Ο ΟΠΑΠ επιλέγει την GTECH για το Αθλητικό Στοίχημα

Δελτίο Τύπου. Η GTECH επελέγη από τον ΟΠΑΠ, μια από θα μεγαλύτερες εισηγμένες εταιρείες στοιχηματισμού στην Ευρώπη, ως στρατηγικός εταίρος του για τη λειτουργία του διαδικτυακού στοιχήματος (online betting) του Οργανισμού στην Ελλάδα.

Η πρόταση της GTECH προς τον ΟΠΑΠ, βάσει της οποίας έγινε η ανάθεση του έργου στο πλαίσιο της σχετικής διαγωνιστικής διαδικασίας, περιλαμβάνει την παροχή του Συστήματος Αθλητικού Στοιχηματισμού και του Συστήματος Διαχείρισης Λογαριασμού Παίκτη (Player Account Management) της GTECH.

 

«Στην GTECH είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τη συγκεκριμένη ανάθεση που μας προσφέρει τη δυνατότητα να παρέχουμε στον ΟΠΑΠ την πλήρως ολοκληρωμένη λύση μας για Αθλητικό Στοιχηματισμό. Η επιλογή αυτή επιβεβαιώνει τις διαχρονικά πετυχημένες επιδόσεις και τις διακαναλικές δυνατότητες του χαρτοφυλακίου διαδικτυακών λύσεων της GTECH, το οποίο παρέχουμε σε πελάτες μας που είναι μέλη της Διεθνούς Ένωσης Λοταριών (World Lottery Association – WLA), μεταξύ των οποίων ο Οργανισμός Λοταρίας και Στοιχημάτων του Οντάριο, η Norsk Tipping στη Νορβηγία και η Veikkaus στη Φινλανδία», δήλωσε ο  Walter Bugno, Διευθύνων Σύμβουλος της GTECH International.

 

«Η λύση αυτή θα διασφαλίσει ότι ο ΟΠΑΠ διαθέτει την απαραίτητη ευελιξία και επίπεδο τεχνολογικής καινοτομίας που χρειάζεται, ώστε να προσφέρει στους παίκτες του ένα βολικό, εύχρηστο πρόγραμμα βασισμένο σε τεχνολογίες διαδικτύου και κινητής τηλεφωνίας, καθιστώντας δυνατή τη συμμετοχή σε εν εξελίξει στοιχηματισμό (in-play / live betting). Aυτό θα συμβάλει στην εκπλήρωση της στρατηγικής του ΟΠΑΠ σχετικά με το διαδικτυακό (online) στοιχηματισμό, καθώς το πρόγραμμα θα αναπτύσσεται με υπεύθυνο τρόπο, παράλληλα με την εξέλιξη της τεχνολογίας και των προτιμήσεων των παικτών. Επιπλέον, η ανοικτή αρχιτεκτονική του συστήματος Player Account Management θα επιτρέψει στον ΟΠΑΠ να εφαρμόσει την προτιμώμενη στρατηγική για μοναδική θεώρηση και διαχείριση του κάθε παίκτη, μέσω της δημιουργίας μοναδικού λογαριασμού παίκτη για τα προσφερόμενα παιχνίδια από τα διαθέσιμα κανάλια πρόσβασης και συμμετοχής».

 

Το σύστημα Αθλητικών Στοιχημάτων της GTECH, του οποίου οι δυνατότητες έχουν δοκιμαστεί και αποδειχθεί στην πράξη από τον κλάδο διεθνώς, υποστηρίζει όλα τα αθλήματα και τύπους στοιχημάτων, όλα τα κανάλια διανομής (περιλαμβανομένων των καταστημάτων λιανικής, του διαδικτύου και της κινητής τηλεφωνίας) και όλους τους τρόπους πληρωμής. Η ανοικτή αρχιτεκτονική του συστήματος Player Account Management είναι πρωταρχικής σημασίας, καθώς η προώθηση και διάθεση παιχνιδιών από διαφορετικά κανάλια διανομής αποτελεί κρίσιμο παράγοντα στην επιτυχία των διαδικτυακών πωλήσεων και στην γενικότερη ανάπτυξη μιας λοταρίας. Το σύστημα παρέχει πλήρη πρόσβαση στις προηγούμενες και τις τρέχουσες δραστηριότητες του παίκτη, καθώς και σε όλα τα μελλοντικά στοιχηματικά γεγονότα που έχουν προγραμματιστεί. Οι παίκτες μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν αυτή τη δυνατότητα για δικό τους όφελος. Το Σύστημα Διαχείρισης Λογαριασμού Παίκτη (PAM) ενσωματώνει όλα τα επίγεια και ηλεκτρονικά κανάλια διάθεσης παιχνιδιών με το σύστημα υποστηρικτικών λειτουργιών του οργανισμού (back-office), τα συστήματα πληρωμών (payment systems), τη βάση δεδομένων συστήματος Διαχείρισης Σχέσεων Πελατών (CRM) και τη διαχείριση συνεργατών (affiliates) και είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να συνδέεται με λογισμικό διαφορετικών προμηθευτών με τις ελάχιστες απαιτήσεις διαμόρφωσης.

 

Η GTECH είναι κορυφαίος προμηθευτής συστημάτων και υπηρεσιών Αθλητικού Στοιχηματισμού και Διαδραστικών συστημάτων σε αγορές μελών της WLA και σε ρυθμιζόμενες εμπορικές αγορές. Στους πελάτες διαδραστικών συστημάτων στοιχηματισμού της GTECH που είναι μέλη της WLA περιλαμβάνονται οι εταιρείες Austrian Lotteries, British Columbia Lottery Corporation, Loto-Québec και Ontario Lottery and Gaming Corporation στον Καναδά, Sazka στην Τσεχία, Veikkaus στη Φινλανδία, Française des Jeux στη Γαλλία, Norsk Tipping στη Νορβηγία και Svenska Spel στη Σουηδία.

 

Στους πελάτες Αθλητικών Στοιχημάτων της εταιρείας που είναι μέλη της WLA περιλαμβάνονται οι εταιρείες La Loterienationale στο Βέλγιο, PollaChilena στη Χιλή, Veikkaus, Szerencsejáték στην Ουγγαρία, Lottomatica στην Ιταλία, Pronósticos στο Μεξικό και Singapore Pools στη Σιγκαπούρη. Σημαντικοί εμπορικοί πελάτες Αθητικών Στοιχημάτων είναι, μεταξύ άλλων, οι εταιρείες στοιχημάτων Betfred, Stan James και Paddy Power.

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)