2ος Αγώνας Τριάθλου Σαρωνικού, Σάββατο 25 Μαίου 2013 : Οδηγίες για τους αθλητές.

Οι παρακάτω οδηγίες θα εμπλουτιστούν και τυχόν θα αλλάξουν καθώς θα έχουμε πιο ασφαλή πρόγνωση του καιρού που τυχόν θα επηρρεάσει τον σχεδιασμό του αγώνα.

 

Πρόσβαση

Ο Αγώνας Τριάθλου όπως και οι αγώνες ποδηλασίας (5 & 10χλμ) θα διεξαχθούν στην Παραλία της Αναβύσσου (κολύμβηση, τρέξιμο και Ζώνη Αλλαγών) και στις Αλυκές Αναβύσσου (ποδηλασία) με εκκίνηση και τερματισμό το 2ο πέτρινο περίπτερο.

 

Από Λεωφόρο – Αθηνών – Σουνίου : Ερχόμενοι από Αθήνα χρησιμοποιώντας την Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου στρίβουμε δεξιά στα φανάρια μόλις συναντήσουμε τη παραλία της Αναβύσσου.

Από Αττική Οδό : Ακολουθούμε τις πινακίδες προς Μαρκόπουλο. Προέκταση στην Αττική Οδό οδό είναι η Λεωρφόρος Μαρκοπούλου και φυσική συνέχεια αυτής η Λεωφόρος Λαυρίου.

Στρίβουμε δεξία για Καλύβια  (προσοχή η πινακίδα δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη) και ακολουθούμε την Λεωφόρο Καλυβίων μέχρι το τέρμα της. Ετσι βγαίνουμε στην παραλιακή Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου και κάνοντας αριστερά προς Σούνιο θα βγούμε στην Ανάβυσσο (Λγονήσι- Σαρωνίδα -Ανάβυσσος).

Σημείωση : Στην Λεωφόρο Καλυβίων υπάρχει διασταύρωση για να βγούμε και να βγούμε απ’ αυθείας Ανάβυσσο ακολουθώντας την επαρχιακή οδό Σταυρού – Αναβύσσου (που ονομάζεται και Λεωφόρος Κωνσ. Καραμανλή ή Λεωφόρος Αναβύσσου).

 

Πάρκινγκ

Πριν να φτάσουμε στο πέτρινο περίπτερο και όντας στον παραλιακό δρόμο (παράλληλο της κεντρικής ΛεωφόρουΑθηνών- Σουνίου/ Ποσειδώνος) θα κάνουμε αριστερά  μόλις δούμε τις ταινίες σήμανσης που μας απαγορεύουν να συνεχίσουμε ευθείας και μπαίνοντας στο χωμάτινο πάρκινγκ.

Σημαντικό : Μην παρκάρετε πάνω στον ασφάλτινο βοηθητικό δρόμο αλλά μόνο στο χωμάτινο πάρκινγκ. Στον ασφάλτινο δρόμο επιτρέπεται να παρκάρουν μόνο οι δυνάμεις ασφαλείας του αγώνα, δηλαδή Ασθενοφόρο, τροχαία, Ναυγοσώστες, διασώστες ,ιατρός κ.λπ.)

 

Τί κάνουμε μόλις φτάσουμε ;

Μόλις φτάσουμε πηγαίνουμε στην γραμματεία και κάνουμε την εγγραφή μας αφού πρώτα τεσκάρουμε από την κατάσταση εκκίνησης που θα έχουν αναρτήσει οι διοργανωτές εάν έχει καταχωρηθεί σωστά το age group μας.

Υπενθύμιση : Για όσους πληρώσουν μέχρι και αύριο (Παρασκευή 24 Μαίου 2013)  το entry fee είναι 35 ευρώ. Για όσους κάνουν την πληρωμή την Παρασκευή 24 Μαίου 2013 είναι απαραίτητο να έχουν μαζί τους την απόδειξη κατάθεσης χρημάτων.

Το Σάββατο – την ημέρα του αγώνα- το entry fee θα είναι 40 ευρώ. 

