#ChooseToChallenge Γκρέτα Λυμπεροπούλου

Επικοινωνήσαμε με τη γνωστή αθλητικογράφο και συντονίστρια του group atheTRIes κα. Γκρέτα Λυμπεροπούλου και της ζητήσαμε να αναπολήσει το ξεκίνημά της στο χώρο της αθλητικής δημοσιογραφίας και εάν αισθάνθηκε κάποιου είδους σεξιστικού ρατσισμού στον ανδροκρατούμενο χώρο του αθλητισμού:

“ Έχοντας δουλέψει από την τρυφερή ηλικία των 18 ετών στον ανταγωνιστικό χώρο της τηλεόρασης και μάλιστα στον ανδροκρατούμενο τότε χώρο του αθλητικού ρεπορτάζ, πέρα από την πίεση της δουλειάς, δεν ένιωσα ότι οι ανδρες του επαγγέλματος σαμποτάρανε την πορεία μου. Ίσως είχαν μία επιφύλαξη, απόλυτα κατανοητή, μέχρι να αποδείξω τη δουλειά μου. Πιο πολύ ανταγωνιστικές ήταν οι γυναίκες του χώρου απέναντί μου”.

Την παρακαλέσαμε να μας πει πως ξεκίνησε το κίνημα athleTRIes;

“Όταν ξεκίνησα να εργάζομαι στην Ironman Greece, διαπίστωσα πόσο μικρή είναι η συμμετοχή των γυναικών στο τρίαθλο στην Ελλάδα, σε σχέση με τα ξένα κράτη, μια πραγματικότητα που οφείλεται στη δυσκολία της Ελληνίδας να απεγκλωβιστεί από τους παραδοσιακούς της ρόλους και να δοκιμάσει τις δυνάμεις της σε έναν απαιτητικό στίβο, εκτός οικογένειας. Δημιουργήθηκε έτσι το κίνημα athleTRIes οπου γυναίκες που αγαπούν τον αθλητισμό κουβεντιάζουν τα θέματά τους, ενημερώνονται, δραστηριοποιούν η μία την άλλη κι απενοχοποιούνται σχετικά με τον αθλητισμό ο οποίος τελικά της κάνει καλύτερες και πιο δυνατές στις υπόλοιπες παραδοσιακές υποχρεώσεις τους!”

Πως επηρέασε τη σχέση με την κόρη της ο αθλητισμός;

Πιστεύω ότι αν δεν έκανα τρίαθλο με την κόρη μου δε θα είχαμε αποκτήσει τη στενή επαφή που αποκτήσαμε στη δύσκολη εποχή της εφηβείας, τα καρδιοχτύπια στις προπονήσεις, την αγωνία στους αγώνες, τα ταξίδια που κάναμε μαζί, τους υπολογισμούς για τους χρόνους και τις επιδόσεις, τις δίαιτες, τις οικονομίες για την αγορά εξοπλισμού  την αλληλοϋποστήριξη. Γίναμε ομάδα χωρίς να το καταλάβουμε, ενώ τις πιο σημαντικές μας συζητήσεις τις κάναμε στο αυτοκίνητο στο δρόμο για την προπόνηση…

#ChooseToChallenge Γκρέτα Λυμπεροπούλου

#ChooseToChallenge Γκρέτα Λυμπεροπούλου

Summary
Article Name
#ChooseToChallenge
Description
#ChooseToChallenge Γκρέτα Λυμπεροπούλου
Author

About triathlonworld

O Γιάννης Ψαρέλης γεννήθηκε το 1969 στην Αθήνα. Από το 1978 ασχολείται με τον αθλητισμό. Είναι αναγνωρισμένος προπονητής τριάθλου από την Ironman και Level 3 προπονητής τριάθλου από την εθνική Ομοσπονδία της Νεας Ζηλανδίας (με το καλύτερο σύστημα διαβίου εκπαίδευσης προπονητών), πιστοποιημένος δάσκαλος κολύμβησης (Teacher ID: 15843) από τον Σύνδεσμο Προπονητών Κολύμβησης της Αυστραλίας καθώς και Αργυρού Επιπέδου Διεθνής προπονητής από τον ίδιο σύνδεσμο (ASCTA International Silver :0534). Επίσης, είναι πιστοποιημένος προπονητής κολύμβησης από τον Σύνδεσμο Προπονητών κολύμβησης των ΗΠΑ επιπέδου 4:5 (ASCA Level 4:5). Συνολικά έχει συμμετάσχει σε περισσότερους από 200 αγώνες τριάθλου και multistports και σε περισσότερους από 150 αγώνες τρεξίματος εκτός σταδίου. Έχει διατελέσει μέλος της Ολομέλειας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Διοικητικός Διευθυντής στην Διεθνή Ολυμπιακή Ακαδημία, Γενικός Γραμματέας στην Ελληνική Ομοσπονδία Τριάθλου, Διευθυντής Αθλήματος στην ΟΕΟΑ Αθήνα 2004 κ.λπ. Έχει επίσης εμπνευστεί και διατελέσει Αθλητικός Διευθυντής του Κέντρου Υψηλού Αθλητισμού (Sports Excellence). Σπουδές: Χημεία (ΕΚΠΑ), ΜΒΑ (ΟΠΑ), Μεταπτυχιακό στην Αθλητική Διοίκηση (MSc,Lyon 1), το Μάρκετινγκ και την Επικοινωνία ( από το Οικονομικό Πανεπιστήμιο ΑθηνώνMSc). Πρόσφατα, είναι στη διαδικασία ολοκλήρωσης Μεταπτυχιακού πάνω στην Μεγιστοποίηση της Αθλητικής Απόδοσης και την Προπονητική (ΔΠΘ). Σήμερα, είναι υποψήφιος Διδάκτωρ στο ΔΠΘ με αντικείμενο την εφαρμοσμένη Φυσιολογία στα αθλήματα αντοχής.