Τρίαθλο : Εγραψαν ιστορία στην Μαδρίτη οι Brownlee.

O Alistair Brownlee κέρδισε για τρίτη συνεχόμενη φορά τον αγώνα της Μαδρίτης,δηλαδή μέσα στην έδρα του μεγάλου αντιπάλου του Javier Gomez. Αυτή την φορά η νίκη του ήταν ακόμα πιο γλυκιά καθώς στην δεύτερη θέση του βάθρου ανέβηκε και ο αδελφός του Jonathan. Από το 1989 και το πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Τριάθλου Ολυμπιακής απόστασης στην Avignon της Γαλλίας δεν θυμόμαστε να είχαμε τέτοια οικογενειακή επιτυχία σε αγώνα Παγκοσμίου Πρωταθλήματος και με τόσο υψηλό επίπεδο ανταγωνισμού . Ετσι τώρα στο Τρίαθλο έχουμε στην Ολυμπιακή απόσταση την οικογένεια Brownlee να κυριαρχεί και στις μεγάλες αποστάσεις τα αδέλφια Raelert.

Κολύμβηση – Ποδηλασία

Οι τρεις αθλητές ( τα αδέλφια Brownlee και ο Ισπανός Gomez) ξεκίνησαν πολύ καλά τον αγώνα τους καθώς ήταν μαζί στην κορυφή της κούρσας στην κολύμβηση και ήταν μέσα στο γκρουπ των 11 αθλητών που αποσπάστηκε στην ποδηλασία . Αυτό το γκρουπ περιελάμβανε επίσης τους James Elvery, Frederic Belaubre (Γαλλία), Dmitry Polyansky(Ρωσία), Alexander Brukhankov (Ρωσία) και Aurélien Raphael (Γαλλία). Το γκρουπ κατάφερε να αυξάνει συνεχώς την διαφορά σε μία δύσκολη ποδηλατική διαδρομή, η οποία μεταξύ των άλλων περιλαμβλάνει και μία ανηφόρα 400 μέτρων με κλίση 12%. Ενα μικρό γκρουπ το οποίο το αποτελούσαν ο Ισπανός Ivan Rana, ο Ιάπωνας Hirokatsu Tayama και ο Γερμανός Jan Frodeno ήταν λίγο πιο πίσω και τους καταδίωκε. Ο χρυσός Ολυμπιονίκης του Πεκίνου Γερμανός Jan Frodeno κατάφερε να αποσπαστεί και να πιάσει το γκρουπ της κορυφής. Ετσι αυτοί οι 12 αθλητές μπήκαν με μία διαφορά 2 σχεδόν λεπτών στην τ2.

Τρέξιμο

Ο ρυθμός που έδωσαν οι Brownlee ήταν τόσο γρήγορος που ακόμα και ο Gomez δεν μπορούσε να τους ακολουθήσει μετά το δεύτερο χιλιόμετρο του τρεξίματος. Ο χρόνος του Alistair Brownlee στα 10 χιλιόμετρα ήταν 30 λεπτά και 8 δευτερόλεπτα, παρότι περίμενε τον αδελφό του πριν περάσει την γραμμή τερματισμού. Δηλαδή έτρεχε με μέσο όρο σαφώς κάτω από 3 λεπτά τα 1000μέτρα. Ο Gomez αναγνώρισε την ανωτερότητα των Brownlee στο τρέξιμο λέγοντας ότι όταν αποσπάστηκαν δεν μπορούσε να ακολουθήσει και οτι περίμενε να επιβραδύνουν, κάτι το οποίο ποτέ δεν έγινε και έτσι το μόνο που μπορούσε να κάνει ήταν να περιοριστεί στην δεύτερη θέση.

Ο αγώνας της Μαδρίτης ήταν μία απόδειξη για το πόσο δυνατό είναι το Τρίαθλο στην Ευρώπη. Απόλυτη κυριαρχία με 10 στους 1ο να είναι από την Ευρώπη.

Τελικά – Επίσημα αποτελέσματα

Χρυσό μετάλλιο – Alistair Brownlee (GBR) – 1:51:06

Αργυρό μετάλλιο – Jonathan Brownlee (GBR) – 1:51:09

Χάλκινο μετάλλιο – Javier Gomez (ESP) – 1:51:51

4η θέση – Alexander Bryukhankov (RUS) – 1:52:02

5η θέση – Dmitry Polyanksy (RUS) – 1:52:30

6η θέση – Jan Frodeno (GER) – 1:52:43

7η θέση- Frederic Belaubre (FRA) – 1:52:45

8η θέση- Aurélein Raphael  (FRA) – 1:52:49

9η θέση – Maik Petzold (GER) – 1:53:01

10η θέση – Steffen Justus (GER) – 1:53:04

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)