 

Τι πρέπει να έχουμε μαζί μας στην γραμματεία ;

Εάν έχουμε τακτοποιήσει την πληρωμή του entry fee  χρειάζεται μόνο να έχουμε μαζί μας

 • Την ιατρική βεβαίωση που καταθέτουμε στην γραμματεία και την οποία μπορούμε να πάρουμε μετά το τέλος του αγώνα
 • Την υπεύθυνη δήλωση υπογεγραμένη
Ωρα λειτουργίας γραμματείας : 8:00 – 9:30

 

Τι θα παραλάβουμε από την γραμματεία ;

 •  3 αυτοκόλλητους αριθμούς που θα τοποθετήσουμε δεξιά – αριστερά και στο κέντρο στο κράνος μας
 • 1 αυτοκόλλητο ριθμό για να τον τοποθετήσουμε στον σκελετό του ποδηλάτου ή στην ντίζα τη σέλλας. Πρέπει να τοποθετηθεί από την αριστερήπλευρά του ποδηλάτου
 •  T- Shirt της σειράς Triathlon Trophy 2013
 • Τσιπ χρονομέτετρης.
 • Χάρτινο αριθμό για το τρέξιμο που χρειάζεται να φορεθεί μόνο στο τρέξιμο με την χρήση race belt (ή εναλλακτική με παραμάνες). O κάθε αθλητής πρέπει να έχει το δικό του race belt. Δεν επιτρέπεται να χρησιμοποιηθεί στην κολύμβηση μέσα από το wetsuit
 • Gel μαλτοδεξτρίνης της εταιρείας Zip Vit.

Μετά την γραμματεία τί κάνω;

Αφού κάνουμε την εγγραφή μας ετοιμάζουμε τον αθλητικό μας εξοπλισμό και πηγαίνουμε στην Ζώνη Αλλαγών για να τακτοποιήσουμε τα ποδήλατά μας και τον υπόλοιπο αθλητικό εξοπλισμό.

 

Bike Service

Η εταιρεία Kassimatis Cycling (πλατεία Ιπποδαμείας 8 Πειραιάς –2104122596 ) επίσημος αντιπρόσωπος της Specialized στην Ελλάδα και Χορηγός του αγώνα , θα προσφέρει δωρεάν έλεγχο και ρύθμιση στους συμμετέχοντες. Εάν αντιμετωπίζετε κάποιο συγκεκριμένο πρόβλημα ή χρειάζεστε κάποια τεχνική συμβουλή θα ήταν χρήσιμο να επικοινωνήσετε με την εταιρεία τις προηγούμενες ημέρες.

Ασφάλεια

Για την ασφάλεια των αθλητών θα υπάρχουν

 • Ιατρός
 • Ασθενοφόρο
 • Ναυαγοσώστες
 • Διασώστες
 • Ασθενοφόρο
 • Τροχαία
 • Δημοτική Αστυνομία

 

Προθέρμανση

Προτείνουμε να κάνετε τρέξιμο στην διαδρομή του αγώνα, ύστερα διατάσεις και μισή ώρα πριν την εκκίνηση να φορέσετε το wetsuit και να κάνετε προθέρμανση στην κολύμβηση στον χώρο που θα σας υποδείξουν οι διοργανωτές.

Εάν θέλετε να κάνετε ποδηλασία στην διαδρομή του αγώνα μπορείτε να κάνετε. Η διαδρομή θα είναι κλειστή για τα αυτοκίνητα από τις 9:00 ώστε να διαξαχθούν οι αγώνες ποδηλασίας. Είναι σημαντικό όσοι κάνουν προθέρμανση στην διαδρομή του αγώνα από τις 9:20 – 10:00 που θα λαμβάνει χώρα ο αγώνας ποδηλασίας να είναι ιδιαίτερα προσεχτικοί για να μην δημιουργούν πρόβλημα στην διεξαγωγή του αγώνα ποδηλασίας.

Σημαντικό : Απαγορεύεται να κάνει κάποιος προθέρμανση στην ποδηλασία χωρίς να φοράει κράνος. Αθλητής που κάνει προθέρμανση δίχως την χρήση κράνους θα αποκλείεται από τον αγώνα.

