Futurecraft

H adidas αποκαλύπτει το πρώτο Futurecraft, το πρωτοποριακό παπούτσι κατασκευασμένο στο SPEEDFACTORY, τις εγκαταστάσεις που αλλάζουν τα δεδομένα της βιομηχανίας

 

To SPEEDFACTORY είναι οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις με τη δυνατότητα κατασκευής μοναδικών προϊόντων –

– Tο πρώτο προϊόν που λανσάρεται από το SPEEDFACTORY είναι το adidas Futurecraft M.F.G. (Made for Germany) και ενσωματώνει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες της adidas

H τεχνολογία SPEEDFACTORY δημιουργεί το concept Made For..” για την adidas, με πρώτη εκδοχή το “Made for Germany” –

 

Η adidas αποκαλύπτει το Futurecraft M.F.G., το πρώτο προϊόν που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του SPEEDFACTORY στο Αnsbach της Γερμανίας, ένας χώρος που αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα της βιομηχανίας.

 

Σχεδιασμένο για να προσφέρει την απόλυτη εφαρμογή, το Futurecraft M.F.G. αποτελεί για την adidas σημείο τομής για τη βιομηχανία αθλητικών ειδών. Πρόκειται για το πρώτο παπούτσι υψηλής απόδοσης που κατασκευάστηκε στο adidas SPEEDFACTORY, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη δημιουργία παπουτσιών σχεδιασμένων πάνω στις ανατομικές και εξατομικευμένες ανάγκες των καταναλωτών.

 

Το νέο FUTURECRAFT M.F.G. ανήκει στην κατηγορία adidas Running. Πρόκειται για το αρχικό δοκιμαστικό στάδιο, με σκοπό η τεχνολογία αυτή να επεκταθεί μελλοντικά και στις υπόλοιπες κατηγορίες του brand.  Τόσο η διαδικασία ανάπτυξης του SPEEDFACTORY – αλλά και του ίδιου του Futurecraft M.F.G. – θα συντελέσουν καθοριστικά στην κατασκευή ενός “state-of-the-art” προϊόντος που θα ικανοποιεί τις ατομικές ανάγκες κάθε runner.

 

Ο James Carnes, Vice President of Strategy Creation της adidas, ανέφερε: «To λανσάρισμά του adidas Futurecraft M.F.G. είναι μια καθοριστική στιγμή για τη βιομηχανία. Με τη δημιουργία του νέου SPEEDFACTORY έχουμε μία καινοτομία που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και μπορεί να είναι πλέον εφαρμόσιμη σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Μας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσουμε τη μοναδική ταχύτητα κατασκευής με την ευελιξία, επανεξετάζοντας τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής. Η φιλοδοξία μας είναι να δίνουμε στους καταναλωτές μας αυτό ακριβώς που θέλουν, τη στιγμή που το θέλουν και η αρχή αυτού του ταξιδιού είναι το adidas Futurecraft M.F.G.».

 

Το παπούτσι είναι σχεδιασμένο με απόλυτη ακρίβεια και ενσωματώνει την τεχνολογία ARAMIS, η οποία «αντιλαμβάνεται» με ακρίβεια την κίνηση του ποδιού ενός αθλητή ενώ τρέχει. Το cage στα πλαϊνά με τις χαρακτηριστικές 3 ρίγες της adidas και το κλασικό πίσω μέρος της φτέρνας αντικαθίστανται από μια σειρά επιθεμάτων τα οποία τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του παπουτσιού ώστε να προσφέρουν μέγιστη στήριξη.

 

Εφαρμόζοντας νέες καινοτόμες διαδικασίες, το adidas Futurecraft M.F.G. γίνεται πιο βιώσιμο και παράλληλα αξιοποιεί την κορυφαία τεχνολογία BOOST της adidas, παρέχοντας όλα τα οφέλη της επιστροφής ενέργειας των running παπουτσιών του brand.

 

Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι μια νέα ειδική μπάρα, η οποία ενσωματώνεται στο κάτω μέρος της εξωτερικής σόλας, για να προσφέρει ακόμα καλύτερη ευκαμψία. Τέλος, το Futurecraft M.F.G. διαθέτει το Primeknit υλικό στο επάνω μέρος για απόλυτη άνεση, στήριξη και στυλ.

 

Ο Vice President of Design της adidas, Ben Herath σημείωσε: “Από σχεδιαστική σκοπιά, το SPEEDFACTORY μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους για να δημιουργήσουμε το τέλειο παπούτσι. Οι εγκαταστάσεις του μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα και αναλύσεις ώστε να διαμορφώσουμε το παπούτσι υψηλής απόδοσης του μέλλοντος – μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παπούτσι που αξιοποιεί πραγματικές ανάγκες, ώστε να παρέχουμε στους αθλητές μας ουσιαστικά οφέλη. Το adidas Futurecraft M.F.G. είναι η αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού”.

 

Το SPEEDFACTORY δημιουργήθηκε ώστε η adidas να κατασκευάζει παπούτσια που να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των καταναλωτών. Το πρώτο προϊόν από το Ansbach της Γερμανίας, είναι φτιαγμένο για την αγορά της Γερμανίας και θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα σημεία πώλησης της χώρας. Στο άμεσο μέλλον το νέο μοντέλο θα εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές, με πρώτη στάση τις ΗΠΑ όπου έχει ήδη ανακοινωθεί η δημιουργία παρόμοιων εγκαταστάσεων με το SPEEDFACTORY στο Cherokee County της Ατλάντα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.adidas.com/futurecraft.

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.