Athens Triathlon Team : Έκλεισε επιτυχημένα ο πρώτος κύκλος αγώνων.

Οι άντρες της ομάδας Athens Triathlon Team (Χορηγός Επικοινωνίας το TriathlonWorld) έκλεισαν με απόλυτη επιτυχία τον κύκλο 3 αγώνων στους οποίους συμμετείχαν τις τελευταίες 15 ημέρες (Σπέτσες- Βουλιαγμένη- Σχινιάς).

Ο Μανούσος Δαμοράκης   (είναι αυτή την στιγμή ο καλύτερος αθλητής της ομάδας μας, κάτι που επιβεβαίωσε και την προηγούμενη Κυριακή) έκανε την καλύτερη επίδοση τους Age Group αθλητές με 1:12:14 και βγήκε δεύτερος στον αγώνα Non- Drafting. Φυσικά και ήταν πρώτος στην κατηγορία του.

Ο Αλέξανδρος Αργύρης τερμάτισε στην 10η θέση της γενικής του αγώνα Non drafting και δεύτερος στην κατηγορία του με επίδοση 1:16:03.

Ο Χριστόφορος Τοπουζίδης -που μαζί με τον Δημήτρη Θωμά ετοιμάζονται για αγώνα Half Ironman στο εξωτερικό- αν και σημαντικά  κουρασμένος από το χθεσινό δυνατό brick διάρκειας 5 ωρών κατάφερε να βγει 4ος στην κατηγορία του και 23ος στην γενική. Είναι σίγουρο ότι τον Σεπτέμβριο ο αθλητής θα μας εκπλήξει όλους θετικά. Ταλέντο με πολύ πείσμα και νοητική δύναμη. Ο Δημήτρης Θωμάς έκανε 1:26:55 έχοντας περάσει 15 μέρες με σκληρή προπόνηση. Ευχόμαστε καλή επιτυχία και στους δύο αθλητές στην Ιταλία.

O Γιάννης Καντουνάκης βγήκε πρώτος στον κατηγορία 45-49 με την εξαιρετική επίδοση  1:21:16. Εξαιρετικά δυνατός στην ποδηλασία και με ένα ποδήλατο χρονομέτρου θα κάνει από τους καλύτερους χρόνους στο άθλημα.

Ο Γιώργος Ασπρόμουγγος  βγήκε 8ος στην κατηγορία και 40ος στην γενική. Μοιράστηκε μαζί μας τις εντυπώσεις του

«Σύνολο κολύμπησα 840 μέτρα, οπότε είμαι ευχαριστημένος με τον χρόνο.

Τ1 (05:05) Για τα δεδομένα του πολύ στενού χώρου ευχαριστημένος, ίσως πήγαινα λίγο καλύτερα αν δεν με αποσυντόνιζε η κόρη μου! 

Ποδηλασία – Ένιωσα μεγάλη διαφορά από τους προηγούμενους αγώνες στην ποδηλασία, ενώ στις ανηφόρες (Σπέτσες και Βουλιαγμένη) πήγα πολύ καλά, σε επίπεδη διαδρομή δεν μπορώ το ίδιο, θέλει ψάξιμο… περισσότερη προπόνηση και αυτοσυγκέντρωση ίσως…

Τ2 (00:52) Έκανα γρήγορα την αλλαγή, με καθυστέρησαν συναθλητές λόγω στενής ζώνης αλλαγών.

Τρέξιμο- (25:33) Πολύ ευχαριστημένος, μιας και κατάφερα να κρατήσω 4:18 καθ’ όλη τη διάρκεια.

Έκανα νέο ρεκόρ με peak 205 heart bpm.

Συγχαρητήρια σε όλους που έτρεξαν, στον προπονητή μας και ένα μεγάλο ευχαριστώ στους φίλους μου που ήρθαν να δουν τον αγώνα και μας έβγαλαν τις φωτογραφίες που δημοσίευσα! Πρώτη φορά σε αγώνα έχω fun club 5 ενήλικες και 5 παιδιά! χαχαχα «

 

Ο Εντυ Αλεξίου – με έντονα τα σημάδια από  jet lag και με αντιβίωση- ήθελα να δώσει το παρόν στον αγώνα και βγήκε πρώτος στην κατηγορία του στον αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος με 1:33:05

Super Sprint

Στον αγώνα του Super Sprint  οι Γιάννης Ψαρέλης, Παναγιώτης Σαρρής και Μαρίνο Κρέστα έκαναν μία δυνατή προπόνηση (300-10-2) από αυτές που συνηθίζουν και τους αρέσει  να κάνουν στον Σχινιά και έκαναν  το 1-2-4.

Μακάρι να υπάρχουν και άλλοι αγώνες Super Sprint που λόγω των υψηλών εντάσεων παρουσιάζουν μία μοναδική δυσκολία και είναι πολύ χρήσιμοι για τους αθλητές που εστιάζουν στο Σπριντ και την Ολυμπιακή απόσταση.

Εκ μέρους του προπονητικού team ο Γιάννης Ψαρέλης μας δήλωσε: «Έκλεισε με επιτυχία ο πρώτος κύκλος αγώνων. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια στους αθλητές και αθλήτριές μας για τις επιτυχίες τους, που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία εάν αναλογιστούμε ότι δεν έχουν πολλά αγωνιστικές εμπειρίες στο Τρίαθλο. Πρέπει να νιώθουν δικαιωμένοι για όλους αυτούς τους προπονητικούς μήνες στους οποίους πιέστηκαν σημαντικά προπονητικά, παράλληλα με τις προσωπικές, οικογενειακές και επαγγελματικές τους υποχρεώσεις. Είμαστε ακόμα στην αρχή της καλοκαιρινής σαιζόν. Οι αγωνιστικές εμπειρίες αυτών των 15 ημερών είναι πολύ χρήσιμες και οι επιτυχίες λειτουργούν ως κίνητρο για τους αθλητές. Από αύριο πρέπει να ξαναμπούμε σε ρυθμούς προπόνησης. Μας περιμένουν δύσκολες προπονητικές εβδομάδες. Ελπίζουμε ότι όλα θα πάνε καλά και τον Σεπτέμβριο θα είμαστε σημαντικά βελτιωμένοι.»

Summary
Athens Triathlon Team_National Sprint Championships_Male Race Report
Article Name
Athens Triathlon Team_National Sprint Championships_Male Race Report
Description
Athens Triathlon Team : Έκλεισε επιτυχημένα ο πρώτος κύκλος αγώνων.
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)