Στην κολύμβηση οι αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κάνουν προθέρμανση στην περιοχή που θα τους υποδείξουν οι διοργανωτές και οι ναυαγοσώστες. Αθλητές που κάνουν προθέρμανση εκτός αυτού χώρου θα αποκλείονται.

 

Εκκίνηση αγώνα

Πέντε λεπτά πριν την εκκίνηση οι διοργανωτές θα σας ζητήσουν να βγείτε έξω από το νερό. (Σημείωση :Ενδέχεται να γίνει και παρουαίαση των αθλητών).

Η εκκίνηση θα γίνεια από την παραλία. Χρειάζεται προσοχή στα πρώτα μέτρα καθώς τα νερά είναι ρηχά.

 

Κολύμβηση

Οι αθλητές θα κάνουν ένα τρίγωνο δεξιόστροφα.

Aνάλογα με τις καιρικές συνθήκες υπάρχει περίπτωση να γίνει αλλαγή της διαδρομής ή ακόμα και να γίνουν δυο στροφές των 375 μέτρων ή να μικρύνει η διαδρομή της κολύμβησης (εάν επικρατούν άνεμοι έντασης 5-6 bft από νότιες διευθύνσεις) ή ακόμα και να αναβλυθεί η κολύμβηση (να γίνει δίαθλο) σε εντάσεις ανέμων 8-9bft. Αυτά τα ενδεχόμενα δεν είναι πιθανά με την μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού (ασθενείς ή μέτριοι άνεμοι άνεμοι) συνεπώς η κολύμβηση θα διεξαχθεί κανονικά.

Στην κολύμβηση ο καθένας φροντίζει να έχει τα δικά του γυαλάκια και σκουφάκι κολύμβησης.

Πριν την εκκίνηση θα σας δοθούν λεπτομερείς οδηγίες από τους διοργανωτές.

Οποιος αισθανθεί αδιαθεσία πρέπει να σηκώσει το χέρι του – όπως θα δείξουν οι διοργανωτές – και θα έρθουν ναυαγοσώστες να σας βοηθήσουν. Την ναυαγοσωστική κάλυψη του αγώνα έχει αναλάβει η Lifeguard Hellas

Οποιος αθλητής δεν ολοκληρώσει την διαδρομή θα αποκλείεται από την συνέχεια του αγώνα. Δηλαδή όποιος δεν περάσει τις σημαδούρες σωστά θα αποκλείεται χωρίς προηγούμενη προειδοποίηση ή παρατήρηση.

Μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης της κολύμβησης είναι τα 30 λεπτά

Τ1

Κατά την έξοδο από την κολύμβηση οι αθλητές κατευθύνονται στην Ζώνη αλλαγών και

 • Βγάζουν στολή και γυαλάκια κολύμβησης
 • Εάν δεν έχουν τριαθλητικό ρουχισμό  με τον οποίο μπορούν να ολοκληρώσουν και την κολύμβηση πρέπει να φορέσουν μπλουζάκι ώστε να καλύπτεται το στήθος τους.
 • Φορούν γυαλιά ηλίου και κράνος.
 • Εάν δεν έχουν κραμασμένα τα παπούτσια στα κλιπ φορούν παπούτσια και τρέχουν σέρνοντας το ποδήλατο μέχρι την κόκκινη γραμμή. Εκεί καβαλούν το ποδήλατο.

Σημαντικό :Δεν επιτρέπεται να απομακρύνει το ποδήλατό του από το Bike Rack αθλητής που δεν έχει φορέσει και κλικάρει την ασφάλεια το κράνους του.

Οποιος δεν φοράει κράνος δεν θα του επιτρέπεται να εισέλθει στην διαδρομή της ποδηλασίας

 

Ποδηλασία

Υστερα από 200 μέτρα περίπου είναι η Λεωφόρος Ποσειδώνος όπου Αστυνομική Δύναμη θα διασφαλίσει το πέρασμά τους στην κυκλική δεξιόστροφη περίμετρο των Αλυκών

Μορφή Διαδρομής : Η ποδηλασία είναι 5 στροφές των 4,1 χλμ όπου απαγορεύεται το drafting.

