Αγώνες Τριάθλου 2015: Ayia Napa International Triathlon 2015, Race Report

Ayia Napa International Triathlon 2015

Δύο λάτρεις του Τριάθλου ο Μπάμπος Σπανούδης και ο Παναγιώτης Νταής αποφάσισαν ότι, αντί να στεναχωριούνται για το ρυθμό ανάπτυξης του Τριάθλου στην Κύπρο, να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να δώσουν το προσωπικό τους στίγμα.

Πεποίθησή τους είναι ότι η ύπαρξη πολλών αγώνων θα είναι ο αποφασιστικός παράγοντας ανάπτυξης.

Για να μπορέσουν να κάνουν πιο «επαγγελματικούς αγώνες» καταννόησαν ότι χρειάζονται την βοήθεια επαγγελματικών στελεχών.

Ετσι η κα.Νικολέττα Ιωάννου ανέλαβε χρέη Υπευθύνου Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας και ο διάσημος κ.Tony Martin(διοργανωτής μεταξύ άλλων και του PolarChallenge) ανέλαβε χρέη Συμβούλου.

(Σημείωση : Ελπίζουμε να μπορέσουμε να εξασφαλίσουμε αποκλειστική συνέντευξη του Tony Martin,  ανθρώπου που συμμετείχε και διοργάνωνε αγώνες επιβίωσης στις πιο ακραίες περιβαλλοντικές συνθήκες που υπάρχουν στον πλανήτη μας, μεταξύ των οποίων και το Polar Challenge).

Ο πρώτος τους αγώνας εξαιρετικά επιτυχημένος με περισσότερους από 200 αθλητές να λαμβάνουν μέρος και από αυτούς οι περισσότεροι από 60 να είναι απο ξένες χώρες.

H ιδιαίτερη παραλία  στην  Αγία Νάπα με τα τιρκουάζ νερά, η Ζώνη αλλαγών που ήταν υποδειγματικά στημένη καθώς και οι δρόμοι που ήταν αποκλειστικά στην διάθεση των αθλητών συνθέτουν έναν εξαιρετικά στημένο αγώνα.

Στο αγωνιστικό κομμάτι είχαμε δύο αγώνες να γίνονται με ταυτόγχρονα εκκίνηση : αγώνα sprint& αγώνας κλασσικής απόστασης.

Οπως ήταν αναμενόμενο είχαμε κυριαρχία των αθλητών από την Ρωσία. Οι διάσημοι Ρώσοι αθλητές που είναι σταθερά στην πρώτη 10άδα των Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων κάνουν το βασικό στάδιο προετοιμασίας τους κάθε χρόνο στην Κύπρο και συμμετέχουν στους αγώνες τρεξίματος και Τριάθλου που διοργανώνονται στο Νησί. Ομως πέρα από τους eliteαντρες και γυναίκες οι Ρώσοι είχαν κατεβάσει στον αγώνα όλες τις εθνικές τους ομάδες, π.χ. εθνικές ομάδες 15-17, 17-19, Paralympicsκ.λπ.

Στο σπριντ  είχαμε την εμφάνιση διάσημων τριαθλητών. Ετσι πρώτος ήταν ο DmitriyPolyanskiyμε χρόνο  57:10 ενώ στην δεύτερη θέση ο IgorPolyansky με 57:26. Στις γυναίκες κέρδισε η AnastasiaAbrosimovaμε 1:01:33 ενώ δεύτερη ήταν η AnnaBurovaμε 1:03:17

 

Επίλογος

Οι αγώνες στην Κύπρο είναι μία εξαιρετική επιλογή για τους Ελληνες Αθλητές. Τουλάχιστον 3 πτήσεις  (διάρκειας λίγο περισσότερο από 1 ώρα και με φθηνά αεροπορικά εισητήρια) καθημερινα με  Aegean, εξαιρετικές ξενοδοχειακές μονάδες και εξαιρετικής ποιότητας αγώνες οι αγώνες στην Κύπρο αποτελούν μία εξαιρετική εναλλακτική λύση για τους Ελληνες Τριαθλητές. Επόμενος Αγώνα στα τέλη Μαίου στην Λάρνακα.

O επόμενος μεγάλος στόχος & πρόκληση είναι ένα αγώνας ChallengeHalf-1900-90-21,1 στην Λεμεσσό που έχει προγραμματιστεί για τις αρχές του 2016. Στην ίδια διαδρομή ως test event θα γίνει τον Νοέμβριο του 2015 ένας αγώνας Κλασσικής απόαστασης.

Summary
Ayia Napa Triathlon
Article Name
Ayia Napa Triathlon
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)