Πρόγραμμα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σε Χώρους Εργασίας.

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» έχοντας ως στόχο την ενημέρωση των γυναικών για τις μεθόδους πρόληψης του καρκίνου του μαστού καθώς και την κινητοποίησή τους για τακτικό προληπτικό έλεγχο, υλοποιεί ένα ετήσιο Πρόγραμμα Ενημέρωσης για τον Καρκίνο του Μαστού σε Χώρους Εργασίας.

Το Πρόγραμμα πραγματοποιείται από τα καθαρά έσοδα του Αγώνα Δρόμου και Περιπάτου GreeceRacefortheCure® 2012.

 

Λίγα Λόγια για το Πρόγραμμα:

H υλοποίηση των ενημερωτικών παρεμβάσεων είναι διάρκειας 1 ώρας και 45 λεπτών και παρέχεται ΔΩΡΕΑΝ σε όσες εταιρείες το επιθυμούν.

Στο Πρόγραμμα συμμετέχουν:

  1.  Χειρουργός Μαστού ή Ογκολόγος – Παθολόγος ή Ακτινοδιαγνωστής Μαστού, Ομιλία με θέμα: «Ο Καρκίνος του Μαστού: Παράγοντες Κινδύνου, Σημεία και Συμπτώματα, Μέθοδοι Έγκαιρης Διάγνωσης»
  2.  Κλινικός Διατροφολόγος,Ομιλία με θέμα: «Ο Ρόλος της Διατροφής στην Πρωτογενή Πρόληψη»
  3.  Κοινωνική Λειτουργός ή Ψυχολόγος, Ομιλία με θέμα: «Ανασταλτικοί Παράγοντες Πρόληψης»
  4.  Γυναίκα με εμπειρία καρκίνου του μαστού, εκπαιδευμένη εθελόντρια του Συλλόγου, Ομιλία με θέμα: «Προσωπική Εμπειρία».

 

Κατά τη διάρκεια της παρέμβασης, οι εργαζόμενες θα έχουν τη δυνατότητα να συζητήσουν με τους ειδικούς για τα θέματα που τις απασχολούν καθώς και να λάβουν ενημερωτικά έντυπα για τον καρκίνο του μαστού και για τη διατροφή.

Παράλληλα, στην ιστοσελίδα του Συλλόγου, www.almazois.gr, θα διαμορφωθεί μια ηλεκτρονική πλατφόρμα ετήσιας υπενθύμισης για την διενέργεια του απαιτούμενου ελέγχου σύμφωνα με την ηλικία.

Στην Ευρώπη ο καρκίνος μαστού αγγίζει τις 430.000 νέες περιπτώσεις το χρόνο και καταγράφονται περίπου 132.000 θάνατοι ετησίως. Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «Άλμα Ζωής» καλεί τις εταιρείες να συμμετάσχουν στην παγκόσμια προσπάθεια ενάντια στον καρκίνο του μαστού και να δώσουν τη δυνατότητα μέσω αυτού του Προγράμματος στις εργαζόμενες γυναίκες τις εταιρίας τους να ενημερωθούν και να κινητοποιηθούν για ένα τόσο σοβαρό θέμα υγείας.

Για περισσότερες πληροφορίες για το Πρόγραμμα καθώς και για δηλώσεις ενδιαφέροντος, μπορείτε να μας καλέσετε στα τηλέφωνα του Συλλόγου, 210 4180006 και 210 8815444. Σε συνεργασία:Ελληνικό Ινστιτούτο Διατροφής

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)