Μέτρηση Στροφών/ laps : Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος να μετράει μόνος του τις στροφές. Αθλητής που θα βρεθεί μέσω των κριτών να μην έχει κάνει τις 5 στροφές θα ακυρωθεί (DSQ). Οι αστυνομικοί και οι κριτές δεν επιτρέπεται να μιλάνε με τους αθλητές σχετικά με την υπενθύμιση στροφών.

Απαγορεύεται το drafting.  Επιτρεπόμενη απόσταση 5 μέτρα. Πρώτη ποινή Stop & Go 15 δευτερολέπτων, Δεύτερη ποινή Stop & Go 60 δευτερολέπτων, Τρίτη ποινή αποκλεισμός. Σε περίπτωση που η πρόθεση να κάνει drafting είναι ξεκάθαρη θα υπάρχει άμεσος αποκλεισμός.

Μέγιστος χρόνος ολοκλήρωσης της κολύμβησης και της ποδηλασίας είναι τα 90 λεπτά.

Ανεφοδιασμός : Δεν θα υπάρχει ανεφοδιασμός υγρών ο κάθε αθλητής θα πρέπει να φροντίσει να έχει το προσωπικό του πλαστικό μπουκάλι με νερό ή/και ισοτονικό.Ιδανικά προτείνουμε να έχετε ένα πλαστικό μπουκάλι με κρύο νερό και ένα με ισοτονικό διάλυμα.

 

Ασφάλεια Ποδηλασίας

Η Τροχαία Κερατέας έχει την ευθύνη για την ασφάλεια των αθλητών στην ποδηλασία τόσο για τους αγώνες ποδηλασίας όσο και τριάθλου. Στην διαδρομή δεν θα υπάρχουν μηχανοκίνητα οχήματα πέρα από τις μηχανές των κριτών και της αστυνομίας. Ομως οιθ αθλητές είναι υποχρεωμένοι να κινούνται στον δρόμο σύμφωνα με τους κανόνες του ΚΟΚ, δηλαδή κινούμενοι στην δεξιά πλευρά του δρόμου.

Εθελοντική ομάδα διασωστών θα είναι παρούσα για να παρέχει πρώτες βοήθειες εάν αυτό απαιτηθεί.

 

Wheel Station

Ο κάθε ααθλητής μπορεί να παραδώσει τους προσωπικούς του τροχούς στην Γραμματεία όπου θα πρέπει πάνω στον τροχό να υπάρχει σημειωμένος με μαρκαδόρο ο αριθμός εκκίνησης του αθλητή. Οι τροχοί θα μεταφερθούν στην εκκίνηση της κυκλικής ποδηλατικής διαδρομής.

 

Neutral Service

Δεν θα υπάρχει αυτοκίνητο ή μηχανή με τροχούς  μέσα στην διαδρομή.

 

Τ2

Επιστρέφοντας στην Ζώνη Αλλαγών ξεκαβαλάμε από το ποδήλατο πριν την κόκκινη γραμμή που θα βρίσκεται επί της βοηθητικού δρόμου της παραλιακής

Υστερα πάμε και κρεμάμε το ποδήλατο στην Θέση μας.

Βγάζουμε κράνος και ποδηλατικά παπούτσια και φοράμε παπούτσια τρεξίματος.

Επίσης έχουμε το race belt με τον αριθμό μας ή έχουμε τον αριθμό με καρφίτσες εμπρός στο μπλουζάκι  μας.

 

Τρέξιμο

Μορφή διαδρομής : Το τρέξιμο είναι 4,5 στροφές των 1200 μέτρων.

