#ChooseToChallenge Elena Weiss

Elena Weiss

H Elena Weiss μεγάλωσε στο Τιρόλο στην καρδιά των Αλπεων και έχοντας συνηθίσει να είναι κοντά στην φύση και ο αθλητισμός να έχει κυρίαρχη θέση στην καθημερινότητά της δυσκολεύτηκε σημαντικά στο να προσαρμοστεί στη ζωή της στην Αθήνα : “Η μετάβαση στην Αθήνα ήταν μια μεγάλη αλλαγή καθώς δεν μιλούσα τη γλώσσα και εκτός από την οικογένεια του συζύγου μου δεν ήξερα κανέναν. Τώρα έχω μια οικογένεια, δύο σκυλιά και τρέχω ένα γηροκομείο που μερικές φορές είναι πολύ αγχωτικό”.

 

Πόσο εύκολο είναι για μία γυναίκα να κάνει τρίαθλο όντας εργαζόμενη και μητέρα;

Η ίδια μας είπε τα εξής : “Δεν είναι πάντα εύκολο να συνδυάσεις την οικογένεια, την εργασία και τον αθλητισμό και για τις γυναίκες είναι ακόμα δυσκολότερο καθώς αναμένεται να φροντίζουν τα παιδιά τους, να διευθύνουν το νοικοκυριό και να είναι στο σπίτι φροντίζοντας όλους τους άλλους.

Συχνά νιώθω «ένοχη» όταν φεύγω από το σπίτι για να πάω για προπόνηση και πολλές φορές χρειάστηκε να δικαιολογήσω τον εαυτό μου σε άλλους για την επιθυμία μου να κάνω προπόνηση. Είναι απλό, όμως, παίρνοντας χρόνο για τον εαυτό μου και κάνοντας αυτό που μου αρέσει, με κάνει πιο ευτυχισμένο άτομο, καλύτερη μητέρα και γυναίκα και μαθαίνω να αντιστέκομαι στην αρνητικότητα που αντιμετωπίζω.

Το Triathlon με έφερε σε επαφή με τόσα πολλά ενδιαφέροντα άτομα και έχω κάνει μερικούς πραγματικά υπέροχους φίλους. Όταν καταφέρουμε να προπονηθούμε μαζί, είναι πάντα το επίκεντρο της εβδομάδας μου. Ξεκίνησα το τριάθλο πέρυσι. Για μένα είναι ένας ιδανικός συνδυασμός που συνδυάζει σωματική και πνευματική δύναμη και αντοχή. Το γεγονός ότι προπονούμαι με συνέπεια με έχει κάνει δυνατή χωρίς να τραυματιστώ. Μου δίνει μια επιλογή και μια ποικιλία που δεν κάνει την άσκηση βαρετή.

Η τακτική προπόνηση με βοηθάει να αποβάλλω το άγχος όταν η εργασία γίνεται αγχωτική. Συνήθως προπονούμαι νωρίς το πρωί, έτσι η μέρα μου ξεκινά θετική και γεμάτη ενέργεια. Όταν έχω μια δεύτερη προπόνηση, προσπαθώ να το κάνω το απόγευμα ενώ ο γιος μου κάνει αθλήματα ή έχει μάθημα.»

#Choose to Challenge Elena Weiss

#Choose to Challenge Elena Weiss

 

Summary
Article Name
#Choose to Challenge Elena Weiss
Description
#Choose to Challenge Elena Weiss
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)