Εκτός Ολυμπιακών Αγώνων η εθνική ομάδα πόλο γυναικών!

Πικρός αποκλεισμός για την Εθνική μας ομάδα υδατοσφαίρισης των Γυναικών, μετά την ήττα της με 9-7 από την Ισπανία, στον καθοριστικό αγώνα πρόκρισης απόψε στην Τεργέστη.

Με απογοητευτικό ποσοστό στον παίκτη παραπάνω (4/15), μπόλικο άγχος, αλλά και λάθη,  η Εθνική μας δεν τα κατάφερε.

Η Παγκόσμια πρωταθλήτρια του 2011, ελέω και του συστήματος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας, μένει εκτός των Ολυμπιακών Αγώνων τον ερχόμενο Ιούλιο στο Λονδίνο, μετά από 2 συνεχείς παρουσίες (2004, 2008).

Εκεί όπου η Ισπανία, που έδειξε χαραχτήρα σπουδαίας ομάδας στο τουρνουά της Τεργέστης, πηγαίνει για πρώτη και μοναδική φορά στην ιστορία της.

Ήταν 27 Απριλίου του 2000 στο Παλέρμο, Μεγάλη Πέμπτη τότε, όταν η Εθνική μας έχανε (1-6) από τις ΗΠΑ και έμεινε εκτός των Ολυμπιακών του Σίνδεϊ.

Δώδεκα χρόνια μετά και μία βδομάδα νωρίτερα, επαναλαμβάνεται το ίδιο.

Από την αρχή τα μηνύματα δεν ήταν καλά. Πίσω στο σκορ (0-1, 1-2), 0/3 στον παίκτη παραπάνω, μέχρι να πάρει η μηχανή εμπρός στην δεύτερη περίοδο, όταν με 4 γκολ στον παραπάνω  και την Αλεξάνδρα Ασημάκη να μας κρατάει όρθιους (3 γκολ), η Εθνική προηγήθηκε ισάριθμες φορές πριν ισοφαριστεί και πάλι (6-6 Μπλας).

Στο δεύτερο μισό του αγώνα ήλθε η καταστροφή. Δύο γκολ από την Ισπανία στον παραπάνω (6-8), 3 χαμένες επιθέσεις με αντίστοιχο πλεονέκτημα εμείς, πριν μειώσουμε (7-8) με πέναλτι της Αγγελικής Γερόλυμου που κέρδισε η Γιούλη Λαρά.

Το ίδιο έργο και στην τελευταία περίοδο. Γκολ στην κόντρα (7-9) η Ταρραγκό 3.14’’ πριν το τέλος, 0/5 εμείς στον παραπάνω (0/8 στο δεύτερο μισό του αγώνα!) και το όνειρο πήγε περίπατο.

Τα δάκρυα δάκρυα, αλλά και ο σεβασμός σεβασμός σ’ αυτή την ομάδα, σ’ αυτά τα κορίτσια, σ’ αυτό το τεχνικό επιτελείο. Ασημένιο στην Αθήνα το 2004, Ασημένιο στο Ζάγκρεμπ (Ευρωπαϊκό) το 2010, Χρυσό στη Σαγκάη (Παγκόσμιο) το 2011, Ασημένιο στο Αϊντχόφεν (Ευρωπαϊκό) το 2012.

Ο Αθλητισμός και το μεγαλείο του, έχουν δύο όψεις. Σήμερα γνωρίσαμε την … ανάποδη.

8ΛΕΠΤΑ: 0-1, 6-5, 1-2, 0-1

ΕΛΛΑΔΑ (Γιώργος Μορφέσης): Κούβδου, Τσουκαλά 1, Μελιδόνη 1, Ψούνη 1, Λιόση, Αβραμίδου, Ασημάκη 3, Ρουμπέση, Γερόλυμου 1, Μανωλιουδάκη, Αντωνάκου, Λαρά, Διαμαντοπούλου Χρ.

ΙΣΠΑΝΙΑ (Όκα): Εστέρ, Μπατς 1, Εσπάρ 1, Ταρραγκό 2, Ορτίθ, Παρέχα, Μιράντα, Πένα 2, Μπλας, Μεσέγκουερ, Γκαρσία 2, Λόπεζ 1, Κοπάντο

Διαιτητές: Κραπίβιν (Ρωσία), Βόγκελ (Ουγγαρία)

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)