Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας 2011

Δελτίο Τύπου της ΕΟΠ. Ο Γιάννης Ταμουρίδης αναδείχθηκε πρωταθλητής Ελλάδας, μετά τη νίκη του στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Δρόμου, το οποίο διεξήχθη 22-23 Ιουλίου 2011 και είχε τερματισμό τα Σκούρτα Βοιωτίας. Μετά από ένα σπουδαίο αγώνα ο ποδηλάτης του ΠΑΟΚ τερμάτισε πρώτος με χρόνο 4:03:48 και κράτησε τη φανέλα του πρωταθλητή. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Νεόφυτος Σακελλαρίδης (Κρόνος) και στην τρίτη ο Πολυχρόνης Τζωρτζάκης (Τάλως). Στις γυναίκες πρωταθλήτρια Ελλάδας αναδείχθηκε η Ελισάβετ Χαντζή (Διαγόρας) με χρόνο 3:07:45. Στην δεύτερη θέση τερμάτισε η Ελένη Τσαβαρή (Θησέας) και στην τρίτη η Βαρβάρα Φασόη (Ολυμπιακός Π.Χ). Η ατομική χρονομέτρηση έλαβε χώρα στο Σείριο σε διαδρομή παραπλεύρως της εθνικής οδού και ο αγώνας αντοχής άρχισε από την Μαλακάσα, διέσχισε τις περιοχές της Θήβας, των Πλαταίων, των Ερυθρών, της Πύλης και ολοκληρώθηκε στα Σκούρτα. Οι χιλιομετρικές αποστάσεις για τους άνδρες και τους νέους ήταν 159,6 χλμ – (108χλμ + 3 στροφές) και για τις γυναίκες ήταν 103 χλμ.

Γιάννης Ταμουρίδης – πρωταθλητής Ελλάδας:

«Αυτή η νίκη ήταν πάρα πολύ σημαντική για μένα, καθώς θα αγωνίζομαι με την φανέλα του πρωταθλητή στο εξωτερικό. Ήταν ένας πάρα πολύ καλός αγώνας και θέλω να δώσω συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που αγωνίστηκαν και έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους. Τώρα ήρθε η ώρα της ξεκούρασης, καθώς ακολουθούν σπουδαία γεγονότα σε διεθνές επίπεδο. Ήδη υπάρχει στο μυαλό μου και η συμμετοχή στους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2012 και σίγουρα το βάρος της προετοιμασίας τους επόμενους μήνες θα έχει ορίζοντα το Λονδίνο».

Ελισάβετ Χαντζή – πρωταθλήτρια Ελλάδας:

«Ήταν ένας πάρα πολύ δύσκολος αγώνας, καθώς η ζέστη δυσκόλεψε τις προσπάθειες όλων των αθλητριών. Από την αρχή ο στόχος μου ήταν να πάρω την πρώτη θέση και τελικά τα κατάφερα. Είμαι πολύ χαρούμενη με αυτή τη νίκη, γιατί μου δίνει κουράγιο για να συνεχίσω την προσπάθεια μου. Δεν σταματάω εδώ, με σκληρή δουλειά ελπίζω να έρθουν και άλλες επιτυχίες στους επόμενους αγώνες. Ένα πολύ μεγάλο μπράβο σε όλα τα κορίτσια που πήραν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα».

Θανάσης Τερζής – πρόεδρος ελληνικής ομοσπονδίας ποδηλασίας:

«Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ποδηλασίας και οι αθλητές – αθλήτριες έδειξαν ότι βρίσκονται σε υψηλό επίπεδο. Οι αγώνες αυτοί είναι πολύ σημαντικοί, καθώς είναι ο προπομπός για τις εθνικές ομάδες και την συμμετοχή τους σε διεθνείς αγώνες. Τα τελευταία χρόνια η ελληνική ποδηλασία έχει κάνει βήματα προόδου και αυτό φαίνεται με τις επιτυχίες των αθλητών μας στο εξωτερικό. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Λονδίνου είναι κοντά και πιστεύω ότι η εθνική ομάδα θα βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων χωρών της διοργάνωσης. Συγχαρητήρια σε όλους τους αθλητές και σε όλες τις αθλήτριες.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)