Πέντε μετάλλια στην Μπάνια Λούκα

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ολοκλήρωσαν την πρώτη  μέρα τους στην Μπάνια Λούκα οι τέσσερις Έλληνες κολυμβητές. Συνολικά, κατέκτησαν 5 μετάλλια (1 χρυσό, 3 ασημένια, 1 χάλκινο).

 

Στα αξιοσημείωτα των εμφανίσεων των αθλητών μας, είναι πως όλοι τους βελτίωσαν τους χρόνους τους, με τον πιο βελτιωμένο να είναι αυτός της Σοφίας Κλικοπούλου, ενώ ο Γιάννης Καλάργαρης (ΦΩΤΟ) έκανε ατομικό ρεκόρ στα 50μ. πεταλούδα.

 

Τα αποτελέσματα των τελικών:

50μ. Πεταλούδα: Καλάργαρης Ιωάννης 24.89 (2ος)

100μ. Ελεύθερο: Καλάργαρης Ιωάννης 51.35 (1ος) Γκολομέεφ Κριστιάν 51.43 (2ος)

100μ. Ελεύθερο: Νιαγκουάρα Νέρι 56.46 (2η)  Κλικοπούλου Σοφία 56.99 (3η)

 

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση των αγώνων για την πρώτη ημέρα, ο προπονητής Μανώλης Καλτσουδάκης, μίλησε στην ιστοσελίδα της Ομοσπονδίας για την εμφάνιση των αθλητών, λέγοντας: «Όλα τα παιδιά του κυρίου Βόικο Ράτσε (προπονητής των αθλητών), προέρχονται από σκληρή προετοιμασία και δεν έχουν ξεκουραστεί. Ο Γιάννης (Καλάργαρης) έκανε πολύ καλές εμφανίσεις, τόσο στο ελεύθερο, όσο και στην πεταλούδα. Όσον αφορά τα κορίτσια, η Σοφία (Κλικοπούλου) κολύμπησε πολύ δυνατά και η Νέρι (Νιαγκουάρα) ήταν καλή και σταθερή. Να σημειωθεί πως και οι δύο βρέθηκαν πίσω από την Σάρα Ισακόβιτς, η οποία ήταν δεύτερη στους Ολυμπιακούς του Πεκίνου, πίσω από την Πελεγκρίνι. Τέλος, όσον αφορά τον Γκολομέεφ, έκανε μια ικανοποιητική κούρσα, αλλά πάντα στοχεύει να τα πάει καλύτερα στα 50μ. ελεύθερο (αύριο), όπου είναι και η ειδικότητά του».

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)