Ο απολογισμός της ΕΘΝΟΑ.

Η Εθνική Ολυμπιακή Ακαδημία της Ελλάδας σε μια λαμπρή εκδήλωση εν μέσω των Εορτών, έκανε τον απολογισμό του έργου της και τίμησε χορηγούς, φορείς και στελέχη της Αθλητικής και Ολυμπιακής οικογένειας που υποστήριξαν πανελλαδικά το εκπαιδευτικό της έργο τα έτη 2009-2012.

Η εκδήλωση έγινε στο Αμφιθέατρο της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, το οποίο γέμισε από τις φωνές και τα χαμόγελα των παιδιών του 2ου Νηπιαγωγείου Ψυχικού και του ειδικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Τυφλών Καλλιθέας που συμμετείχαν ενεργά στην εκδήλωση τραγουδώντας, ενώ το «παρών» έδωσαν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Παιδείας κ. Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής κ. Σπύρος Καπράλος και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μανώλης Κατσιαδάκης.

 

Ο Πρόεδρος της ΕΘΝΟΑ κ. Ισίδωρος Κούβελος, αφού έκανε τον απολογισμό του πλούσιου έργου των τελευταίων τεσσάρων ετών, επισήμανε: «Όποιος δεν έχει ασχοληθεί ιδιαίτερα με την προσέγγιση των παιδιών μέσα από τα προγράμματα αυτά δε μπορεί να αντιληφθεί επαρκώς το μέγεθος της ανταπόκρισης που είχαμε και να νοιώσει πόση ανάγκη έχουν οι ηλικίες αυτές να γνωρίσουν τα οφέλη ενός άλλου τρόπου ζωής: αυτού που προσφέρει ο Ολυμπισμός και οι Αξίες του.

Με πίστη στις Αρχές αυτές, η ΕΘΝΟΑ θα συνεχίσει με περισσότερη ένταση την εκτέλεση των προγραμμάτων της, ελπίζοντας πως έτσι θα προσφέρει μια διαφορετική εικόνα στους νέους μας, ιδιαίτερα στις δύσκολες εποχές που ζούμε. Ίσως έτσι να ευαισθητοποιήσει και την Πολιτεία να συνδράμει στο έργο της.

Γιατί είναι φυσικό, οι στόχοι της ΕΘΝΟΑ να αποτελούν και στόχους της κάθε πολιτικής ηγεσίας και χωρίς την συμπαράσταση της θα είναι δύσκολη η συνέχιση των δράσεων μας. Η Ολυμπιακή Παιδεία αποτελεί διεθνώς το ξεχωριστό εκείνο όχημα διαπαιδαγώγησης της νεολαίας κάθε εποχής. Αυτό προάγουμε και εμείς μέσα από την ΕΘΝΟΑ και αυτό καλούμαστε να συνεχίσουμε».

Ακολούθησαν οι τιμητικές βραβεύσεις. Για τη σημαντική υποστήριξη, στους δύσκολους καιρούς που διανύει η χώρα, απονεμήθηκε το μετάλλιο της Ακαδημίας στους χορηγούς: ΟΠΑΠ Α.Ε., Περιφέρεια Αττικής, ΟΛΠ, ΕΥΣΗΜΟΝ ΣΥΛΛΟΓΕΣ Α.Ε., BMW HELLAS και NESTLE.

Επίσης τιμήθηκαν οι υποστηρικτές: Boss Sécurité Héllas S.A., Bobos Club, Oriflame Hellas, Λύκειο Ελληνίδων καιCoca Cola 3E.

Το μετάλλιο της Ακαδημίας απονεμήθηκε στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ & ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ, ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ & ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ για τη σημαντική υποστήριξή του καθώς όλα τα προγράμματα τελέστηκαν πανελλαδικά υπό την αιγίδα του.

Για την εγκάρδια και ανιδιοτελή προσφορά τους στα πανελλαδικά προγράμματα ολυμπιακής παιδείας τα έτη 2009-2012 τιμήθηκαν στελέχη της αθλητικής και ολυμπιακής οικογένειας (Ολυμπιονίκες, Παγκόσμιοι Πρωταθλητές, Πρωταθλητές και Προπονητές) οι οποίοι ήταν στο πλευρό της Ακαδημίας από το 2009 ως το 2012 με κύριο στόχο την προώθηση των Oλυμπιακών αρχών. Πρόκειται για τους :

Πύρρο Δήμα, Δημοσθένη Ταμπάκο, Βούλα Πατουλίδου, Βαλέριο Λεωνίδη, Βασίλη Πολύμερο, Ομάδα Ανσάμπλ του 2000 (Ειρήνη Αϊνδιλή, Χαρά Καρυάμη, Χαρίκλεια Πανταζή, Μαρία Γεωργάτου, Εύα Χριστοδούλου, Άννα Πολλάτου), Σοφία Παπαδοπούλου, Βιργινία Κραβαριώτη, Βάσω Βουγιούκα, Ζωή Παρασκευοπούλου, Γιώργος Σιγάλα, Κυριακή Γαλάνη, Μαρία Τσιαρτσάνη, Βίκυ Αρβανίτη, Άρη Γρηγοριάδη, Φανή Ψαθά, Νάσο Γαλακτερό, Φλώρα Ρεντούμη, Όλγα Καϊδαντζή, Ελίνα Παυλή, Βασίλειο Κολλάρο, Θωμά Λιάπη, Αλέξανδρο Ταξιλδιάρη.

Επίσης τιμητική βράβευση έγινε στη σοπράνο Αναστασία Ζαννή για την ανιδιοτελή υποστήριξή της.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με δείγμα δουλειάς της Ακαδημίας από την Διευθύντρια κα Ιλεάνα Κλοκώνη, το οποίο αφορούσε την εκπαίδευση της Ολυμπιακής παιδείας σε νήπια. Η Ακαδημία πιστεύει ακράδαντα ότι η Ολυμπιακή παιδεία πρέπει να εφαρμόζεται από την προσχολική ηλικία.

Οι μικροί μαθητές του 2ου Νηπιαγωγείου Ψυχικού οι οποίοι συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα της ΕΘΝ.Ο.Α. «Ο Ακάδημος πάει Σχολείο» και οι μαθητές του ειδικού Νηπιαγωγείου & Δημοτικού Τυφλών Καλλιθέας τραγούδησαν μελοποιημένα ποιήματα για τις Ολυμπιακές αξίες που είχαν γράψει με τους εκπαιδευτικούς τους υπό την καθοδήγηση της ΕΘΝ.Ο.Α. στο πλαίσιο του προγράμματος. Στόχος του προγράμματος είναι να μάθουν τα μικρά παιδιά την έννοια του Ευ Αγωνίζεσθαι και την εφαρμογή του στην καθημερινή συμπεριφορά. Οι Διευθυντές των σχολείων τιμήθηκαν για την άψογη συνεργασία και για την εφαρμογή του πιλοτικού προγράμματος.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)