Ο πρόεδρος του ΕΑΚ Αγ. Κοσμά παραιτήθηκε και καταγγέλει…

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο πρόεδρος του ΕΑΚΝ Αγιος Κοσμάς κ. Νίκος Λύτρας, καταγγέλοντας ταυτόχρονα την «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ», την εταιρεία που πρόκειται να διαχειριστεί και τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά στο πλαίσιο της αξιοποίησης της περιοχής του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού. Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Λύτρας αναφέρει ότι μετά από συνάντηση στις 6 Ιουνίου, με την παρουσία εκπροσώπων της διοίκησης του Αγίου Κοσμά, της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ», αθλητικών ομοσπονδιών, του πρώην ΓΓΑ κ. Πάνου Μπιτσαξή και της πρώην υπουργού Πολιτισμού κυρίας Τατιάνας Καραπαναγιώτη, η «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ» «ανέλαβε την υποχρέωση να στείλει σχέδιο παραχωρητηρίου των αθλητικών εγκαταστάσεων του Αγίου Κοσμά, για τη διευκόλυνση των αθλητών και αθλητριών που θα αγωνιστούν στους Αγώνες του Λονδίνου». Σύμφωνα όμως με τον κ. Λύτρα το «Ιδιωτικό Συμφωνητικό Παραχώρησης Χώρων και Εγκαταστάσεων» δημιουργεί αντί να επιλύει προβλήματα αφού

1. «καθιστά υπεύθυνη τη Διοίκηση του ΕΑΚΝ για τα ατυχήματα υπαλλήλων, συνεργατών, επισκεπτών.»
2. «δεσμεύει τη Διοίκηση (σ.σ.του ΕΑΚΝ) και την καθιστά υπεύθυνη για πλήθος νομικών θεμάτων (όπως λ.χ. για την τύχη των οικονομικών μας, για το θέμα της μετεγκατάστασης, για το ζήτημα της τύχης των εργαζομένων) για τα οποία δεν υπάρχει πρόβλεψη από τον νόμο 4062/2012 (σ.σ. πρόκειται για τον νόμο με τον οποίο οι εγκαταστάσεις του Αγίου Κοσμά περιήλθαν αυτοδικαίως στον  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ».
3. «δεν διευκρινίζεται η τύχη και η διάθεση της κρατικής επιχορήγησης από τη ΓΓΑ που αποτελεί και τον κύριο πόρο λειτουργίας μας.»
4. «θέτει τη διοίκηση στην πράξη υπό διαρκή επιτήρηση, αφού τα υψηλόβαθμα και υψηλόμισθα στελέχη της «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ» μας υποχρεώνουν να εργαζόμαστε υπό τον έλεγχό τους αμισθί.»
5. «τέλος μας αφαιρούν το δικαίωμα, να προβούμε ως Επιτροπή Διοίκησης σε οποιαδήποτε σύμβαση χωρίς την έγκριση της  «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΕ.»

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)