Ανακοίνωση της European Sport Events

“Η European Sport Events θέλοντας να αποκαταστήσει την τάξη όσον αφορά τον 2ο Μητροπολιτικό Αγώνα Τριάθλου – Διάθλου στο Ελληνικό, αναλαμβάνει πλήρως την ευθύνη για την καθυστέρηση έκδοσης των αποτελεσμάτων καθώς και την αλλαγή των τελικών κατατάξεων σε τρείς κατηγορίες.

Το σύνολο των ανθρώπων της  European Sport Events (μερικοί από εμάς είναι πρώην αθλητές από διαφορετικούς χώρους) αντιλαμβάνεται πόσο σημαντική είναι η έγκαιρη και έγκυρη έκδοση των αποτελεσμάτων ιδιαίτερα σε συνδυασμό με την  κόπωση των αγωνιζομένων και την τεράστια πίεση και το άγχος των διοργανωτών.

Λυπούμαστε και απολογούμαστε για τη συνολική αναστάτωση και θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για καλύτερη οργάνωση του εξοπλισμού μας και των ομάδων εργασίας ώστε να αποφύγουμε παρόμοια περιστατικά στο μέλλον.

 

Περιγραφή Προβλήματος

Η καθυστέρηση και το λάθος οφείλονται σε τεχνικό πρόβλημα του υπολογιστή που έλεγχε το  2ο detection loop και τα περάσματα τη ζώνης αλλαγής και τον τερματισμό. Το πρόβλημα προέκυψε  μετά τα πρώτα περάσματα των αθλητών που έρχονταν είτε από την κολύμβηση (Τρίαθλο) είτε από το 1ο σκέλος δρόμου (Δίαθλο) και αντικαταστήσαμε τον προβληματικό υπολογιστή  μετά τα πρώτα 25 λεπτά του αγώνα προσπαθώντας να καλύψουμε το κενό  αλλά  ο υπολογιστής και το loop αντικατάστασης δεν είχε όλα τα περάσματα από το σύνολο των αγωνιζομένων αθλητών με αποτέλεσμα να υπάρχουν διαφορές οι οποίες λόγο της πίεσης του χρόνου ήταν αδύνατον να ελεγχθούν εξ’ ολοκλήρου. Ο τελικός έλεγχος έγινε επί του συνόλου των περασμάτων των υπολογιστών και των detection loop σε συνδυασμό με τα περάσματα  από το εφεδρικό σύστημα και τα αποτελέσματα απεστάλησαν  με καθυστέρηση 36 ωρών”.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)