Άμεση ανάγκη για τρόφιμα έχει το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών.

Άμεση ανάγκη για τρόφιμα έχει το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αχαρνών, ένα σχολείο που προσφέρει πολύτιμο έργο σε 46 παιδιά ηλικίας 7 έως 15 ετών με νοητική καθυστέρηση και αυτισμό. Οι 46 μαθητές παρακολουθούν υποστηρικτικά και εμπλουτιστικά προγράμματα ηλεκτρονικών υπολογιστών, αυτόνομης διαβίωσης, οικιακής οικονομίας, αγωγής υγείας, σωματογνωσίας και διατροφής, αυτοεξυπηρέτησης, περιβαλλοντικής εκπαίδευσης, μουσικής και θεατρικής έκφρασης, εικαστικών και αισθητικής αγωγής.

Τα περισσότερα παιδιά προέρχονται από φτωχές ή άπορες οικογένειες: πολύτεκνες, μονογονεϊκές οικογένειες στις οποίες έχει μειωθεί το εισόδημα ή οι γονείς είναι άνεργοι. Πολλά από τα παιδιά είναι ανασφάλιστα. Το μόνο φαγητό που είναι σίγουρο ότι τρώνε τα παιδιά αυτά είναι ό,τι θα μπορέσει να εξασφαλίσει το σχολείο. Τα τρόφιμα που χρειάζονται για τα εργαστήρια αυτόνομης διαβίωσης και οικιακής οικονομίας δεν υπάρχουν. Οι υπεύθυνοι του σχολείου αλλά και οι γονείς κάνουν έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν.

Συγκεκριμένα οι ανάγκες είναι οι ακόλουθες:

Τρόφιμα / γεύματα:

• για το καθημερινό δεκατιανό: χυμοί, φρέσκα γάλατα, αυγά, κρέμες, γιαούρτια, υλικά για τοστ (ψωμί, μαργαρίνη, γαλοπούλα, ζαμπόν, τυρί), μέλι, φρυγανιές, μερέντα, μπισκότα

• για το εργαστήρι: φρούτα, λαχανικά, κρέας, κοτόπουλο, τυρί, φύλλο για πίτες, συσκευασμένα τρόφιμα (λάδι, ζυμαρικά, ρύζι, αλεύρι, μέλι), κατεψυγμένα προϊόντα (αρακά, καλαμπόκι, ανάμεικτα λαχανικά, κλπ)

• συσκευασμένα και νωπά τρόφιμα για τη στήριξη 30 οικογενειών μαθητών. Η παροχή τροφίμων είναι ιδιαίτερα σημαντική για τη βοήθεια πολλών οικογενειών του σχολείου που έχουν υποστεί σοβαρή μείωση εισοδήματος είτε λόγω ξαφνικής ανεργίας είτε λόγω των περικοπών στα κοινωνικά επιδόματα.

Άλλες ανάγκες

Παιδαγωγικό υλικό (βοηθητικά βιβλία Γλώσσας και Μαθηματικών επιπέδου Νηπιαγωγείου έως Γ’ Δημοτικού, παιχνίδια με μουσική), φωτοτυπικό μηχάνημα, έπιπλα κουζίνας: Τραπεζαρία (2 τραπέζια των 8 ατόμων το καθένα + 16 καρέκλες για την εστίαση των μαθητών), εξοπλισμός γυμναστικής (ελλειπτικό μηχάνημα, τέρματα εξωτερικού χώρου, τραμπολίνο, ποδήλατα κανονικά εξωτερικού χώρου (2), ποδήλατα με βοηθητικές ρόδες (2), παιχνίδια εξωτερικού χώρου), γραφική ύλη, πετρέλαιο θέρμανσης, κουρτίνες για 16 αίθουσες, πετσέτες για χρήση στο πρόγραμμα ατομικής υγιεινής/αυτόνομη διαβίωση, σχολικές τσάντες, απορρυπαντικά, πάνες (18 κιλά και άνω)

Πληροφορίες

Το σχολείο βρίσκεται στην οδό Μάρκου Αυγέρη & Παναγίας Μυροβλήτισσας – Αχαρναί . Μπορείτε να επικοινωνείτε στα τηλέφωνα του σχολείου: 2102407388, κοινωνική λειτουργός : Δέσποινα Θεοδοσίου.

Πηγή : www.achanorama.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)