ΣΕΓΑΣ : Εκβιασμός του ΕΣΚΑΝ.

Δελτίο Τύπου του ΣΕΓΑΣ. Ο εκβιασμός της τελευταίας στιγμής, από το ΕΣΚΑΝ προς το ΣΕΓΑΣ, αφήνει πλέον ανοιχτό το ενδεχόμενο της μη παρουσίας των ελεγκτών του ΕΣΚΑΝ στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Α/Γ και Νέων. Ο ΣΕΓΑΣ παρά το γεγονός ότι από τις 6 Ιουνίου με έγγραφο του ζήτησε την παρουσία ελεγκτών στο πρωτάθλημα, μόλις σήμερα (Πέμπτη, 14/6)  έλαβε επιστολή , στην οποία αναφέρεται πως οι ελεγκτές δεν είναι δυνατό να βρεθούν στο ΟΑΚΑ, λόγω οφειλών από την περίοδο 2009 -2010, την περίοδο δηλαδή όπου τα κόστη των ελέγχων επιβάρυναν τη ΓΓΑ και όχι τις ομοσπονδίες.Η επιστολή-απάντηση της ομοσπονδίας ήταν άμεση και αναφέρει τα εξής: 

Αθήνα, 14 Ιουνίου  2012

Προς:

Το ΕΣΚΑΝ

κα  Χαρά Σπηλιοπούλου

Πρόεδρο

—————————————–

Κοινοποίηση: Γενικό Γραμματέα Αθλητισμού κ. Παναγιώτη ΜΠιτσαξή

 

Κυρία Πρόεδρε,

           Σε απάντηση της από 14.6.2012 αρ, πρωτ. 1669 επιστολής σας, σας γνωρίζουμε τα εξής:

Εκφράζουμε την έκπληξή αλλά και την οργή μας για το περιεχόμενο του εγγράφου σας, με το οποίο μας ενημερώνετε ότι είναι αδύνατη η διεξαγωγή ελέγχων doping  κατά τη διάρκεια του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Α/Γ που διεξάγεται στο ΟΑΚΑ αύριο Παρασκευή 15/6 και μεθαύριο Σάββατο 16/6/2012, σύμφωνα με το Νόμο.

Έκπληξη γιατί πληροφορούμαστε ότι έχουμε οφειλή προς τους δειγματολήπτες από μια περίοδο (2009 – 2010) που τις σχετικές δαπάνες κατέβαλε η ΓΓΑ προς εσάς και οργή γιατί, ενώ σας έχουμε ζητήσει την διενέργεια των ελέγχων από 06.06.2012, μας ενημερώνετε σήμερα ότι δεν θα γίνουν, στερώντας μας την δυνατότητα να αναζητήσουμε  άλλη λύση όπως στο παρελθόν, ή έστω να πληρώσουμε τις οφειλές  που η ΓΓΑ εκ των υστέρων μετακύλησε σε μας.

Κυρία Πρόεδρε,

Υποκύπτοντας  στον εκβιασμό, σας δηλώνουμε ότι θα καταβάλλουμε τις οφειλές μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, καλώντας και το ΕΣΚΑΝ και τους δειγματολήπτες να αναθεωρήσετε τη στάση σας, έστω και την τελευταία ώρα.

Επίσης σας δηλώνουμε ότι εάν δεν πραγματοποιηθούν οι έλεγχοι θα καταγγείλουμε το γεγονός σε κάθε αρμόδια αρχή για τον καταλογισμό ευθυνών.

Τέλος εκφράζουμε τη λύπη μας για την κατάσταση που δημιουργήθηκε, γιατί γνωρίζετε πολύ καλά ότι η Ομοσπονδία μας έχει στηρίξει επανειλημμένα τόσο εσάς προσωπικά και το ΕΣΚΑΝ όσο και τους δειγματολήπτες τόσο στα προβλήματα που αντιμετωπίζετε, όσο και στα δίκαια αιτήματά σας.

Για το ΔΣ του ΣΕΓΑΣ

                           Ο Πρόεδρος                                       Ο Γενικός Γραμματέας

                                Βασίλειος Σεβαστής                               Παναγιώτης Δημάκος

Ημερ/νία Δημοσίευσης: 14/6/2012 2:42:08 μμ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)