Best Triathlon Coaches Special : Joel Filliol.

Το αφιέρωμα στους καλύτερους προπονητές Τριάθλου συνεχίζεται. Το Triathlon World εξασφάλισε μία αποκλειστική συνέντευξη του Joel Filliol, ο οποίος  είναι ένας πολύ έμπειρος και αξιόλογος προπονητής με  ιδιαίτερη προπονητική φιλοσοφία.

O ίδιος ασχολείται από το 1989 με τα αθλήματα αντοχήςτόσο  ως αθλητής και όσο ως προπονητής. Εχειλάβει μέρος σε περισσότερους από 100 αγώνες τριάθλου και αγώνες multisport γενικότερα.

Εχει εκπροσωπήσει τον Καναδά σε παγκόσμια πρωταθλήματα. Αφού ήταν ομοσπονδιακός προπονητής και υπεύθυνος ανάπτυξης αθλητών στον Καναδά και την Μεγάλη Βρετανία ασχολείται πλέον ως ανεξάρτητος προπονητής παρέχοντας υπηρεσίες σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες αθλητές.

Διαβάστε πολύ προσεχτικά την συνέντευξή του. Αυτά που αναφέρει ίσως είναι λίγο αντισυμβατικά όμως είναι σίγουρα πολύ ενδιαφέροντα.

Αθλητές με τους οποίους έχει συνεργαστεί ο Joel Filliol

Alistair Brownlee, Jonathan Brownlee, Tim Don, Will Clarke, Olly Freeman, Todd Leckie, Tom Bishop, David McNamme, Phil Graves

Helen Jenkins, Hollie Avil, Liz Blatchford, Jodie Stimpson, Vanessa Raw, Jodie Swallow, Kerry Lang, Katie Ingram, Abbie Thorington

Chris McDonald – Australia/New Zealand: Ironman Winner
Hillary Biscay – USA: Ironman winner
Tom Evans – Canada: 4x Ironman Winner, 40 year old Ironman World Best 8:07
Jordan Rapp – USA: Elite Ironman Podium, sub 8:20 PB
Simon Whitfield – Canada: 2008 Beijing Olympian, Silver Medalist
Dave Matthews – Australia – ITU elite athlete
Colin Jenkins – Canada: 2008 Beijing Olympian, Canadian Sr National Team
Lauren Groves/Campbell – Canada: 2008 Beijing Olympian, Canadian Sr National Team
Kyle Jones – Canada: 2008 Beijing Olympic Alternate, Pan AM Games Team Member, Sr National Team
Paul Tichelaar – Canada: 2008 Beijing Olympian, Canadian Sr National Team
Kirsten Sweetland – Canada: 2008 Beijing Olympic Alternate, 2006 World Junior Champion
Andrew McCartney – Canada: Canadian National Centre Squad, World Junior Championship Team
Daniel Wells – Canada: Canadian National Centre Squad, 1st out of the water 2007 Edmonton ITU WC
Terenzo Bozzone trained with Joels squad in the month prior to his 7th place finish at the 2007 ITU World Elite Championships
Jill Savege – Canada: 2004 Olympic and 2006 Commonwealth Games Team Member
Suzanne Weckend – Canada: 2006 Commonwealth Games Team Member
Andre-Paul Baillergeon-Smith – Canada: Canadian Elite Development Team Member
Connor Hammond – Canada: Canadian Junior National Team Member
Natasha Filliol – Canada: Commonwealth and Pan American Games Team Member, Elite Ironman
Tara Ross – Canada: Canadian National Elite Team Member
Angela Strange – Canada: Age Group Hawaii Qualifier
Christine Fletcher – Canada: 3rd Place 2005 Ironman Canada
Jasper Blake Ironman Podium Finisher
Charlene Waldner – Canada: Sub 10hour Ironman and Hawaii Qualifier
Colin Edwards – Canada: Canadian Elite Development Team Member
Aaron Webb – Canada: Canadian Elite Development Team Member
Kim Sorenson – Canada: Canadian Elite Development Team Member
Julien Periard – Canada: Canadian Elite Development Team Member
Kelly Cook – USA: National Elite Team Member
Dolly Ginter – USA: Pro Ironman
Katja Schumacher – Germany: Ironman Podium Finisher
Lauren Maule – USA: Pro Ironman
Dong King – Canada: Sub 9hr Ironman Canada Finisher
Carole Sharpless – USA: Pro Ironman
Jonathon Caron – Canada: Pro Ironman & Hawaii Qualifier

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)