Το περιοδικό 220 κατατάσσει τον Dave Scott ως τον καλύτερο τριαθλητή Ironman στη Χαβάη όλων των εποχών

Το περιοδικό 220 κατατάσσει τον Dave Scott ως τον καλύτερο τριαθλητή Ironman στη Χαβάη όλων των εποχών

To περιοδικό 220 ανέφερε: Κατά τη γνώμη μας, ο Dave Scott πρέπει να καταταγεί ως ο καλύτερος τριαθλητής Ironman στη Χαβάη όλων των εποχών, επειδή σχεδόν μόνος του έφερε τον Ironman σε μια ανταγωνιστική εποχή.

Πριν αγωνιστεί στο Ironman Hawaii του 1980, το ρεκόρ της διαδρομής ήταν πάνω από 11 ώρες και οι αγωνιζόμενοι έπρεπε να αγωνιστούν με ιατρούς και πληρώματα υποστήριξης σε ετοιμότητα, επειδή δεν ήταν σίγουροι αν η ολοκλήρωση ήταν ακόμη δυνατή.

Ο Scott ολοκλήρωσε τον Ironman του 1980 σε 9 ώρες και 24 λεπτά, και με αυτόν τον τρόπο όχι μόνο κατέστρεψε τον ανταγωνισμό, αλλά στην πραγματικότητα απέδειξε ότι η απόσταση μπορούσε να «αγωνιστεί» σε αντίθεση με την ολοκλήρωση.

Όταν ο Scott είχε κερδίσει τον έκτο τίτλο του το 1987, το ρεκόρ διαδρομής του ήταν στις 8:28 ώρες και τερμάτισε τον αγώνα του 1989 λιγότερο από ένα λεπτό πίσω από τον Mark Allen σε 8:10 ώρες.

Αν σκεφτείτε τον εξοπλισμό που χρησιμοποιούσε ο Scott και τη σχετικά μικρή ομάδα επαγγελματιών αθλητών μεγάλης διαδρομής για να τον προκαλέσουν εκείνη την εποχή, τα επιτεύγματά του είναι εκπληκτικά.

Οι χρόνοι που πέτυχε ο Scott στο Kona σπάνια βελτιώθηκαν σήμερα και αντιστοιχούσαν μόνο από τους Mark Allen και Scott Tinley όταν ήταν στο απόγειό του. Όλα αυτά μαζί με τη μακροζωία του (τερμάτισε 5ος στο Kona το 1996 σε ηλικία 42 ετών) τον κάνουν να αξίζει πλήρως τον τίτλο «Καλύτερος Τριαθλητής Kona όλων των εποχών».

https://www.220triathlon.com/training/long-distance/the-top-kona-greats-of-all-time

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)