Ελληνικός αθλητισμός : Ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ

 Παραθέτουμε την ανακοίνωση του Αθλητικού Τμήματος του ΣΥΡΙΖΑ που δυστυχώς  δείχνει ότι δρα ψηφοθηρικά και χωρίς καμία υπευθυνότητα βγάζει ανακοινώσεις.

Είναι γνωστό ότι επί χρόνια τα κόμματα της εξουσίας έκαναν κομματικές προσλήψεις και τοποθετήσεις ΔΣ σε Ομοσπονδίες, αθλητικούς οργανισμούς, στάδια κ.λπ. Αυτό είχε αποτέλεσμα να έχουμε χιλιάδες αργόμισθους που προκλητικά δεν ενδιαφέρονταν για την πρόοδο του ελληνικού αθλητισμού.

Εάν αυτοί οι υπάλληλοι – φυσικά και υπάρχουν εξαιρετικοί υπάλληλοι που δυστυχώς είναι η μειοψηφία- δεν απομακρυνθούν δεν θα μπορέσει ποτέ ο Ελληνικός αθλητισμός να ορθοπόδήσει. Κρίμα για το αθλητικό τμήμα του ΣΥΡΙΖα που κάποτε έβγαζε εξαιρετικές ανακοινώσεις ενώ πλέον απλά δημοσιελυει ψηφοθηρικές ανακοινώσεις.

Τελικά υπάρχει κανένας πολιτικός φορέας που να ενδιαφέρεται για την πορεία του ελληνικού αθλητισμού;

Δελτίο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν αναγνωρίζει τη λίστα προγραφών των εργαζομένων στον αθλητισμό”

 Η ηγεσία του νεότευκτου Υπουργείου Πολιτισμού και ειδικότερα η αθλητική ηγεσία, τηρώντας πιστά τις εντολές της τρόικα, έχει ήδη ετοιμάσει την πρώτη λίστα του «Σίντλερ» για τους εργαζόμενους στον αθλητισμό και συγκεκριμένα στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα, ενώ σε δεύτερη φάση θα συμπεριλάβει και τους εργαζόμενους στους εποπτευόμενους φορείς, στο ΟΑΚΑ και στο ΣΕΦ. Η δεύτερη λίστα θα επακολουθήσει με το «πλεονάζον» προσωπικό που θα προκύψει από τους «επί τούτου» δημιουργημένους «νέους» οργανισμούς.

 

Ανεξάρτητα με τα ψευδεπίγραφα επίθετα που δίνει στην λίστα των προγραφών (διαθεσιμότητες, κινητικότητα κλπ), είναι πεντακάθαρο ότι πρόκειται για απολύσεις, για διάλυση οικογενειών, για επιχείρηση καταστροφής του ανθρώπινου δυναμικού, των υπηρεσιών και των δομών του αθλητισμού και υποβάθμιση του κοινωνικής ανάγκης στην άθληση.

 

Επιπλέον, η τροϊκανή ηγεσία του αθλητισμού ακολουθεί την κατάπτυστη τακτική της διαίρεσης των εργαζόμενων της ΓΓΑ, προσφέροντας «προστασία» σε ειδικές κατηγορίες (ανάλογα με τον τρόπο και τον χρόνο πρόσληψης) και στήνοντας στο τοίχο υπαλλήλους επιλεκτικής κατηγορίας ΔΕ αλλά και ΥΕ (κλητήρες, καθαρίστριες κλπ). Παράλληλα, υποδαυλίζει μια ψευδή αντιπαράθεση με τους εργαζόμενους στα Εθνικά Αθλητικά Κέντρα.

 

Όλα αυτά βεβαίως, αφού έχει προηγηθεί η πλειοδοσία υποσχέσεων, κλίματος εφησυχασμού, αλλά και παρέλκυσης από τους αρμόδιους υπουργούς, υφυπουργούς και κυβερνητικούς συνδικαλιστές στους εργαζόμενους στον αθλητισμό.

 

Η δεύτερη φάση της προγραφής, που προετοιμάζεται εν κρυπτώ για τους εργαζόμενους του ΟΑΚΑ και του ΣΕΦ, αφορά την κατά παραγγελία αξιολόγηση δομών-υπηρεσιών και προσωπικού από την οποία θα προκύψουν οι νέοι οργανισμοί-παρωδία και το -προς απόλυση- υποτιθέμενο «πλεονάζον» προσωπικό. Οι διορισμένοι κομματικοί ινστρούχτορες της συγκυβέρνησης στις διοικήσεις των δυο κεντρικών σταδίων της χώρας και οι γενικοί διευθυντές-μάνατζερ δουλεύουν συστηματικά επ’ αυτού.

 

Ο ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει ούτε τις απολύσεις, ούτε πολύ περισσότερο τις κατάπτυστες διασπαστικές μεθοδεύσεις. Οι εμπνευστές τους, που γνωρίζουμε ότι ταυτόχρονα παίζουν και το ρόλο των μεσαζόντων στην εκποίηση της δημόσιας αθλητικής περιουσίας, θα ελεγχθούν πολιτικά και νομικά για τις πράξεις τους. Προς το παρόν ας μην αυταπατώνται, θεωρώντας τους εργαζόμενους κομματική τους ιδιοκτησία.

 

Εργαζόμενοι, και λειτουργοί στον αθλητισμό, δεν θα τους κάνουμε τη χάρη!

 

Όπως δεν παρακαλά ο γιατρός να απολυθεί η νοσηλεύτρια, όπως δεν παρακαλά ο καθηγητής να απολυθεί ο φύλακας του σχολειού, έτσι και στον αθλητισμό η λύση θα έρθει μέσα από τον ενωμένο συλλογικό αγώνα και όχι τη διαίρεση σε κλάδους και χώρους εργασίας.

 

Η λύση είναι πολιτική, είναι η ανατροπή των μνημονίων, η στήριξη του κόσμου της εργασίας και η ανασυγκρότηση της χώρας από την κυβέρνηση της αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ.

 

25/8/2013                                       Το Αθλητικό Τμήμα

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)