Νέος Υφυπουργός Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού ο Γ. Ιωαννίδης

Στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού τη νέα πολιτική ηγεσία υποδέχθηκε ο Γενικός Γραμματέας κ. Πάνος Μπιτσαξής, ο οποίος την ενημέρωσε για τα τρέχοντα ζητήματα της Γραμματείας. Μετά την ενημέρωση ο κ. Αρβανιτόπουλος δήλωσε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον κ. Πάνο Μπιτσαξή για την αναλυτική ενημέρωση. Η νέα Κυβέρνηση δίνει μεγάλη σημασία στον Αθλητισμό, ο οποίος είναι τρόπος και στάση ζωής».

Ο Υπουργός δεν παρέλειψε επίσης να αναφερθεί στον κρίσιμο αγώνα της Εθνικής Ομάδας ποδοσφαίρου εναντίον της Εθνικής Γερμανίας:  «θέλω να ευχηθώ στην Εθνική μας καλή επιτυχία στον αποψινό της αγώνα. Πιστεύω ότι θα μας δώσει μεγάλη χαρά».

 

Εν συνεχεία το λόγο πήρε ο αρμόδιος για θέματα αθλητισμού υφυπουργός κ. Γιάννης Ιωαννίδης, ο οποίος υπογράμμισε: «Θα ξεκινήσω από την Εθνική Ομάδα ποδοσφαίρου, η οποία απέδειξε ότι, όταν υπάρχει ομαδικότητα και σωστή συνεργασία ο Έλληνας μπορεί να καταπλήξει. Εύχομαι ο κ. Μπιτσαξής, που θα βρεθεί το βράδυ στον αγώνα της Εθνικής ομάδας, να της φέρει γούρι. Τα τελευταία χρόνια, αρκετές φορές, είχα μαζί του μία πολύ καλή συνεργασία, γεγονός που αποδεικνύει ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν διαχωρίζει, διδάσκει πανανθρώπινες αξίες και βασικά το ομαδικό πνεύμα». Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ενοποίηση των Υπουργείων, καθώς και στα τρέχοντα ζητήματα του αθλητισμού: «Πάντα έλεγα ότι ο αθλητισμός πρέπει να ενταχθεί στο Υπουργείο Παιδείας. Γεγονός που πραγματοποιήθηκε με τον καλύτερο τρόπο, με την ενοποίηση του Υπουργείου Παιδείας με τον Πολιτισμό και τον Αθλητισμό. Θέλω να τονίσω, ότι όλοι πρέπει να είμαστε ενωμένοι για να ξεφύγει η πατρίδα μας από τις δύσκολες στιγμές που περνάει. Προς αυτή την κατεύθυνση πρέπει εργασθούμε ομαδικά όλα τα κόμματα, γιατί μόνος του κανείς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει σε αυτό το μεγάλο βάρος. Αυτό το χρωστάμε στους πολίτες που αν και δεν έφταιξαν σε τίποτα έχουν πληρώσει πολλά. Αν και η οικονομική βοήθεια, τα τελευταία χρόνια ήταν περιορισμένη, μόλις το 40% απ’ ότι  πριν το 2009, με το φιλότιμο των αθλητών, των ομάδων και την προσφορά ανθρώπων που αγαπούν τον αθλητισμό καταφέραμε να έχουμε πολύ καλά αθλητικά αποτελέσματα. Ένα από αυτά είναι ότι η Ελλάδα θα εκπροσωπηθεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες  του Λονδίνου, το λιγότερο, με 110 αθλητές. Πολύ σημαντικό γεγονός είναι η επιστροφή, στο Υπουργείο Αθλητισμού, του Μαζικού Αθλητισμού, γιατί χωρίς αυτόν δεν νοείται η ύπαρξη του Υπουργείου Αθλητισμού, αφού ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα στη ζωή είναι η Άθληση για Όλους. Ο αθλητισμός δεν μπορεί να είναι ταξικός, δηλαδή να εξαιρούνται εκείνοι, που δεν μπορούν να πληρώσουν για να αθληθούν. Το ίδιο θα ισχύσει και για τα ΑΜΕΑ. Δεν μπορεί ο αθλητισμός των ΑΜΕΑ να είναι στο Υπουργείο Υγείας. Άλλωστε οι συγκεκριμένοι αθλητές, όχι σπάνια, αναδεικνύονται πιο δυνατοί και έχουν καλύτερα αποτελέσματα από τους αρτιμελείς. Επίσης θα αποκαταστήσουμε τα κίνητρα για τους αθλητές. Ιδιαίτερα θα βοηθήσουμε τους μαθητές-αθλητές για την εισαγωγή τους στα πανεπιστήμια. Δηλώνω ότι αυτό το οφείλουμε στα νέα παιδιά και θα είναι από τα πρώτα πράγματα που θα επιδιώξω. Παρά τις μεγάλες οικονομικές δυσκολίες θα προσπαθήσουμε να ενισχύσουμε τα ερασιτεχνικά σωματεία, ώστε να μην είναι υποχρεωμένοι οι γονείς να πληρώνουν π.χ. για την θέρμανση κολυμβητηρίων».

 

Ο κ. Ιωαννίδης κατέληξε: «Είμαι βέβαιος ότι με σκληρή δουλειά και καλή συνεργασία θα πετύχουμε τους στόχους μας».

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)