Ποδηλατικός εξοπλισμός : Test Ride Cervelo P2

Ποδηλατικός εξοπλισμός : Cervelo P2

Εισαγωγή

 

 

Cervelo P2 : Value for money

Το ποδήλατο χαρακτηρίζεται από τα εξής:

  • Υψηλή ακαμψία ακόμα και με τις απλές ρόδες (Shimano R500)  με τις οποίες το αγοράζει κάποιος.
  • Μεγάλη ευκολία στον χειρισμό. Ακόμα και να μην έχει κάποιος εξοικειωθεί  με τα ποδήλατα τριάθλου δεν θα αντιμετωπίσει καμία δυσκολία.
  • Αεροδυναμική. Αυτό είναι άλλωστε και το σήμα κατατεθέν της Cervelo.

Πέρα από το πολύ ωραίο πλαίσιο το ποδήλατο  που λάβαμε εμείς έχει εξαιρετικής ποιότητας περιφερειακά – παρότι είναι η πιο φθηνή έκδοση- που συνήθως κάποιος τα συναντάει σε πολύ πιο ακριβά ποδήλατα:

  • Τιμόνι T2 wing της profile και αερόμπαρες T4+ της ίδιας εταιρείας που κατά την γνώμη μας έχει τις πιο εργονομικές αερόμπαρες για τριαθλητές.
  • Δισκοβραχίονες και φύλλα FSA όπως και οι δαγκάνες των φρένων.
  • Λάστιχα Rubino Pro Slick

 

Test Ride

To ποδήλατο το χρησιμοποιήσαμε για μία εβδομάδα κάνοντας κομμάτια σε υψηλή ταχύτητα μέσα στο παλιό αεροδρόμιο στο Ελληνικό.

Το ποδήλατο έχει ντίζα σέλας που επιτρέπει να καθίσουμε στις 75 ή στις 78/79 μοίρες. Εμείς επιλέξαμε την πιο επιθετική γεωμετρία ώστε να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ακόμα περισσότερο τους γλουτιαίους. Ακόμα και σε αυτή την θέση δεν νιώσαμε αδυναμία χειρισμού του ποδηλάτου.

Ο χρήστης μπορεί να επιλέξει την σειρά ανταλλακτικών που επιθυμεί. Εμείς δοκιμάσαμε το μοντέλο με την σειρά 105 και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα με τις αλλαγές των ταχυτήτων.

Μπροστά το ποδήλατο είχε compact δίσκους 50-34 κάτι που διευκολύνει κάποιον που θέλει να κάνει χειμερινή προπόνηση με αυτό ή να συμμετέχει σε αγώνες με ανηφόρες. Για ποιους αθλητές ίσως χρειαστεί να κάνουν αλλαγή και να οδηγηθούν σε 53 Χ 39 τουλάχιστον στην αγωνιστική φάση.

Συνοπτικά

Είναι μία από τις καλύτερες – εάν όχι η καλύτερη- επιλογή για κάποιον που επιθυμεί να ασχοληθεί συστηματικά με το Τρίαθλο, ανεξάρτητα με την απόσταση στην οποία θέλει να εστιάσει. Εμείς δοκιμάσαμε το μοντέλο του 2013 και σύμφωνα με αυτά που αναφέρει η εταιρεία το  μοντέλο έχει σημαντικές βελτιώσεις.

Ακαμψία, αεροδυναμική και ευκολία στον χειρισμό είναι τα κυρίαρχα χαρακτηριστικά και σε αυτά θα μπορούσαμε να προσθέσουμε την μεγάλη ευκολία για γρήγορες προσαρμογές τόσο στις ανάγκες της κάθε φάσης της προπόνησης και του κάθε αγώνα όσο και στα προσωπικά σωματομετρικά χαρακτηριστικά του κάθε ποδηλάτη/ τριαθλητή.

Η τιμή του για την ποιότητα του είναι εξαιρετικά χαμηλή και ίσως είναι το συγκεκριμένο στοιχείο που έχει κάνει το ποδήλατο ως το πιο δημοφιλές στον κόσμο του Τριάθλου.

Για περισσότερες πληροφορίες για τις υπηρεσίες και τα ειδικευμένα προϊόντα ποδηλασίας και τριάθλου επικοινωνήστε με το : “Το Ποδήλατο”-Χαρίλαου Τρικούπη 5 – Άλιμος -Στάση ΜΕΤΡΟ Ηλιούπολη- 210.9913.510 -www.cervelo.gr

Κείμενο : Γιάννης Ψαρέλης(Tri NZ Level 2 Accredited Coach, ASCA Level 2 Certified Coach, ITCA Certified Coach), Προπονητική Ομάδα Smart Sport/ Athens Triathlon Team & Συντακτική ομάδα TriathlonWorld/ Triathlon.gr

Summary
Test Ride Cervelo P2
Article Name
Test Ride Cervelo P2
Description
Μία από τις πιο συνηθισμένες ερωτήσεις που λαμβάνουμε από αναγνώστες της ιστοσελίδας είναι ποιο ποδήλατο θεωρούμε ως το πλέον κατάλληλο για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί σοβαρά με το Τρίαθλο αλλά δεν θέλει να ξοδέψει πολλά χρήματα. Ένα από τα ποδήλατα που προτείνουμε, που για αρκετούς είναι η καλύτερη λύση, είναι η το P2 της Cervelo το οποίο είναι το πιο δημοφιλές ποδήλατο Τριάθλου σε όλο τον κόσμο. Επικοινωνήσαμε με τον επίσημο αντιπρόσωπο της Cervelo στην Ελλάδα (“Το Ποδήλατο – www.topoilato.gr” στον Αλιμο) και τους ζητήσαμε να έχουμε ένα P2 για να κάνουμε ένα Test Ride. Το ποδήλατο που λάβαμε είναι το μοντέλο του 2013. Οι μηχανικοί του Έλληνα αντιπροσώπου έκαναν εξαιρετικό bike fitting και έτσι δεν χρειάστηκε να κάνουμε καμία ρύθμιση στο ποδήλατο.
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)