Ευρωπαικό Πρωτάθλημα Στίβου: Ομαλή “αναγκαστική” προσγείωση.

Ομαλή “αναγκαστική” προσγείωση για την ελληνικό στίβο που “κρατήθηκε ζωντανός” στο Ευρωπαικό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ. Οι Ελληνες αθλητές έκαναν την υπέρβαση και κατάφεραν με τις επιδόσεις τους να κρύψουν τα σημαντικά οικονομικά αλλά κυρίως δομικά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Ελληνικός αθλητισμός. Το άφθονο χρήμα που πήγαινε στον ελληνικό αθλητισμό έκρυβε την έλλεψη στρατηγικού σχεδιασμού και την ανυπαρξία επιστημονικής υποστήριξης.

είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με το ήθος που επέδειξαν οι Ελληνες αθλητές, όμως τίποτα παραπάνω. Σε ένα Ευρωπαικό πρωτάθλημα με αρκετές απουσίες σε υψηλό επίπεδο δεν πνιγήκαμε. Ομως δεν είναι καιρός για πανηγυρισμούς. Υπήρξε μία μικρή αξιοπρεπής παρουσία. Μέχρι εκεί. 

Οσοι πανηγυρίζουν κάνουν κακό στον ελληνικό στίβο. Είμαστε πολύ πίσω από τις μεγάλες δυνάμεις του αθλητισμού. Θέλει πολύ καλό προγραμματισμό, που να λαμβάνει υπόψιν τις παρούσες οικονομικές συνθήκες και πολύ δουλειά. Εχουμε μείνει πίσω σε θέματα που αφορούν την επιστημινική υποστήριξη των αθλητών και αυτό είναι κάτι στο οποίο πρέπει να δουλέψουμε σκληρά η πορεία σε όλα τα αθλήματα θα είναι φθίνουσα εκτός και εάν κάτι αλλάξει δραματικά στον σχεδιασμό της πολιτικής ηγεσίας του ελληνικού αθλητισμού και της ηγεσίας των ελληνικών ομοσπονδίών.

Δελτίο Τύπου ΣΕΓΑΣ. Η ελληνική αποστολή που μετείχε στο 32ο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα του Γκέτεμποργκ, μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει κάποιο μετάλλιο, ωστόσο η εικόνα που παρουσίασαν τα 12 μέλη κρίνεται απόλυτα επιτυχημένη. Συνολικά πέντε αθλητές μας αγωνίστηκαν σε τελικούς, με τον Αντώνη Μάστορα να πραγματοποιεί την καλύτερη παρουσία, καταλαμβάνοντας την τέταρτη θέση στο ύψος. Ο Κώστας Φιλιππίδης και ο Λούης Τσάτουμας κατέκτησαν την τέταρτη και πέμπτη θέση αντίστοιχα χάνοντας οριακά ακόμη κι ένα μετάλλιο. Ή ελληνική ομάδα με βάση τις εμφανίσεις των αθλητών, κατέλαβε τη 18η θέση στον πίνακα βαθμολόγησης. Η αποστολή επιστρέφει στην Ελλάδα αύριο το βράδυ. Τα μέλη της ελληνικής ομάδας θα δειπνήσουν σήμερα με μέλη της ομογένειας.

“Συνολικά η ομάδα παρουσίασε πολύ καλή εικόνα. Τα περισσότερα παιδιά στάθηκαν με αξιοπρέπεια και κυμάνθηκαν κοντά στις επιδόσεις τους. Από αυτό το πρωτάθλημα, με διαφορετική προσέγγιση κερδίσαμε δύο αθλητές. Τον Μάστορα και τον Δουβαλίδη, οι οποίοι πραγματοποίησαν καλές παρουσίες. Θα μπορούσαμε να είχαμε πάει ακόμη καλύτερα, ωστόσο υπήρχαν οι ατυχίες με τον Μπανιώτη, που αρρώστησε και την Κυριακοπούλου που είχε το πρόβλημα στη μέση”, είπε ο εθνικός προπονητής Δημήτρης Ευαγγελόπουλος και συμπλήρωσε: “Η εμφάνιση τόσο του Φιλιππίδη όσο και του Τσάτουμα ήταν πολύ καλές και θα μπορούσαν να μας είχαν δώσει ακόμη και μετάλλιο. Και οι δύο βρέθηκαν οριακά στο βάθρο”.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)