Άλεξ Σβάτσερ: Ο βαδιστής μιλάει για τις απαγορευμένες ουσίες.

Ο Ιταλός βαδιστής, Αλεξ  Σβάτσερ που βρέθηκε θετικός σε ερυθροποιητίνη, παραδέχτηκε το λάθος του και αποκάλυψε με ποιό τρόπο έπαιρνε την απαγορευμένη ουσία. Ο Σβάτσερ είχε κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στα 50 χλμ βάδην το 2008 στο Πεκίνο. «Έκανα ένα τεράστιο λάθος. Το μόνο που μπορώ να επαναλάβω είναι ότι λυπάμαι» είπε αρχικά ο Ιταλός βαδιστής, προσθέτοντας, ότι τον περασμένο Σεπτέμβρη ταξίδεψε μόνος του στην Τουρκία και με 1500 ευρω αγόρασε την ουσία σε φαρμακείο!

Ο Σβάτσερ, είπε επίσης ότι έμαθε από το διαδύκτιο πως θα χρησιμοποιεί την ερυθροποιητίνη και έκανε την ένεση καθημερινά στο μπάνιο, χωρίς να γνωρίζουν τίποτα η σύντροφος του, Καρολίν Κόστνερ και οι γονείς του. «Έκανα τα πάντα ώστε να μην καταλάβει κανείς τίποτα» είπε ο Σβάτσερ, υποστηρίζοντας ότι αισθάνθηκε μεγάλη πίεση μετά το μετάλλιο που πήρε στο Πεκίνο, αφού οι προσδοκίες για αυτό, θα ήταν πλέον μεγάλες.

Η ερυθροποιητίνη  ήταν στο ψυγείο σε ένα κουτί από κανονικές  βιταμίνες: «Ήταν πολύ δύσκολο να πω στην Καρολίνα ότι αυτό που ήταν στο ψυγείο δεν ήταν βιταμίνες». σημείωσε. Έκανε την τελευταία ένεση στις 29 Ιουλίου. Την επομένη, χτύπησε το κουδούνι του σπιτιού του και κατάλαβε πως ήταν οι ελεγκτές του ντόπινγκ.«Λένε πως με το ντόπινγκ γίνεσαι δυνατότερος. Για εμένα ήταν πολύ σκληρό ψυχολογικά.  Δεν είχα τη δύναμη να πω στη μητέρα μου να μην ανοίξει την πόρτα, ή να πει πως δεν ήμουν στο σπίτι».

 Πηγή : lifo.gr

Άφησα τα χρήματα πάνω στο τραπέζι και κανείς δεν μου δημιούργησε προβλήματα”, πρόσθεσε ο Σβάρτσερ. Ο Ιταλός βαδιστής βρέθηκε θετικός σε έλεγχο της, Wada, που πραγματοποιήθηκε στα τέλη Ιουλίου.

“Κανείς δεν ήξερε τίποτα, ούτε οι γονείς μου, ούτε η κοπέλα μου, η πρωταθλήτρια του πατινάζ Καρολίνα Κόστνερ, ούτε ο προπονητής μου”, τόνισε ο Ιταλός αθλητής, που ανήκει στην γερμανόφωνη μειονότητα της περιοχής Κάτω Αδίγη.

‘Έκανα ένα τεράστιο λάθος, ένιωσα αφόρητη πίεση και δεν κατάφερα να αντισταθώ, αλλά όταν κέρδισα το μετάλλιο στο Πεκίνο, ήμουν απόλυτα καθαρός”, δήλωσε συγκινημένος ο Σβάρτσερ.

“Τον Ιούλιο ξυπνούσα στις 2, στις 3 το πρωί, ξέροντας ότι από τις 6 και πέρα θα μπορούσε να έλθει ο έλεγχος ντόπιγκ. Όταν χτύπησαν την πόρτα, σκέφτηκα να πω στην μητέρα μου να μην ανοίξει, αλλά τελικά παρουσιάστηκα, και έδωσα το δείγμα, ξέροντας ότι θα ήταν θετικό”, είπε ο Ιταλός αθλητής και καραμπινιέρος, που θα πρέπει να αντιμετωπίσει, τώρα, την αστική και στρατιωτική δικαιοσύνη.

Ο Σβάρτσερ, τόνισε, τέλος ότι δεν πρέπει να καλύψει κανέναν και δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να συνεχίσει να αθλείται, διότι “θέλει μια κανονική απλή ζωή, με μια δουλειά και μια κοπέλα, την οποία να μπορεί να βλέπει κάθε μέρα”.

Πηγή  : contra.gr

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)