«Τέσσερις Πόλεις, Μια Διοργάνωση, Ένα Όραμα»

Γρ. Κωνσταντέλλος: «Είμαστε στο πλευρό,

εκδηλώσεων που έχουν ως θέμα την θάλασσα»

Ο Δήμαρχος μίλησε για τον αγώνα καγιάκ στην Βουλιαγμένη

 

«Είμαστε στο πλευρό όλων των εκδηλώσεων όπως αυτή του καγιάκ, αλλά και κάθε εκδήλωση που προάγει τον μαζικό αθλητισμό και τον εθελοντισμό. Με την ευκαιρία της εκδήλωσης αυτής, απευθύνω πρόσκληση σε όσους φορείς ασχολούνται με αντίστοιχες δράσεις, και ειδικότερα των ναυταθλητισμό, να συνεργαστούν με το Δήμο μας και να προάγουμε μαζί τις αξίες που μπορούν να μεταδοθούν σε όλους μέσα από τέτοιου είδους δράσεων».

 

Μ’ αυτή τη δήλωση ο Δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης, Γρηγόρης Κωνσταντέλλος, έδειξε τις προθέσεις της νέας Δημοτικής Αρχής με αφορμή τον ανοιχτό αγώνα καγιάκ που θα γίνει την Κυριακή (05 Οκτωβρίου), από τις 9:30 π.μ. έως τις 4:30 μ.μ., στον θαλάσσιο χώρο μπροστά από το ΝΟ Βουλιαγμένης. Διοργανώτρια θα είναι η εθελοντική ομάδα kayak Greece υπό την αιγίδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κάνοε Καγιάκ (Ε.Ο.Κ.-Κ.)

 

Εκτός από τους αθλητές, που αναμένεται να είναι περίπου 300, από συλλόγους όλης της χώρας, είναι πολύ μεγάλο και το ενδιαφέρον και κόσμου εκτός του στενού κύκλου του αθλήματος, που θέλουν να έχουν μια πρώτη γνωριμία με το άθλημα. Γι’ αυτό ακριβώς τον λόγο οι εθελοντές διοργανωτές της kayak Greece έχουν φροντίσει παράλληλα με το αγωνιστικό – διασυλλογικό κομμάτι της διοργάνωσης να υπάρχουν σκάφη και προπονητές, για όλους -μικρούς ή μεγάλους-, όσους θέλουν να έχουν μια πρώτη γνωριμία.

 

Ο συνολικός κόσμος που αναμένεται να βρεθεί την Κυριακή στην Βουλιαγμένη, θα κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα και αναμένεται να ξεπεράσει τους 1.000. Η συνεχής αυξητική τάση φάνηκε και στις προηγούμενες εκδηλώσεις σε Νεάπολη Λακωνίας (7 Σεπτεμβρίου) και Σαλαμίνα (14 Σεπτεμβρίου), ενώ απομένει ένα ακόμα event, το οποίο θα γίνει στην Χαλκίδα (19 Οκτωβρίου).

 

«Τέσσερις Πόλεις, Μια Διοργάνωση, Ένα Όραμα» ο τίτλος μιας προσπάθειας που έχει για σλόγκαν «Όλη η Ελλάδα τραβάει κουπί». Μια εθελοντική προσπάθεια την οποία έχει ήδη αγκαλιάσει ο κόσμος του αθλήματος και η οποία στηρίζει τον Σύλλογο Φλόγα, για παιδιά με καρκίνο, περιλαμβάνει θεαματικά αγωνίσματα, αγώνες Special Olympics και Paralympics, Αθλητισμό για Όλους, στοχεύοντας στην Κοινωνική Προσφορά, τον Εθελοντισμό, τις Περιβαλλοντικές Δράσεις και την Επιστημονική Επιμόρφωση.

 

Μια προσπάθεια που βρήκε από το ξεκίνημα πολλούς υποστηρικτές. Χορηγοί  είναι οι UTECO ΑΒΕΕ, Ακαδημία φωτογραφίας Leica και Υποστηρικτές Spyros Korkidis-Group Of Companies, AAsport, Zaro’s, Aperitivo Pizza Bar, Elio, ΙΕΚ Ξυνή, Mediterranean College, Kalousos Medical Equipment, Eu Zup, Paco café, Aθανασοπούλου-Παναγουλόπουλος ΟΕ, Μάρθα Αθανασοπούλου Δικηγόρος. Πληροφορίες https://www.facebook.com/kayakgreece, www.kayakgreece.gr ή στο info@kayakgreece.gr.

canoe_kayak_e_dt_17_2014_10_02 f1 (1)

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)