E.O.E. :Πρόεδρος για 2η τετραετία θα είναι ο κ. Σπύρος Καπράλος.

Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία (2013-2016) θα είναι ο κ. Σπύρος Καπράλος.

 

Ο κ. Καπράλος επανεξελέγη σήμερα, 11 Φεβρουαρίου 2013, πανηγυρικά στις αρχαιρεσίες που έγιναν στην έδρα της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, για τη συγκρότηση της νέας Ολομέλειας, συγκεντρώνοντας την εμπιστοσύνη των Αθλητικών Ομοσπονδιών και θα ηγηθεί και πάλι του Ολυμπιακού κινήματος στη χώρα μας.

Παράλληλα έγινε η εκλογή για τις υπόλοιπες θέσεις του Προεδρείου, της Εκτελεστικής Επιτροπής καθώς και των Προέδρων ορισμένων από τις Επιτροπές της ΕΟΕ.

Συγκεκριμένα εκλέχθηκαν:

Α’ Αντιπρόεδρος: Παύλος Κανελλάκης (σκοποβολή)

Β’ Αντιπροέδρος: Θανάσης Βασιλειάδης (γυμναστική)

Γενικός Γραμματέας: Μανώλης Κατσιαδάκης (ξιφασκία)

Ταμίας: Αντώνης Νικολόπουλος (κανόε-καγιάκ)

Μέλη Εκτελεστικής Επιτροπής: Σπύρος Καπράλος, Παύλος Κανελλάκης, Μανώλης Κατσιαδάκης, Αντώνης Νικολόπουλος , Λάμπης Νικολάου (μέλος ΔΟΕ), Σπύρος Ζαννιάς (τέννις), Γιάννης Σταματόπουλος (στίβος)

Επιτροπή Ολυμπιακής Προετοιμασίας: Γιάννης Βασιλειάδης (ιστιοπλοΐα)

Επιτροπή Ολυμπιακής Λαμπαδηδρομίας: Γιάννης Καρράς (κωπηλασία)

Επιτροπή Φιλάθλου Πνεύματος: Γιώργος Λενός (πυγμαχία)

Επίσης, στη θέση του Προέδρου της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας επανεξελέγη για την τετραετία 2013-2016, ο κ. Ισίδωρος Κούβελος (ιππασία).

Τη νέα Ολομέλεια συγκροτούν ως μέλη ακόμα:

Βασίλης Κατσώρας (χιονοδρομία), Φώτης Καϋμενάκης (παγοδρομία), Πέτρος Συναδινός (τοξοβολία), Σοφοκλής Πιλάβιος (ποδόσφαιρο), Γιώργος Βασιλακόπουλος (μπάσκετ), Δημήτρης Διαθεσόπουλος (υγρός στίβος), Θανάσης Τερζής (ποδηλασία), Αχιλλέας Μαυρομμάτης (βόλεϊ), Στέλιος Αγγελούδης (χάντμπολ), Δημήτρης Χατζημιχάλης (χόκεϊ επί χόρτου), Γιάννης Σγουρός (άρση βαρών), Μιχάλης Φυσετζίδης (τεκβοντο), Ξενοφών Αθανασίου (πάλη), Γιώργος Γερόλυμπος (τρίαθλο), Γιώργος Αλικάκος (μοντέρνο πένταθλο), Μανώλης Κολυμπάδης (πινγκ πονγκ), Βαγγέλης Σουφλέρης (ράγκμπι), Διονύσης Ηλιάδης (τζούντο), Κώστας Τσαούσογλου (γκολφ).

Aμέσως μετά την εκλογή του, ο κ. Σπύρος Καπράλος απευθυνόμενος προς τα μέλη της Ολομέλειας δήλωσε: «Θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την επανεκλογή μου στην Προεδρία της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής. Τα συναισθήματά μου είναι ανάμεικτα. Από τη μία πλευρά, χαίρομαι γιατί αναγνωρίσατε το έργο που έγινε την προηγούμενη τετραετία, από την άλλη όμως, είμαι πολύ προβληματισμένος για το μέλλον του ελληνικού αθλητισμού και τον άχαρο ρόλο που ως Ολυμπιακή Επιτροπή  θα έχουμε αυτή την τετραετία.

 

Η νέα Διοίκηση  αναλαμβάνει το τιμόνι της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής  σε μια εποχή εξαιρετικά δύσκολη. Ο ελληνικός αθλητισμός και οι Αθλητικές Ομοσπονδίες, λόγω των δραματικών περικοπών της κρατικής επιχορήγησης, αντιμετωπίζουν πραγματικό πρόβλημα επιβίωσης. Και χωρίς τις Αθλητικές Ομοσπονδίες, δεν υπάρχει αθλητισμός υψηλού επιπέδου, δεν υπάρχει συμμετοχή αθλητών στις διεθνείς διοργανώσεις και επομένως και στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

 

Η Πολιτεία οφείλει να εξετάσει κάθε δυνατότητα χρηματοδότησης του Αθλητισμού. Εν´όψει μάλιστα και της επικείμενης πώλησης του ΟΠΑΠ, το Κράτος θα πρέπει να μεριμνήσει  να εξασφαλίσει από τον νέο ιδιοκτήτη ποσοστό επί των κερδών του για την Ολυμπιακή Επιτροπή, τουλάχιστον για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Ακόμη, η Πολιτεία θα πρέπει να αποδείξει έμπρακτα το ενδιαφέρον της για τον αθλητισμό, εξετάζοντας τρόπους χρηματοδότησης που ξεπερνούν τη γραφειοκρατία του δημοσίου.»

Και κλείνοντας την ομιλία του τόνισε: «Πρέπει να σταθούμε όλοι ενωμένοι απέναντι στις δύσκολες ημέρες που ήρθαν στον ελληνικό αθλητισμό. Ας αφήσουμε κατά μέρος μικροπολιτικές και αντιπαλότητες.

 

 

Ας προσπαθήσουμε, όλοι μαζί, να αγωνιστούμε και να συγκεντρωθούμε στο πώς θα βοηθήσουμε καλύτερα τους αθλητές μας, που έχουν να κάνουν τα επόμενα τέσσερα χρόνια μεγάλο αγώνα με ελάχιστα μέσα και πόρους. Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί να βοηθήσουμε τους αθλητές για να νιώθουμε υπερήφανοι όταν αυτοί καταφέρνουν να φέρνουν επιτυχίες για την πατρίδα μας. Τους το οφείλουμε και το οφείλουμε και στον εαυτό μας.»

 

Πριν από την έναρξη της Ολομέλειας κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του πρώην Προέδρου της ΕΟΕ Αντώνη Τζίκα.

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)