Τι κι αν δεν έχει κλείσει καλά – καλά τα 19 του χρόνια. Τι κι αν έχει δοκιμαστεί πολύ στη ζωή του. Ο Παναγιώτης Σαμιλίδης έδειξε για ακόμη μία φορά ότι είναι μεγάλο ταλέντο και θα απασχολήσει πάρα πολύ τον κόσμο της κολύμβησης τα επόμενα χρόνια.
Ο νεαρός κολυμβητής μας, κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο κάνοντας μια εξαιρετική κούρσα, στα 200μ Πρόσθιο, στους τελικούς της 4ης ημέρας του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος κολύμβησης ανδρών / γυναικών στο Ντέμπρετσεν.
Μάλιστα, ήταν πρώτος στο πρώτο 100άρι, όμως στη συνέχεια υποχωρησε στην 3η θέση πουτου έδωσε και το χάλκινο μετάλλιο. Το 02:09.72 που σημείωσε, αποτελεί νέο Πανελλήνιο ρεκόρ, το οποίο κατείχε ο ίδιος, αφού το είχε καταρρίψει πριν από δύο μέρες (2.10.61) και φυσικά επαναβεβαίωση του ορίου πρόκρισης (2.11.74) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου.
“Χάλκινος” και ο Δρυμωνάκος
Οι επιτυχίες δεν σταμάτησαν εκεί για την ελληνική ομάδα. Ο Γιάννης Δρυμωνάκος, με χρόνο 01:56.48, κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο, στα 200μ. Πεταλούδα, σημειώνοντας την δεύτερη επιτυχία σε μια μέρα για την αποστολή στο Ντέμπρετσεν, και την τρίτη συνολικά, μετά το χρυσό του Άρη Γρηγοριάδη, ενώ η επιδοση αποτελεί και όριο (1.56.86) για τους Ολυμπιακούς Αγώνες.
Η Κριστέλ Βουρνά, προκρίθηκε στον αυριανό τελικό, κάνοντας τον τρίτο καλύτερο χρόνο (58.79) στα 100μ. Πεταλούδα. Στην τελική κατάταξη, βοήθησε τόσο η πολύ καλή εμφάνιση της Ελληνίδας κολυμβήτριας, αλλά και η ακύρωση της Ιταλίδας Μπιάνκι, στην δεύτερη κούρσα για την πρόκριση στον τελικό.
Στο τελευταίο αγώνισμα (50μ. Ύπτιο) με ελληνικό ενδιαφέρον, ο Άρης Γρηγοριάδης, δεν έκανε καλή κούρσα (25.46) και έμεινε στην 8ηθέση του τελικού.
Κριστέλ Βουρνά: 100μ. Πεταλούδα (3η) 58.79 (Ημιτελικός) – Προκρίθηκε
Παναγιώτης Σαμιλίδης: 200μ. Πρόσθιο (3ος) 02:09.72 (Τελικός) – ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ – Πανελλήνιο ρεκόρ
Γιάννης Δρυμωνάκος: 200μ. Πεταλούδα (3ος) 01:56.48 (Τελικός) – ΧΑΛΚΙΝΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ
Άρης Γρηγοριάδης: 50μ. Ύπτιο (8ος) 25.46 (Τελικός)
Στη ΦΩΤΟ ο Παναγιώτης Σαμιλίδης
Γραφείο Τύπου ΚΟΕ
Νίκος Χαραλαμπόπουλος
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)