Γέμελος: Οι προσδοκίες μας δεν είναι πολύ μεγάλες.

Όπως ανακοινώθηκε χθες από την ιστοσελίδα μας, τέσσερις αθλητές μας θα μετάσχουν στο 14ο Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανοιχτής κολύμβησης (open water), Αυτοί είναι οι Βαγγέλης Τσιραπίδης, Μάριος Καλαφάτης, Σπύρος Αρνιακός και η Κέλλυ Αραούζου.

Μαζί τους, εκτός των Νίκο Κραουνάκη (Τεχνικός Σύμβουλος της ΚΟΕ) και τον Στέλιο Συρόπουλο (φυσικοθεραπευτής), θα βρίσκεται και ο Ομοσπονδιακός προπονητής ανοιχτής θάλασσας, Νίκος Γέμελος.

Ο Έλληνας προπονητής, μίλησε στην ιστοσελίδα μας και αναφέρθηκε στις προσδοκίες που έχει από την ελληνική αποστολή, αλλά και την “ιδιαιτερότητα” να κολυμπήσουν οι Έλληνες αθλητές (Καλαφάτης, Αρνιακός) για πρώτη φορά στα 25χλμ.

Ο Νίκος Γέμελος αρχικά τόνισε: “Οι προσδοκίες μας δεν είναι πολύ μεγάλες, αλλά οι αθλητές βρίσκονται σε καλό επίπεδο και στόχος μας είναι οι καλές εμφανίσεις. Τα δείγματα γραφής μέχρι τώρα, έχουν δείξει πως τα πάμε καλά τόσο στα ατομικά, αλλά και στα ομαδικά αγωνίσματα και αυτό θα επιδιώξουμε και εκεί”.

Στην συνέχεια έκανε αναφορά στα 25χλμ λέγοντας: “Είναι ένα αγώνισμα το οποίο βρίσκεται στο πρόγραμμα της FINA (Παγκόσμια Ομοσπονδία) και σε αυτό της LEN (Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία) και θα αγωνιστούν δύο αθλητές μας, οι οποίοι είναι οι Μάριος Καλαφάτης και Σπύρος Αρνιακός. Στην ουσία δεν διαφέρει σε πολλά πράγματα από τα άλλα αγωνίσματα. Είναι η πρώτη φορά που θα ριχτεί Έλληνας κολυμβητής σε τέτοια απόσταση και θέλουμε να δούμε τι θα καταφέρουμε και εκεί”.

Εκτός του Νίκου Γέμελου, για το ίδιο θέμα έκανε αναφορά και ο Νίκος Κραουνάκης, λέγοντας: “Θα είναι ένα πρωτάθλημα σαν τα προηγούμενα, στο οποίο θα έχουμε καλή εκπροσώπηση, εκτός του Σπύρου Γιαννιώτη, ο οποίος ξεκουράζεται λόγω της παρουσίας του στους Ολυμπιακούς του Λονδίνου”.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)