Ενημέρωση της ελληνικής ομoσπονδίας ποδηλασίας για τις εθνικές πίστας.

Στο πλαίσιο της τακτικής πληροφόρησης που αφορά στην πορεία των εθνικών μας ομάδων και ειδικότερα της πίστας, μετά από αντίστοιχες εισηγήσεις και προτάσεις του αντίστοιχου εφόρου και του προπονητή, και την σύμφωνη γνώμη της Τεχνικής Επιτροπής, σχετικά με την συγκρότηση, τις προετοιμασίες και την συμμετοχή στις διεθνείς διοργανώσεις, σας ενημερώνουμε για τα παρακάτω:

1. Η συγκρότηση και η προετοιμασία της ομάδας σπρίντ Ελίτ, θα αρχίσει αμέσως μετά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας Ελίτ.

2. Αυτό το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, θα αποτελέσει ένα από τα βασικά κριτήρια της επιλογής και στελέχωσης της Εθνικής Ομάδας Σπρίντ για την έναρξη της προετοιμασίας ενόψει του Διεθνούς Grand Prix Πίστας, χωρίς να αναιρούνται και τα υπόλοιπα κριτήρια
επιλογής που σας έχουν ήδη αποσταλεί στο παρελθόν.

3. Στο Διεθνές Grand Prix Πίστας, σε επίπεδο εθνικών ομάδων ελίτ, η χώρα μας θα συμμετέχει με μια Εθνική Ομάδα Ελίτ αποτελούμενη από 8 αθλητές σπρίντ και 2 – 4 αθλητές αντοχής (ένα από τα βασικά κριτήρια και για τους αθλητές αντοχής θα είναι το Πανελλήνιο Πίστας, χωρίς να αναιρούνται και τα υπόλοιπα κριτήρια, που σας έχουν ήδη αποσταλεί στο παρελθόν).

Επίσης στο εν λόγω Grand Prix σε επίπεδο εθνικών ομάδων εφήβων, η χώρα μας θα συμμετέχει με μια Εθνική Ομάδα Εφήβων αποτελούμενη από 4 – 6 αθλητές σπρίντ και 2 – 4 αθλητές αντοχής. Βασικά κριτήρια για τους αθλητές αυτούς θα είναι το αντίστοιχο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Πίστας καθώς και το Πανευρωπαϊκό Πίστας της Anadia, χωρίς να αναιρούνται και τα υπόλοιπα κριτήρια, που σας έχουν ήδη αποσταλεί στο παρελθόν).

4. Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα και το Διεθνές Grand Prix Πίστας, θα αποτελέσουν ένα από τα βασικά κριτήρια της επιλογής και στελέχωσης της Εθνικής Ομάδας σπρίντ, για την συνέχιση της προετοιμασίας ενόψει των επομένων διεθνών διοργανώσεων
(Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πίστας, Παγκόσμια Κύπελλα, κλπ). Εκκρεμεί μία απόφαση για τους αθλητές αντοχής και ειδικότερα για το Ολυμπιακό αγώνισμα του Ομνιουμ.

Ενημέρωση σχετικά με την συμμετοχή Ελλήνων αθλητών στο Διεθνές Grand Prix Πίστας

Πέραν των συμμετοχών που αναγράφονται στην παράγραφο 3, σχετικά με την συμμετοχή των Εθνικών Ομάδων στο Διεθνές Grand Prix Πίστας, σύμφωνα με την προκήρυξη του αγώνα, που είναι ήδη αναρτημένη στο διαδίκτυο, μπορούν να λάβουν μέρος και
ομάδες Τοπικών Επιτροπών και Ενώσεων καθώς και Σωματεία.

Για τις ομάδες αυτές, λόγω του Πανελληνίου Πρωταθλήματος και του συστήματος της επιλογής των Εθνικών Ομάδων, που περιγράφεται παραπάνω, οι δηλώσεις συμμετοχής για το Διεθνές Grand Prix Πίστας, θα πρέπει να αποσταλούν λεπτομερώς συμπληρωμένες με όλα τα στοιχεία των αθλητών, αθλητριών και συνοδών με λατινικούς χαρακτήρες, το αργότερο μέχρι την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου 2013 και ώρα 14:00.

Μετά το πέρας των Δηλώσεων Συμμετοχής και εφόσον οι συμμετοχές υπερβαίνουν τα όρια πού αναγράφονται στην Προκήρυξη, θα γίνει επιλογή των συμμετοχών από την Ομοσπονδία, με κριτήριο τις συμμετοχές και τα αποτελέσματα των αντιστοίχων αγωνισμάτων των Πανελληνίων Πρωταθλημάτων.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)