Athletes Guidelines

1ος Αγώνας Τριάθλου Σαρωνικού by ZipVit

H ZipVit παράγει τα καλύτερα ισοτονικά ποτά και gels παγκοσμίως, βασιζόμενα σε μία μοναδική αναλογία σακχάρων, όπου η μαλτοδεξτρίνη είναι το κυρίαρχο στοιχείο και έτσι εξασφαλίζεται η χαμηλή ωσμοτικότητα του διαλύματος και συνεπώς η άμεση εκκένωση του στομαχιού μας, η αποφυγή γαστρεντερικών διαταραχών κατά την διάρκεια της άσκησης και η άμεση ενυδάτωση καθώς και η αποφυγή υπογλυκαιμίας.

FAQs (Frequently Asked Questions)

Ερώτηση : Τι προιόντα μπορώ να δωρίσω στο κοινωνικό παντοπωλείο;

Απάντηση : Ο Δήμος έχει ανάγκη από τα παρακάτω είδη :

 • Αλεύρι
 • Ζάχαρη
 • Όσπρια
 • Γάλα εβαπορέ
 • Χυμοί Ντομάτας
 • Ρύζι
 • Κριθαράκι
 • Είδη Καθαρισμού

 

Ερώτηση : Τι καιρικές συνθήκες θα επικρατούν στην περιοχή

Απάντηση : H θερμοκρασία στις 9:00 θα είναι στους 24 βαθμούς Κελσίου και αναμένεται καθόλη την διάρκεια του αγώνα να μην ξεπεράσει τους 25 βαθμούς Κελσίου. Η ένταση του ανέμου θα είναι 5 μποφόρ (με ριπές των 6bft) από Βόρεια Διεύθυνση

 

Ερώτηση :Ποιοι είναι οι βασικοί κανόνες που πρέπει να τηρώ

Απάντηση : Στην κολύμβηση να μην χρησιμοποιώ σταθερό σημείο (σημαδούρες, σχοινί) ή βοήθημα (πέδιλα, χεράκια, άλλον κολυμβητή) για να προωθηθώ. Στην ποδηλασία δεν επιτρέπεται το drafting (5 μέτρα λιγότερη απόσταση), ούτε να πηγαίνουν δυο αθλητές παράλληλα και αυτό για λόγους ασφάλειας.

 

Ερώτηση : Τι πρέπει να έχω μαζί μου για τον αγώνα

Απάντηση : Ο αθλητής πρέπει να έχιε μαζί του τα εξής :

 • Την Ιατρική βεβαίωση ή το αθλητικό τους δελτίο
 • Την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να είναι υπογεγραμένη
 • Το αποδεικτικό της τράπεζας

Καθώς και τον εξής αθλητικό εξοπλισμό

Κολύμβηση

 • Γυαλάκια κολύμβησης
 • Σκουφάκι κολύμβησης (προαιρετικό)
 • Αντιθαμβωτικό (anti fog σταγόνες)
 • Baby oil
 • Wetsuit

 

Ποδηλασία

 • Ποδήλατο
 • Παπούτσια ποδηλασίας
 • Γυαλιά ηλίου (προαιρετικά αλλά πολύ χρήσιμα)
 • Κράνος ποδηλασίας

 

Τρέξιμο

 • Παπούτσια Τρεξίματος
 • Ρούχα αγώνα, π.χ. trisuit
 • Race Belt, προαιρετικό

 

 

 

Ερώτηση : Tι δικαιούμαι με το πακέτο εγγραφής που έχω κάνει ;

Απάντηση : Ο κάθε αθλητής με το αντίτιμο συμμετοχής που έχει πληρώσει δικαιούται μεταξύ άλλων και τα παρακάτω :

 1. Τσιπάκι χρονομέτρησης το οποίο οφείλει να επιστρέψει άμεσα μετά τον τερματισμό. (Διαφορετικά θα υπάρχει πρέπει να καταβάλει σχετικό αντίτιμο).
 2. T-Shirt
 3. Μετάλλιο τερματισμού
 4. Μετάλλιο για 1,2,3 θέση για κάθε ηλικιακή κατηγορία
 5. Κύπελλο για τον πρώτο/-η της κατηγορίας
 6. Το gel που θα δωρίσει η ZipVit σε όλους τους συμμετέχοντες.
 7. Τις δωροεπιταγές της Zip vit για τους πρώτους κάθε κατηγορίας
 8. Μασάζ στο τέλος του αγώνα. Για να γίνει αυτό πρέπει να γράψω το όνομά μου μετά τον τερματισμό στην λίστα που υπάρχει. Θα τηρείται σειρά πρωτεραιότητας.
 9. Μηχανική υποστήριξη από την Specilazed/ Kassimatis Cycling
 10. Tεχνική υποστήριξη από το Pulse 100
 11. Ανεφοδιασμό υγρών κατά την διάρκεια του τρεξίματος. Δεν θα υπάρχει ανεφοδιασμός υγρών κατά την διάρκεια της ποδηλασία τόσο λόγω της μικρής διάρκειας του ποδηλατικού σκέλους όσο και για λόγους ασφαλείας.
 12. Συμμετοχή στην κλήρωση των δώρων της Asics
 13. Συμμετοχή στην κληρωση του BgFit
 14. Συμμετοχή στην κλήρωση των Δώρων του Pulse 100
 15. Εναν χυμό ribena

