμβηση. Παράλληλα είμαι σύμβουλος διατροφής, πιστοποιημένος instructor απο το loughborough university της αγγλίας στη μυική ενδυνάμωση, Pilates instructor level 3 και ckt (certified kettlebell instructor) level 2.

Ως φοιτητής, συνεργάστηκα με τον Δρ. Γεώργιο Γαιτάνο ως βοηθός του και εν συνεχεία έως και σήμερα εργάζομαι ως personal trainer. Εχω παρακολουθήσει αρκετα συνεδρια-σεμινάρια-εκθέσεις σε χώρες του εξωτερικού όσον αφορά γενικώς το fitness.

 

Triathlonworld : Πότε ξεκίνησες αθλητισμό ;

Γιώργος Δανιήλ : Στην ηλικία των 6 ετών ξεκίνησα την κολύμβηση και σταμάτησα ταυτόχρονα με τις πανεπιστημιακές μου σπουδες το 2005 σε ηλικία 20 ετών. Στο διάστημα αυτό ως αθλητής του Πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου και ως μέλος επί τριετίας του προολυμπιακού κλιμακίου της εθνικής ομάδος έλαβα μέρος σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός συνόρων κολυμπώντας μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις σε ελεύθερο και μικτή. Καλύτερες επιδόσεις 200μ ελεύθερο 1.56, 400μ ελεύθερο 4.05, 1500μ ελεύθερο 16.12, 200μ μικτή 2.09.

 

Triathlonworld : Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι ενεργά με το Τρίαθλο ;

Γιώργος Δανιήλ : Το τελευταίο έτος άρχισα να τρέχω για τη διατήρηση της φυσικής μου κατάστασης και να μετακινούμαι με ποδήλατο. Έτσι μια μέρα μετά από συζητήσεις με φίλους-συναδέλφους με προέτρεψαν να πάρω μέρος σε έναν αγώνα διάθλου όπως και έγινε (20-1-2013). Η εμπειρία μου στο άθλημα είναι οι τρεις αγώνες που έλαβα μέρος-ένας διάθλου και δύο τριάθλου.

 

Triathlonworld : Πόσο χρόνο αφιερώνεις στην προπόνησή σου στο Τρίαθλο;

Γιώργος Δανιήλ : Ο χρόνος που αφιερώνω για την προπόνησή μου είναι σταθερός διότι πρωτεύει για μένα η φυσική μου κατάσταση, ως λάτρης του fitness. Κολυμπάω 2-3 φορές την εβδομάδα, μετακινούμαι με ποδήλατο και 3 φορές την εβδομάδα τρέχω. Παράλληλα 2 φορές την εβδομάδα κανω και kick boxing.

 

Triathlonworld : Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο Τρίαθλο και σε ποιους αγώνες θα λάβεις μέρος φέτος;

Γιώργος Δανιήλ :Δεν μπορώ να θέσω ακόμα κάποιους στόχους στο άθλημα διότι είμαι καινούριος αε αυτό. Το σίγουρο όμως ειναι ότι δεν είμαι φιλος της μετριότητας και θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Όσον αφορά τους αγώνες που θα πάρω μέρος, ευελπίστω να είμαι έτοιμος και υγιής να συμμετάσχω σε αρκετούς γιατί βασικά χρειάζομαι εμπειρίες.

 

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.