Futurecraft

H adidas αποκαλύπτει το πρώτο Futurecraft, το πρωτοποριακό παπούτσι κατασκευασμένο στο SPEEDFACTORY, τις εγκαταστάσεις που αλλάζουν τα δεδομένα της βιομηχανίας

 

To SPEEDFACTORY είναι οι πρωτοποριακές εγκαταστάσεις με τη δυνατότητα κατασκευής μοναδικών προϊόντων –

– Tο πρώτο προϊόν που λανσάρεται από το SPEEDFACTORY είναι το adidas Futurecraft M.F.G. (Made for Germany) και ενσωματώνει όλες τις καινοτόμες τεχνολογίες της adidas

H τεχνολογία SPEEDFACTORY δημιουργεί το concept Made For..” για την adidas, με πρώτη εκδοχή το “Made for Germany” –

 

Η adidas αποκαλύπτει το Futurecraft M.F.G., το πρώτο προϊόν που δημιουργήθηκε στις εγκαταστάσεις του SPEEDFACTORY στο Αnsbach της Γερμανίας, ένας χώρος που αναμένεται ν’ αλλάξει τα δεδομένα της βιομηχανίας.

 

Σχεδιασμένο για να προσφέρει την απόλυτη εφαρμογή, το Futurecraft M.F.G. αποτελεί για την adidas σημείο τομής για τη βιομηχανία αθλητικών ειδών. Πρόκειται για το πρώτο παπούτσι υψηλής απόδοσης που κατασκευάστηκε στο adidas SPEEDFACTORY, ανοίγοντας νέους ορίζοντες για τη δημιουργία παπουτσιών σχεδιασμένων πάνω στις ανατομικές και εξατομικευμένες ανάγκες των καταναλωτών.

 

Το νέο FUTURECRAFT M.F.G. ανήκει στην κατηγορία adidas Running. Πρόκειται για το αρχικό δοκιμαστικό στάδιο, με σκοπό η τεχνολογία αυτή να επεκταθεί μελλοντικά και στις υπόλοιπες κατηγορίες του brand.  Τόσο η διαδικασία ανάπτυξης του SPEEDFACTORY – αλλά και του ίδιου του Futurecraft M.F.G. – θα συντελέσουν καθοριστικά στην κατασκευή ενός “state-of-the-art” προϊόντος που θα ικανοποιεί τις ατομικές ανάγκες κάθε runner.

 

Ο James Carnes, Vice President of Strategy Creation της adidas, ανέφερε: «To λανσάρισμά του adidas Futurecraft M.F.G. είναι μια καθοριστική στιγμή για τη βιομηχανία. Με τη δημιουργία του νέου SPEEDFACTORY έχουμε μία καινοτομία που αναμένεται να αλλάξει τα δεδομένα και μπορεί να είναι πλέον εφαρμόσιμη σε οποιοδήποτε σημείο του πλανήτη. Μας δίνει την ευκαιρία να συνδυάσουμε τη μοναδική ταχύτητα κατασκευής με την ευελιξία, επανεξετάζοντας τις συμβατικές μεθόδους παραγωγής. Η φιλοδοξία μας είναι να δίνουμε στους καταναλωτές μας αυτό ακριβώς που θέλουν, τη στιγμή που το θέλουν και η αρχή αυτού του ταξιδιού είναι το adidas Futurecraft M.F.G.».

 

Το παπούτσι είναι σχεδιασμένο με απόλυτη ακρίβεια και ενσωματώνει την τεχνολογία ARAMIS, η οποία «αντιλαμβάνεται» με ακρίβεια την κίνηση του ποδιού ενός αθλητή ενώ τρέχει. Το cage στα πλαϊνά με τις χαρακτηριστικές 3 ρίγες της adidas και το κλασικό πίσω μέρος της φτέρνας αντικαθίστανται από μια σειρά επιθεμάτων τα οποία τοποθετήθηκαν σε διάφορα σημεία του παπουτσιού ώστε να προσφέρουν μέγιστη στήριξη.

 

Εφαρμόζοντας νέες καινοτόμες διαδικασίες, το adidas Futurecraft M.F.G. γίνεται πιο βιώσιμο και παράλληλα αξιοποιεί την κορυφαία τεχνολογία BOOST της adidas, παρέχοντας όλα τα οφέλη της επιστροφής ενέργειας των running παπουτσιών του brand.

 

Ένα ακόμα βασικό χαρακτηριστικό του μοντέλου είναι μια νέα ειδική μπάρα, η οποία ενσωματώνεται στο κάτω μέρος της εξωτερικής σόλας, για να προσφέρει ακόμα καλύτερη ευκαμψία. Τέλος, το Futurecraft M.F.G. διαθέτει το Primeknit υλικό στο επάνω μέρος για απόλυτη άνεση, στήριξη και στυλ.

 

Ο Vice President of Design της adidas, Ben Herath σημείωσε: “Από σχεδιαστική σκοπιά, το SPEEDFACTORY μας δίνει τη δυνατότητα να ανακαλύπτουμε νέους τρόπους για να δημιουργήσουμε το τέλειο παπούτσι. Οι εγκαταστάσεις του μας επιτρέπουν να χρησιμοποιήσουμε δεδομένα και αναλύσεις ώστε να διαμορφώσουμε το παπούτσι υψηλής απόδοσης του μέλλοντος – μπορούμε να δημιουργήσουμε ένα παπούτσι που αξιοποιεί πραγματικές ανάγκες, ώστε να παρέχουμε στους αθλητές μας ουσιαστικά οφέλη. Το adidas Futurecraft M.F.G. είναι η αρχή ενός συναρπαστικού ταξιδιού”.

 

Το SPEEDFACTORY δημιουργήθηκε ώστε η adidas να κατασκευάζει παπούτσια που να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένες ανάγκες των καταναλωτών. Το πρώτο προϊόν από το Ansbach της Γερμανίας, είναι φτιαγμένο για την αγορά της Γερμανίας και θα κυκλοφορήσει σε επιλεγμένα σημεία πώλησης της χώρας. Στο άμεσο μέλλον το νέο μοντέλο θα εξαπλωθεί και σε άλλες αγορές, με πρώτη στάση τις ΗΠΑ όπου έχει ήδη ανακοινωθεί η δημιουργία παρόμοιων εγκαταστάσεων με το SPEEDFACTORY στο Cherokee County της Ατλάντα.

 

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφτείτε το www.adidas.com/futurecraft.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)