 

 

 

Ερώτηση : Τί ώρα πρέπει να είμαι στην παραλία της Αναβύσσου και που μπορώ να παρκάρω;

 

Απάντηση : Είναι χρήσιμο όλοι οι αθλητές να φτάσουν στην παραλία της Αναβύσσου μεταξύ 7:00 και 7:30. Η πρώτη είσοδος για την παραλία της Αναβύσσου θα είναι κλειστή οπότε θα πρέπει να μπουν από την δεύτερη είσοδο. Παρακαλούμε να γίνει αυτό σεβαστό καθώς πάνω στον παράδρομο θα είναι στημένη η Ζώνη Αλλαγών.

 

Πρέπει να παρκάρουν από την αριστερή πλευρά  (κοιτώντας την θάλασσα) του Beach Bar Ηawai. Τους παρακαλούμε θερμά να μην παρκάρουν από την δεξιά πλευρά καθώς από εκεί θα στηθούν τα περίπτερα των χορηγών.

 

Οσοι δεν έχουν ήδη ολοκληρώσει την διαδικασία εγγραφής και πληρωμής παρακαλούνται να είναι στις 7:00 – 7:15 ώστε να μην προκαλέσουν καθυστέρηση στον αγώνα.

 

Ερώτηση : Τί πρέπει να κάνω φθάνοντας ;

Απάντηση : Μόλις φτάσουν οι αθλητές πρέπει να κατευθυνθούν στην γραμματεία του αγώνα  (Beach Bar Hawai) όπου θα δουν την λίστα των συμμετεχόντων και θα κάνουν την εγγραφή

 

 

Ερώτηση : Τί πρέπει να έχει μαζί του κάθε αθλητής κατά την προσέλευσή του στην γραμματεία του αγώνα ;

 

Απάντηση : Θα πρέπει να έχουν μαζί τους :

 

 • Την Ιατρική βεβαίωση ή το αθλητικό τους δελτίο
 • Την υπεύθυνη δήλωση που πρέπει να είναι υπογεγραμένη
 • Το αποδεικτικό της τράπεζας

 

Ερώτηση : Τί θα παραλάβουν οι αθλητές από την γραμματεία ;

 

Απάντηση : Μίαπλαστική σακούλα από την Asics όπου μέσα θα υπάρχει :

 

 • Ενας φάκελος με το τσιπ ηλεκτρονικής χρονομέτρησης
 • Θα προστεθεί το T-Shirt (medium ή Large) στο μέγεθος που θα ζητηθεί
 • Ενας χυμός Ribena
 • O αριθμός τρεξίματος από την Asics
 • Τα αυτοκόλλητα για το κράνος και τον σκελετό του ποδηλάτου

 

Ερώτηση : Τί πρέπει να κάνω μετά;

 

Απάντηση :Να ετοιμάσουν τα αυτοκόλλητα και τους αριθμούς τους καθώς και να φορέσουν το τσιπ.  Να ετοιμάσουν το ποδήλατό τους και να κάνουν προθέρμανση στην ποδηλασία. Για να κάνουν την διαδρομή της ποδηλασίας (δεξιόστροφα το οικόπεδο των αλυκών) θα πρέπει να περάσουν από το φανάρι της Α’ εισόδου.

Εάν δεν κάνουν προθέρμανση στην ποδηλασία ή αφού την ολοκληρώσουν θα πρέπει να μπουν στην ζώνη Αλλαγών φορώντας το κράνος τους και το τσιπ χρονομέτρησης. Θα αφήσουν το ποδήλατό τους στην θέση που θα γράφει το bike rack

 

Στην ζώνη αλλαγών θα πρέπει να εισέρχονται και να βγαίνουν από ένα συγκεκριμένο σημείο.

