ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 9/12/2015
Εξαιρετικά ενδιαφέρουσα και πρωτοπόρα ¨Ημερίδα¨ προγραμματίστηκε να πραγματοποιηθεί – υπό την Αιγίδα της Α.Ε. του Προέδρου της Δημοκρατίας Κυρίου Προκόπη Παυλόπουλου – από τη μη κερδοσκοπική εταιρεία ¨Αθλητισμός Χωρίς Αναβολικά¨, με συνδιοργανωτές τον ΣΕΓΑΣ, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, την Περιφέρεια Θεσσαλίας και το Δήμο Λαρισαίων. Θα γίνει στο Αμφιθέατρο της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στη Λάρισα, οδός Παπακυριαζή 22, Πλατεία Ταχυδρομείου (κτίριο Κατσίγρα), την Παρασκευή 12 Φεβρουαρίου και ώρα 10:00 π.μ.
Είναι εξαιρετικά ενδιαφέρουσα η ¨Ημερίδα¨ αυτή διότι διακεκριμένοι επιστήμονες θα αναπτύξουν, όχι μόνο το θέμα των αναβολικών όπως το γνωρίζουμε σήμερα – θέμα που βρίσκεται σε μεγάλη επικαιρότητα λόγω των συνεχών σκανδάλων που αποκαλύπτονται σε διεθνές επίπεδο – αλλά θα καταπιαστούν και με τη νέα μάστιγα του Αθλητισμού, που εμφανίστηκε τον τελευταίο καιρό, με την ονομασία ¨Γενετικό Ντόπινγκ¨: μάστιγα η οποία σύμφωνα με την WADA αποτελεί απαγορευμένη μέθοδο, με ηθική αιτιολόγηση, που τελικά – ύστερα από αρκετή παλινδρόμηση – την κατέταξε σε λίστα την οποία εξέδωσε για τις επικίνδυνες ουσίες, ¨στην κατηγορία των απαγορευμένων μεθόδων¨, και προβλέπει ξεχωριστές ποινές γι’ αυτή.
Οι κίνδυνοι για τη Νεολαία από την εφαρμογή στην πράξη του ¨Γενετικού Ντόπινγκ¨ – που κάνει ¨θραύση¨ στις ΗΠΑ, αλλά άρχισε να εμφανίζεται και στην Ελλάδα – σχετίζονται με την πιθανότητα αλλαγής μορφολογίας και λειτουργίας της καρδιάς, την απότομη ανάπτυξη μυϊκής μάζας και μυϊκής δύναμης, που μπορεί να τραυματίσει τένοντες και οστά, και να δημιουργήσει απροσδόκητη αντίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα, με πιθανή ανάπτυξη όγκων.
Κίνδυνοι, όμως, και μάλιστα πολύ μεγάλοι, δημιουργούνται και για την Κοινωνία καθώς, με τον παράνομο τρόπο με τον οποίο πραγματοποιείται το ¨Γενετικό Ντόπινγκ¨, σαν μέρος κλινικών μελετών, σε περιβάλλον Νοσοκομείου, φοβίζει γονείς και κηδεμόνες γιατί μπορεί να οδηγήσει και σε μεταδόσεις ασθενειών.
About triathlonworld
Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος.
Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.
Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών.
Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ.
Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών.
Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους :
Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή),
Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester),
Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA),
Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies).
Προπονητής Τριάθλου
Προπονητής Τριάθλου
Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ).
Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου.
Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ.
Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού.
Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)