ΕΡΤ : Κόκκινη κάρτα στο αθλητικό τμήμα της!

O κάθε αθλητικός δημοσιογράφος που δουλεύει στην ΕΡΤ παίρνει αποφάσεις για το  ποια αθλήματα θα καλύψει το κρατικό κανάλι ανάλογα με τα προσωπικά του ενδιαφέροντα (η αθώα εκδοχή) και πολλές φορές τα προσωπικά του συμφέροντα. Επί χρόνια δημοσιογράφοι που εργάζονταν στην ΕΡΤ εργάζονταν και στα γραφεία τύπου ή έντυπα διαφόρων ομοσπονδιών και γενικότερα δεν είχαν ξεκάθαρους ρόλους. Για οποιονδήποτε δημόσιο υπάλληλο η διπλή εργασία απαγορευόταν …εξαίρεση οι δημοσιογράφοι.

Είναι γνωστά τα διάφορα φαινόμενα διαπλοκής όπου οι ομοσπονδίες ήξεραν ότι για να έχει πρόσβαση το άθλημά τους στην κρατική τηλεόραση έπρεπε να σπρώξουν χρήμα. Στην καλύτερη περίπτωση με έμμεσο τρόπο…δηλαδή να έχουν στο γραφείο τύπου τους δημοσιογράφο με πρόσβαση στο κτήριο της Λ. Μεογείων.  Αυτό στην καλύτερη περίπτωση. Γνωστά πράγματα.

Ετσι δεν μας εκπλήσσει αυτό που έγινε με αφορμή την άρνηση του αθλητικού τμήματος της ΕΡΤ να καλύψει τον τελικό του Final 4 της υδατοσφαίρισης!!!

Εμείς περιγράφουμε την κατάσταση αν και δεν θα γίνει κάτι….δεν περιμένουμε να παραιτηθεί κάποιος.  Εξάλλου το φιλότιμο δεν μας χαρακτηρίζει πλέον ως λαό.

Η ΕΡΤ έχει γενικότερα μία στρατηγική και διαχειριστική σύγχυση. Οποτε συμφέρει τα στελέχη της λαμβάνουν αποφάσεις με γνώμονα την υψηλή ποιότητα των προγραμμάτων της και αδιαφορούν για την τηλεθέαση και όποτε τους συμφέρει επιλέγουν τα προγράμματα που φέρνουν χρήματα στα ταμεία τους.

Στα αθλητικά προβάλλει την “καφρίλα” και στα πολιτιστικά μας προβάλλει κουλτούρα!

 

Δελτίο Τύπο της ΚΟΕ με τίτλο “Βολές Διαθεσόπουλου κατά ΕΡΤ”

Μετά από πολλά χρόνια, το Φάιναλ Φορ, που ξεκίνησε μόλις πριν από λίγα λεπτά, δεν έχει τηλεοπτική κάλυψη. Η ελληνική τηλεόραση είναι απούσα από μία μεγάλη διοργάνωση όπως αυτή, που μόνο ως γιορτή μπορεί να χαρακτηριστεί.

Γι’ αυτή την «ιδιαιτερότητα» του φετινού Φάιναλ Φορ, μίλησε ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Δημήτρης Διαθεσόπουλος, λίγο πριν την έναρξη των αγώνων λέγοντας: «Πρόκειται για το άθλημα, που έχει χαρίσει το μοναδικό Παγκόσμιο μετάλλιο σε ομαδικά αθλήματα, στην χώρα, και που πέρυσι το καλοκαίρι έκανε όλους τους Έλληνες περήφανους. Δεν γίνεται η κρατική τηλεόραση να είναι απούσα αυτή τη στιγμή, που ο ελληνικός αθλητισμός δέχεται πυρά από πολλές μεριές και αναζητά την στήριξη» και συνέχισε λέγοντας «Θέλω να σημειώσω πως, αναλογιζόμενοι και την παρούσα οικονομική κατάσταση, είχαμε έρθει σε συνεννόηση, ώστε η διοργάνωση θα φιλοξενούσε όλα τα άτομα που θα έστελνε η ΕΡΤ για την κάλυψη των αγώνων, και θα κάλυπτε ακόμη και τα έξοδα του βαν από την Αθήνα, μέχρι το Αργοστόλι».

Όσο για την απουσία και της συνδρομητικής τηλεόρασης τόνισε: «Αιφνιδιαστήκαμε! Θεωρούσαμε πως με αυτές τις συνθήκες δεν θα χάλαγε η συμφωνία με την ΕΡΤ, και έτσι δεν μπορέσαμε να αναπληρώσουμε το κενό. Μας πούλησε το κρατικό κανάλι, ενώ ήμασταν υπέρ του για την κάλυψη των αγώνων»

Γραφείο Τύπου ΚΟΕ

Νίκος Χαραλαμπόπουλος

 

Δελτίο Τύπου της ΚΟΕ

Σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη του 13ου Φάιναλ Φορ του Κυπέλλου Ελλάδας υδατοσφαίρισης Ανδρών, που διεξάγεται σήμερα και αύριο (Σάββατο) στο Αργοστόλι, η ΚΟΕ οφείλει να διευκρινίσει ότι έγκαιρα  πήρε τις πρωτοβουλίες για την μετάδοση των αγώνων, απευθυνόμενη στην ΕΡΤ με την οποία και υπάρχει συνεργασία τα τελευταία χρόνια.

Στις 7 Μαίου η ΕΡΤ απέστειλε την ακόλουθη επιστολή με την οποία και γινόταν γνωστό ότι δεν μπορεί να μεταδώσει τους αγώνες:

«Σχετικά με την τηλεοπτική κάλυψη του κυπέλλου υδατοσφαίρισης σας διευκρινίζουμε τα εξής:

  1. Η ΕΡΤ τις συγκεκριμένες ημερομηνίες έχει πολύ σοβαρές ανειλημμένες υποχρεώσεις (τελικός PLAY OFF BASKET – A1 κατηγορία, τελικός Champions League).
  2. Στο πλαίσιο της άριστης συνεργασίας μας διαχρονικά προσπαθήσαμε να βρούμε λύση και να καλύψουμε το Final Four με δικά σας μέσα, με την προϋπόθεση ότι τα παιχνίδια θα γίνονταν πολύ νωρίς. Είχαμε μάλιστα συμφωνήσει προφορικά ο τελικός να μεταδοθεί στις 11.30 το πρωί του Σαββάτου. Αιφνιδίως όμως αλλάξατε τις ώρες διεξαγωγής των αγώνων.
  3. Κατόπιν όλων αυτών η κάλυψη της συγκεκριμένης διοργάνωσης από την ΕΡΤ είναι αδύνατη.
  4. Ευελπιστούμε σε μελλοντική συνεργασία μας.

Διεύθυνση Αθλητικών Προγραμμάτων

Δημήτρης Χατζηγεωργίου»

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΟΕ

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)