Μέτρηση Στροφών/ laps : Ο κάθε αθλητής είναι υπεύθυνος να μετράει μόνος του τις στροφές. Αθλητής που θα βρεθεί μέσω των κριτών να μην έχει κάνει τις 4,5 στροφές ή να μην ολοκληρώσει όλο το μήκος της κάθε στροφής  θα ακυρωθεί (DSQ) και δεν θα του επιτρέπεται να συμμετέχει ξανά σε αγώνες του Triathlon Trophy. Οι αστυνομικοί και οι κριτές δεν επιτρέπεται να μιλάνε με τους αθλητές σχετικά με την υπενθύμιση στροφών.

 

 

Aid Stations Τρεξίματος

Θα υπάρχουν ένας σταθμός ανεφοδιασμού με νερό και ισοτονικό διάλυμα (Zip Vit)  κάθε 1200 μέτρα. To ισοτονικό διάλυμα της Zip Vit θα είναι το ZV1 Energy Drink Elite (γεύση Fruit Punch Flavor) με κύριο συστατικό την μαλτοδεξτρίίνη  (πολυμερές γλυκόζης) και δευτερεύων την σακχαρόζη (δισακχαρίτη)

Τα νερά θα είναι από ψυγεία ώστε να είναι όσο το δυνατόν πο δροσερά.

Θα υπάρχουν πλαστικά ποτηράκια με νερό και ισοτονικό.

Επιτρέπεται ο κάθε αθλητής να  έχει δικό του διάλυμα στο Aid Station δίπλα στην ζώνη αλλαγών.

Ενδέχεται λόγω υψηλής θερμοκρασίας να έχουμε 2 σταθμούς ανά 1200 μέτρα.

Τερματισμός

Οταν τερματίσετε πρέπει να παραδώσετε το τσιπ  (Γιατί εάν το φοράτε υπάρχει περίπτωση να δίνει χτυπήματα στον τάπητα τερματισμού και να σας δοθεί λανθασμένος χρόνος παρότι θα υπάρχει και κριτής να καταγράφει χρόνους για μηδενισμό οποιουδήποτε λάθους).

Ενυδάτωση

Μετά το τερματισμό είναι χρήσιμο να αναπληρώσετε άμεσα τα υγρά που χάσατε στον αγώνα πίνοντας νερό ή/ και ισοτονικό διάλυμα.

 

Αναπλήρωση Γλυκογόνου

Θα σας δίνεται ένα gel μαλτοδεξτρίνης καθώς και θα υπάρχουν πλαστικά ποτήρια με διάλυμα με κύρίως συστατικό την μαλτοδεξτρίνη (Zip Vit 1 Energy Drink Elite) και δευτερεύων την σακχαρόζη.

 

Υπηρεσίες φυσικοθεραπείας

Ο φυσικοθεραπευτής  κ. Κουράκος Βασίλης, θα προσφέρει δωρεάν υπηρεσίες σε όλους τους αθλητές. Οταν τερματίζει ένας αθλητής θα πρέπει να γράφει το όνομα στην λίστα των αθλητών που επιθυμούν υπηρησίες φυσικοθεραπείας. Θα τηρείται σειρά προτεραιότητας.

 

Taping

Για υπηρεσίες φυσικοθεραπείας πριν τον αγώνα ή για εφαρμογή kinesiotaping (περιλαμβάνεται η ταινία, έκτος αν κάποιος  θέλει την δική του) πρέπει ο αθλητής να επικοινωνήσει απ’ αυθείας με τον κ. Κουράκο

Κόστος Taping:  5 € ανά σημείο εφαρμογής.

Κουράκος Βασίλης -Φυσικοθεραπευτής, MDT, MT  –  BGFit ExpertΚαλοκαιρινού 57Α –Κερατσίνι2ος όροφος

Τηλ. 6945 222 155, Εmail: billkourakos@gmail.com

 

 Πρόγνωση Καιρού (Πέμπτη 9:00)

www.meteo.gr – Ανάβυσσσος

Σάββατο 25/05/2013 09:00 19 °C 61% 3 Μπφ ΒΔ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Σάββατο 25/05/2013 15:00 26 °C 37% 4 Μπφ ΝΔ
24 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ
Σάββατο 25/05/2013 21:00 21 °C 60% 3 Μπφ ΝΔ
16 Km/h
ΚΑΘΑΡΟΣ

 

 

 

 

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)