Fabian Cancellara : “I’ll be back”

Μετά την αποχώρηση του Lance Armstrong o Fabian Cancellara αποτελεί το μεγαλύτερο και πιο διάσημο αστέρι της ποδηλασίας.

Δυστυχώς την προηγούμενη Κυριακή είχε ατύχημα στον γύρο της Φλάνδρας όπου και και είχε και σοβαρό κάταγμα (δείτε την φωτογραφία για να δείτε το σπάσιμο του) σπάζοντας την κλείδα σε 4 σημεία.

Εχθές έδωσε συνέντευξη μετά την επιτυχημένη εγχείρηση στην οποία υποβλήθηκε σε νοσοκομείο της Βασιλείας.  Στην αρχή της συνέντευξης ο ιατρός του Andreas Gösele εξήγησε πως το σπάσιμο σε 4 σημεία αντιμετωπίστηκε και πως θα είναι τα επόμενα στάδια στην διαδικασία αποκατάστασης του τραύματος στον Cancellara : «Ο συνάδελφός ιατρός- χειρούργος κ. Farkas χρησιμοποίησε μία καρφίτσα στην κλείδα αντί να χρησιμοποιήσει μία πλάκα και πολλές βίδες. Αυτή η διαδικασία είναι πιο κοντά στην διαδικασία της φύσης και δεν επηρεάζει την δύναμη του οστού όταν θα γίνει η απομάκρυνση του μετάλλου. Η βίδα θα απομακρυνθεί όταν το σπάσιμο κλείσει τελείως, κάτι που αναμένεται να γίνει το νωρίτερα σε 6 εβδομάδες. Αλλά ειλικρινά αυτή είναι μία εγχείρηση ρουτίνας».

Ο Cancellara θα μπορεί να προπονείται στο εργόμετρο όμως ο Ελβετός πρωταθλητής έχει σοβαρούς μυικούς πόνους οι οποίοι τον ταλαιπωρούν. Ο ίδιος δήλωσε : «Είμαι πολύ χαρούμενος για την θετική επέμβαση της εγχείρησης αλλά ακόμα πονάω πολύ. Θα ξεκουραστώ ορισμένες ημέρες, ίσως και ολόκληρη εβδομάδα και ύστερα θα ξαναμπω σε πρόγραμμα προπόνησης. Αυτή την χρονιά είχα δύο στόχους τους μονοήμερους κλασσιμούς αγώνες της άνοιξης και τους ολυμπιακούς αγώνες.  Καθώς είχα προγραμματίσει μία περίοδο ξεκούρασης μετά τους αγώνες της άνοιξης η προετοιμασία μου για τους ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου δεν θα αλλάξει.Ελπίζω να επιστρέψω στους αγώνες στο γύρο της Βαυαρίας τον Μάιο όπως έκανα και πέρσι».

Τελειώνοντας την συνέντευξη ευχαρίστησε την γυναίκα του για όλη την υποστήριξη, το ιατρικό επιτελείο και φυσικά τους θαυμαστές του και υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)