Bike Odyssey 2014

Δελτίο Τύπου 22/11/2013                                                                                                                                                                                 

                 

Bike Odyssey 2014 

* Επιστρέφει για 2η χρονιά ο πιο σκληρός αγώνας mtb!

*Ανοίγουν σε λίγες μέρες οι εγγραφές!

Η Πίνδος, η μεγαλύτερη οροσειρά της Ελλάδας, θα φιλοξενήσει για δεύτερη φορά τον πιο σκληρό αγώνα ποδηλασίας, την ποδηλατική Οδύσσεια ή αλλιώς το Bike Odyssey. Ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 22 Ιουνίου από τη Λαΐστα -χωριό της περιοχής Ζαγορίου Ιωαννίνων- και θα καταλήξει στην Αμφίκλεια του νομού Φθιώτιδας στις 29 Ιουνίου. Ένας αγώνας πρωτοφανής για τα ελληνικά δεδομένα που προσελκύει παγκόσμιο ενδιαφέρον και προσφέρει συγκινήσει  τόσο στους συμμετέχοντες αθλητές όσο και στους θεατές.

Ο απόλυτος οχταήμερος αγώνας ποδηλασίας που γίνεται 2η χρονιά στην Ελλάδα μετά την πολύ επιτυχημένη διοργάνωση του 2013. Μία μαγική διαδρομή περιμένει τους συμμετέχοντες με περάσματα από πάνω από 50 γραφικά, ορεινά χωριά ξεχωριστού φυσικού κάλλους και ιστορικής σημασίας σε 6 διαφορετικούς νομούς!
To “Bike Odyssey” έρχεται σε άλλες τρεις εκδοχές για όσους λάτρεις του mtb θέλουν να γευτούν λίγο από τη μαγεία του αγώνα. Πρόκειται για τον τριήμερο αγώνα «3-Day Odyssey» που θα πραγματοποιηθεί παράλληλα με τα 3 τελευταία ετάπ του οχταήμερου Bike Odyssey , το αγώνα με μορφή σιρκουί που θα πραγματοποιηθεί μαζί με τον πρόλογο του αγώνα στη Λάιστα και το μονοήμερο «1-Day Odyssey» που θα διεξαχθεί παράλληλα με το τελευταίο ετάπ.

Περίοδος εγγραφών για το Bike Odyssey και 3 Day Odyssey: 1 Δεκέμβρη  2013 – 15 Ιανουαρίου 2014

Περισσότερες πληροφορίες για τους αγώνες στο site:

www.bikeodyssey.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)