Cretan Amateurs Cycling Tour

Τι είναι το UWCT;


Το UWCT (Παγκόσμιο Ποδηλατικός Γύρος ένα πρόγραμμα της UCI που απευθύνεται σε ερασιτέχνες ποδηλάτες όλων των ηλικιών) είναι το ιδανικό ποδηλατικό γεγονός για όλους τους ερασιτέχνες (από τη Λατινική λέξη «amator» = εραστής) ποδηλάτες που θέλουν να ξεπεράσουν τον εαυτό τους κάνοντας ένα κατόρθωμα, και να βιώσουν τον ενθουσιασμό και την περιέργεια να δουν το αποτέλεσμα. Αποτελείται από 14 σε όλο τον κόσμο αγώνες, και το 25% όσων προκριθούν ανά ηλικιακή κατηγορία έχουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών που θα πραγματοποιηθεί μεταξύ 28-31 Αυγούστου στη Λουμπλιάνα της Σλοβενίας. Η διεθνής σελίδα των αγώνων, όπου περιλαμβάνεται και ο ελληνικός αγώνας είναι www.uciworldcyclingtour.com


Το UWCT με την ελληνική ονομασία του αγώνα Cretan Amateurs Cycling Tour, είναι ο μεγαλύτερος ποδηλατικός αγώνας για ερασιτέχνες στην Ελλάδα. 250 ποδηλάτες από 20 χώρες και 5 ηπείρους σας περιμένουν κάθε χρόνο την άνοιξη στα Χανιά για μια αξέχαστη εμπειρία! To motto του αγώνα είναι ΜAY BE A CHAMPION! Αδράξτε την ευκαιρία να συνδυάσετε ένα πραγματικά ωραίο αθλητικό γεγονός με υπέροχες διακοπές στη γραφική Κρήτη!


Πότε πραγματοποιείται;
25-27 Απριλίου στα Χανιά σε μορφή Γύρου 3 εταπ


Ποιες ηλικιακές κατηγορίες συμμετέχουν;
Άνδρες και γυναίκες, μετά τις ηλικιακές ομάδες:
• 19-34
• 35-39
• 40-44
• 45-49
•50-54
• 55-59
• 60-64
• 65 +


Τι αγωνίσματα περιλαμβάνει;
• 25 Απριλίου: Ατομική χρονομέτρηση 4.8 χλμ.
• 26 Απριλίου Αγώνας αντοχής 81χλμ.
• 27 Απριλίου Αγώνας αντοχής 119 χλμ. Σε αυτόν τον αγώνα συμμετέχουν και λιγότερο προπονημένοι ποδηλάτες για αναψυχή αλλά με βραβεύσεις διανύοντας την μισή διαδρομή απόστασης 59 χλμ.

Που μπορώ να βρω περισσότερες πληροφορίες;

Επισκεφτείτε την ιστοσελίδα για να λύσετε τις απορίες σας που περιλαμβάνει τους αγώνες στο www.sportstourshellas.comή ρωτήστε μας στέλνοντας μήνυμα στοinfo@sportstourshellas.comκάντεLikeστο facebook στο σύνδεσμο https://www.facebook.com/UciWorldCyclingTourCretanCyclingChallenge2013?fref=ts

Μια διοργάνωση της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων και του Α.Ο Κύδων Χανίων, με συν διοργανωτή τον δήμο Πλατανιά.

Οι αγώνες τελούνται με την αιγίδα του Υπουργείου Τουρισμού.

Υποστηρικτές της διοργάνωσης είναι το ΕΒΕ Χανίων και η Ένωση Ξενοδόχων νομού Χανίων


θα τα καταφέρετε; Γιατί όχι? Εμείς σας δίνουμε αρκετό χρονικό διάστημα ώστε να μπορείτε να ορίσετε τον πήχη ψηλότερα, κάθε φορά, εστιάζοντας στους στόχους που θα προσπαθήσετε να ολοκληρώσετε. Ίσως ένας πρωταθλητής! 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)