Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2020 (20:40) – “Bike Fitting & Aero Fitting” (Κοσμάς Νταβουτιάν)

Ο Κοσμάς Νταβουτιάν, ένας από τους καλύτερους Bike Fitter διεθνώς, θα είναι μαζί μας θα είναι μαζί μας στο Σεμινάριο που απευθύνεται για Τριαθλητές το Σάββατο 15 Φεβρουαρίου στις 18:00 στο Ιδρυμα Ευγενίδη (Λ.Συγγρού 387).

Ο κ.Νταβουτιάν θα μας παρουσιάσει βασικές αρχές του bike fitting και θα μας κάνει μία επίδειξη της Προσομοίωσης του Aero Fitting.

Ο προπονητής Τριάθλου της Athens Triathlon Team Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε σχετικά :”Εμείς ως ομάδα θα επενδύσουμε στο aerofitting, ενοικιάζοντας τόσο το λογισμικό όσο και εκπαιδευόμενοι ως προπονητές στο σύστημα και την μέθοδο, εντός και εκτός Ελλάδας. Ευχαριστούμε τον κ.Νταβουτιάν  για όλη τη βοήθεια καθώς και την παρουσία του στο σεμινάριο”.

Ζητήσαμε από τον κ.Νταβουτιάν να μας συστηθεί :

“Γεννήθηκα 20-3-1973 στη Νότιο Αφρική απο 13 χρονών ασχολήθηκα με την αγωνιστική ποδηλασία και στη Νότιο  Αφρική ήμουν σε ημιεπαγγελματική ομάδα ποδηλασίας το 2007 ήμουν μέλος της Εθνικής ομάδας ποδηλασίας στην ορεινή ποδηλασία  με συμμετοχή στο Πανευρωπαικό Πρωτάθλημα κατακτώντας την 30η θέση. Aπο το 2000 πλέον στην Ελλάδα ασχολήθηκα με την προπονητική στην ομάδα του Μεσσηνιακού Γ.Σ.

Από το 2009 ασχολήθηκα πλέον με το bikefitting παρακολουθώντας σεμινάρια  σχεδόν απο όλους όσους ασχολούνταν με τη σωστή ρύθμιση του ποδηλάτου.

Tο 2015 έρχομαι σε επαφή με τον πατέρα του bikefitting Remont  Vastraelen στο Βέλγιο και βοηθώντας τον στην δημιουργία και αναβάθμιση του ποίο τέλειου συστήματος στο bikefitting το οποίο μας δίνει δεδομένα κίνησης απο 22 αισθητήρες και 6 κάμερες υψηλής ανάλυσης, φτάσαμε το 2017 να ανοίξουμε το πρώτο στο κόσμο SpeedCenter στην Αθήνα όπου μαζί με την  εικονική αεροσήραγγα πλέον βοηθάμε αθλητές απο όλο το κόσμο στο να βρούν  την ποίο σωστή αλλα συνάμα αποδοτική και αέρο θέση επάνω στο ποδήλατο”.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)