 

Ερώτηση : Θα γίνει briefing ;

Απάντηση : Θα γίνει briefing στις 8 στην ζώνη εκκίνησης

 

Ερώτηση : Θα δοθεί χρόνος για προθέρμανση στην κολύμβηση;

Απάντηση : Θα δοθούν 15 λεπτά για την προθέρμανση των αθλητών. Οι αθλητές μπορούν να κάνουν προθέρμανση σε προκαθορισμένο χώρο. Εάν δεν σεβαστούν τις συγκεκριμένες οδηγίες θα ακυρωθούν

 

Κολύμβηση

Η κολύμβηση θα έχει εκκίνηση από την ακτή με τους δελφινοσμούς και το τρέξιμο να επιτρέπεται μέχρι την πρώτη κίτρινη σημαδούρα. Υστερα επιτρέπεται μόνο η κολύμβηση

 

Μετά τα πρώτα 75 μέτρα οι αθλητές θα στρίψουν αριστερά αφήνοντας την πρώτη μεγάλη κίτρινη σημαδούρα στο αριστερό τους χέρι. Η διαδρομή είναι παράλληλη με την ακτή  με σημαδούρες κίτρινες κάθε 5-6 μέτρα και στο βάθος (2-2,5 μέτρα) υπάρχει σχοινί το οποίο ακολουθεί ο αθλητής. Ύστερα από 350 μέτρα υπάρχει κίτρινη μεγάλη σημαδούρα για αναστροφή (U-turn).

Εάν αισθανθούμε αδιαθεσία συκώνουμε τα χέρια μας και ζητούμε βοήθεια

Το Wetsuit θα επτρέπεται παρότι δεν είναι υποχρεωτικό

T1

Βγαίνοντας από την θάλασσα ο αθλητής τρέχει μέχρι την ζώνη αλλαγής. Πριν να βγάλει το ποδήλατο από το bike rack πρέπει να φορέσει το κράνος. Καβαλάει το ποδήλατο στην κόκκινη γραμμή (όπου και θα πρέπει να έχει κατέβει στην T2)

Ποδηλασία

5 Στροφές (δεξιόστροφα) στην περιφερειακή οδό του οικοπέδου των Αλυκών.

 • Απογορεύεται το Drafting (5 μέτρα απόσταση). Πρώτη παρατήρηση 3 λεπτά επιπρόσθετος χρόνος. 2 παρατήρηση αποκλεισμός.
 • Απαγορεύεται η ποδηλάτιση δίχως κράνος και ρούχο να καλύπτει το στήθος
 • Απαγορεύεται να κινούνται παράλληλα οι αθλητές.
 • Ο κάθε αθλητής πρέπει να κινείται στην δεξιά πλευρά του δρόμου. Παρότι θα απαγορεύεται η κίνηση των αυτοκινήτων κινούμαστε αυστηρά στην άκρη του δρόμου.

 

Μετά την ολοκλήρωση 5 στροφών ο αθλητής απαγορεύεται να κάνει αριστερά για να διασχίσει την Λ. Ποσειδώνος. Θα πρέπει να μπει πάλι στον περιφερειακό δρόμο και ύστερα από 5 μέτρα (εκεί που τελειώνει το κράσπεδο) να κάνει U-Turn για να διασχίσει κάθετα την Λ. Ποσειδώνος. Αυτό γίνεται γιατί οι Ανθρωποι της Τροχαίας δεν μπορούν να ξέρουν πότε ένας αθλητής τελειώνει την ποδηλασία ή όχι ώστε να σταματήσουν την κίνηση. Οποιος δεν τηρήσει τον παραπάνω κανόνα θα ακυρώνεται άμεσα

Τ2

Ξεκαβάμε πριν την κόκκινη γραμμή τοποθετούμε το ποδήλατο στο bike rack και ύστερα βγάζουμε το κράνος. Τρέχουμε μέχρι το τέρμα της Ζώνης αλλαγών και εκεί κάνουμε U- turn για να κατευθυνθούμε προς τα φανάρια και τον περιφερεικό του οικοπέδου των Αλυκών.

 

Τρέξιμο

Τρέχουμε στην αριστερή πλευρά του δρόμου καθώς ενδέχεται στην δεξιά πλευρά να υπάρχουν ακόμα ποδηλάτες που δεν έχουν ολοκληρώσει την ποδηλασία

 

 • Ο αριθμός πρέπει να είναι στο μπροστινό μέρος
 • Σταθμός ανεφοδιασμού θα υπάρχει στο 2,5 σημείο αναστροφής. Ενδέχεται να υπάρχει και ενδιάμεσα (ανάλογα με τις συνθήκες θερμοκρασίας)

 

Τερματισμός

Δίπλα στην ζώνη αλλαγών

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)