O απολογισμός από το Baku

Δελτίο Τύπου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τριάθλου. (Πηγήhttp://www.triathlon-hellas.com)  Στις 13 Ιουνίου αγωνίστηκε η πρωταθλήτρια μας Ντενίζ Δημάκη, έδωσε το καλύτερο ευατό της εκπροσωπόντας μας άξια. Η Ντενίζ έχει κατάκτησει σε δεκάδες διεθνείς αγώνες διακρίσεις με συμμετοχή και στους Ολυμπιακούς του 2008. Η ίδια περιέγραψε τον αγώνα της από την προσωπική της σελίδα :

“Ήξερα από την αρχή ότι ήταν πολυ δύσκολη προσπάθεια . Από το 2009 και μετά δεν συμμετείχα σε διεθνείς αγώνες ΤρΙαθλου , έριξα βάρος στο τρέξιμο στους Μαραθώνιους . Εξάλλου έμαθα το δικαίωμα συμμετοχής μου 2 μήνες πριν.
Η συμμετοχή όμως σε τέτοιους major games είναι όνειρο ! Κυνηγούσα το θαύμα . Δεν πρέπει να κυνηγάμε το θαύμα στην ζωή μας ? Πάντα.
Το Τρίαθλο πάντα λεω ότι ειναι Έρωτας ! Πολλες συναθλήτριες μου από τα παλιά ήρθαν ως προπονήτριες στο Baku! Η φίλη μου η Τσέχα Ζεμάνοβα είναι πρόεδρος της Ομοσπονδίας της!
Εγώ θέλω όσο τίποτε αλλο να αγωνίζομαι ακόμη !
Έδωσα την μάχη μου οπως είχα υποσχεθεί στον ευατό μου . Το κολύμπι μου δεν ήταν αυτο που έπρεπε , έγινε και σε συνθήκες 50km την ώρα αέρα( που το έκανε ακόμη πιο δύσκολο για μενα) όποτε είχα λίγες ελπίδες μετα από αυτό να μην δεχτώ over lap .
Το πάλεψα με το κεφάλι ψηλά και έζησα την χαρά της συμμετοχής στους 1ους Ευρωπαικούς αγώνες.

Έζησα για άλλη μια φορά την χαρά του να φοράς το εθνόσημο μας και να εκπροσωπώ την πιο ωραία χώρα του κόσμου . Εικόνες που μένουν χαραγμένες για παντα.
Θέλω να ευχαριστήσω την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή , την Ομοσπονδία μου την Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου και τον κ. Γερόλυμπο για την διεκδίκηση της ευκαιρία αυτής.
Συνεχίζουμε !”
Στις 14 Ιουνίου συμμετείχαν στον αγώνα των αντρών οι δύο πρωταθλητές μας Γρηγόρης Σουβατζόγλου και Τζέιμς Χρόνης
Στην 45η θέση τερμάτισε ο Γρηγόρης Σουβατζόγλου με χρόνο 2:01:45. Αναλυτικά ο χρόνος του ήταν κολύμβηση 19:35, ποδηλασία 1:01:02, τρέξιμο 39:46. Ο Χρόνης εγκατέλειψε μετά την πρώτη στροφή του τρεξίματος προδωμένος από το στομάχι του .
Οι δυο αθλητές μας ξεκίνησαν εξαιρετικά κολυμπώντας δίπλα δίπλα στο δεύτερο και μεγάλο γκρουπ. Ο Τζειμς σαν πιο έμπειρος έκανε πολυ καλή αλλαγή και κρατήθηκε εκει . Συνέχισε επίσης στο τμήμα της ποδηλασίας δυναμικά και λίγο πριν το δευτέρο transition πηρε θέση μπροστά . Εκείνο που τον πρόδωσε ήταν το στομάχι του . Λόγω τραυματισμού στο γαστροκνήμιο του τα αντιφλεγμονώδη του έκαναν το στομάχι χάλια. Θαυμάσαμε όμως έναν μικρό σε ηλικία αθλητή μας με πολυ μέλλον!
Ο Γρηγόρης έκανε τον καλύτερο αγώνα του και θα πρέπει να ειναι ευτυχής μετα τον τερματισμό του σε ενα τέτοιον αγώνα .
Στο ποδήλατο περίμενε πολυ έξυπνα το 3ο γκρουπ και δούλεψε πρωταγωνιστικά σε αυτό. 
Μετά το ποδήλατο έτρεξε στο ρυθμό που έπρεπε για να περασει ευτυχής τον τερματισμό. 
Να σημειωθεί ότι σήμερα δεν ειχε μεν τον χθεσινό μανιώδη αέρα αλλά η ζέστη ήταν αραβικού τύπου! Πολυ δύσκολες συνθήκες λοιπόν.

Μπράβο στα παιδιά μας 
Grigoris, James, Deniz! ( Grigoris V. Souvatzoglou , James Dennis Chronis , Deniz Dimaki )

Έτρεξαν σαν Ελληνες προσπαθώντας για το καλύτερο με αξιόπρεπεια και με πάθος .

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)