Γιώργος Δανιήλ

Από τους πρωτοεμφανιζόμενους αθλητές που ξεχωρίζουν στους αγώνες του 2013 είναι ο Γιώργος Δανιήλ. Με την ευκαιρία της νίκης του στο Αστρος και της 6ης θέσης του στην γενική κατάταξη στην Ανάβυσσο κάναμε την παρακάτω συνέντευξη.

Triathlonworld : Γιώργο θα θέλαμε να μας συστηθείς. Καθώς είσαι νέος στον χώρο του Τριάθλου πολλοί δεν σε γνωρίζουν.

Γιώργος Δανιήλ : Είμαι 28 ετών, απόφοιτος (δημοτικο, γυμνασιο, λυκειο) των εκπαιδευτηριων Ζηρίδη και πτυχιούχος του Καποδιστριακού πανεπιστημίου Αθηνών του τμήματος επιστήμης φυσικής αγωγής κι αθλητισμού με ειδικότητα στην κολύμβηση. Παράλληλα είμαι σύμβουλος διατροφής, πιστοποιημένος instructor απο το loughborough university της αγγλίας στη μυική ενδυνάμωση, Pilates instructor level 3 και ckt (certified kettlebell instructor) level 2.

Ως φοιτητής, συνεργάστηκα με τον Δρ. Γεώργιο Γαιτάνο ως βοηθός του και εν συνεχεία έως και σήμερα εργάζομαι ως personal trainer. Εχω παρακολουθήσει αρκετα συνεδρια-σεμινάρια-εκθέσεις σε χώρες του εξωτερικού όσον αφορά γενικώς το fitness.

 

Triathlonworld : Πότε ξεκίνησες αθλητισμό ;

Γιώργος Δανιήλ : Στην ηλικία των 6 ετών ξεκίνησα την κολύμβηση και σταμάτησα ταυτόχρονα με τις πανεπιστημιακές μου σπουδες το 2005 σε ηλικία 20 ετών. Στο διάστημα αυτό ως αθλητής του Πανελληνίου γυμναστικού συλλόγου και ως μέλος επί τριετίας του προολυμπιακού κλιμακίου της εθνικής ομάδος έλαβα μέρος σε πολλούς αγώνες εντός και εκτός συνόρων κολυμπώντας μεσαίες και μεγάλες αποστάσεις σε ελεύθερο και μικτή. Καλύτερες επιδόσεις 200μ ελεύθερο 1.56, 400μ ελεύθερο 4.05, 1500μ ελεύθερο 16.12, 200μ μικτή 2.09.

 

Triathlonworld : Πότε ξεκίνησες να ασχολείσαι ενεργά με το Τρίαθλο ;

Γιώργος Δανιήλ : Το τελευταίο έτος άρχισα να τρέχω για τη διατήρηση της φυσικής μου κατάστασης και να μετακινούμαι με ποδήλατο. Έτσι μια μέρα μετά από συζητήσεις με φίλους-συναδέλφους με προέτρεψαν να πάρω μέρος σε έναν αγώνα διάθλου όπως και έγινε (20-1-2013). Η εμπειρία μου στο άθλημα είναι οι τρεις αγώνες που έλαβα μέρος-ένας διάθλου και δύο τριάθλου.

 

Triathlonworld : Πόσο χρόνο αφιερώνεις στην προπόνησή σου στο Τρίαθλο;

Γιώργος Δανιήλ : Ο χρόνος που αφιερώνω για την προπόνησή μου είναι σταθερός διότι πρωτεύει για μένα η φυσική μου κατάσταση, ως λάτρης του fitness. Κολυμπάω 2-3 φορές την εβδομάδα, μετακινούμαι με ποδήλατο και 3 φορές την εβδομάδα τρέχω. Παράλληλα 2 φορές την εβδομάδα κανω και kick boxing.

 

Triathlonworld : Ποιοι είναι οι στόχοι σου στο Τρίαθλο και σε ποιους αγώνες θα λάβεις μέρος φέτος;

Γιώργος Δανιήλ :Δεν μπορώ να θέσω ακόμα κάποιους στόχους στο άθλημα διότι είμαι καινούριος αε αυτό. Το σίγουρο όμως ειναι ότι δεν είμαι φιλος της μετριότητας και θα προσπαθήσω για το καλύτερο.

Όσον αφορά τους αγώνες που θα πάρω μέρος, ευελπίστω να είμαι έτοιμος και υγιής να συμμετάσχω σε αρκετούς γιατί βασικά χρειάζομαι εμπειρίες.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)