Διασχίζοντας την ευρώπη με ποδήλατο

ΔΙΑΣΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΠΟΔΗΛΑΤΟ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΕ ΚΑΡΚΙΝΟ.

 

5,500 χιλιόμετρα με ποδήλατο σε ένα μήνα αποκλειστικά για την υποστήριξη της φιλανθρωπικής οργάνωσης για παιδιά με καρκίνο KiKa. Αυτός είναι ο στόχος πού έθεσε μια ομάδα 11 φίλων, φοιτητών του πανεπιστημίου Erasmus του Ρότερνταμ. Ενισχύστε και εσείς αυτή τη προσπάθεια.

 

Η ιδέα να διανύσουν μία διαδρομή 5.500 χιλιομέτρων με ποδήλατο ίση με το μήκος της Ευρώπης από το Βόρειο ακρωτήριο μέχρι την Αθήνα σε διάστημα 30 ημερών ξεκίνησε το καλοκαίρι του 2011.

 

Για έναν ολόκληρο χρόνο η ομάδα αφιερώθηκε σε αυτό τον σκοπό.  Χωρίς αλκοόλ, με ειδικό διαιτολόγιο, σκληρό πρόγραμμα προπόνησης και ατέλειωτες οργανωτικές συνεννοήσεις με στόχο να συγκεντρώσουν το ποσό των €100.000 για την οργάνωση KiKa. ‘Ένας χρόνος σκληρής προετοιμασίας των 6 ποδηλατών και των 5 μελών της ομάδας υποστήριξης διασφαλίζουν την πραγματοποίηση του στόχου.

 

Η περιπέτεια της Διάσχισης της Ευρώπης θα ξεκινήσει την 1η Αυγούστου από την θάλασσα του Μπάρεντς, θα διασχίσει την Σκανδιναβία φθάνοντας στη Βαλτική ενώ στη συνέχεια δια μέσου αρκετών χωρών της Ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων θα καταλήξει 30 ημέρες μετά στον Ναό του Ποσειδώνα στο Σούνιο.

 

Περισσότερες πληροφορίες για το εγχείρημα, τα μέλη της ομάδας, την φιλανθρωπική οργάνωση KiKa αλλά και την εξέλιξη της Διάσχισης υπάρχουν στην ιστοσελίδα www.across-europe.nl , όπου όποιος επιθυμεί μπορεί και να συνεισφέρει.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)