Athens Triathlon Team : Μία ακόμα εξαιρετική εμφάνιση!

Η Αθηναική Ομάδα Τριάθλου (Athens Triathlon Team) για ακόμα μία φορά εμφανίστηκε δυνατή στον αγώνα Sprint που έγινε στην Λίμνη Δόξα παρότι υπήρξan και αρκετές ατυχίες καθώς και λόγω της ιδιαιτερότητας του αγώνα αρκετοί αθλητές δυσκολεύτηκαν να μπουν στο κλίμα του αγώνα.

Είχαμε 3 χρυσά, 1 αργυρό και 2 χάλκινα «μετάλλια» και εξαιρετικές εμφανίσεις  από ορισμένους ακόμα αθλητές που δείχνουν ότι οι θέσει στο βάθρο θα γίνονται όλο και περισσότερες για τους αθλητές της ομάδας :

  • O Σπύρος Γκοτζιάς που πριν λίγες μέρες αποφοίτησε και πήρε το ξίφος από την Σχολή Ευελπίδων κατάφερε έστω και με ελλειπή προετοιμασία να πάρει την πρώτη θέση στην κατηγορία Α1 (18-29) και την δεύτερη στην γενική. Ο Σπύρος έχει φέτος 3 νίκες στην Γενική σε αγώνες σπριντ και μία δεύτερη θέση και ακόμα δεν έχει τελειώσει η χρονιά. Είναι το μέλλον του Ελληνικού Τριάθλου εάν φυσικά μπορέσει να κάνει για ένα μεγάλο διάστημα μία ολοκληρωμένη προετοιμασία.
  • Ο Στέλιος Ανδρέαδης έκανε την επανεμφάνισή του ύστερα από την εγχείρηση στο γόνατο και κέρδισε την κατηγορία Α5 (45-49) και βγήκε 5ος στην Γενική  παρότι ακόμα δεν είναι απόλυτα έτοιμος στο τρέξιμο. Ο Στέλιος είναι ο κυρίαρχος στην κατηγορία του και από τα φαβορί για βάθρο στην γενική. Εχει τις ικανότητες για κάτι εξαιρετικό στην κατηγορία του σε παγκόσμιο επίπεδο.
  • Ο Γιάννης Ψαρέλης κέρδισε την κατηγορία του Α4 (40-44) και βγήκε 7ος στην Γενική.
  • O Παναγιώτης Σαρρής αν και αρκετά προσωπικά ζητήματα δεν τον άφησαν να προετοιμαστεί όπως θα ήθελε δείχνει να σταθεροποιείται στους χρόνους του. Ηδη έχει καταφέρει να είναι μία φορά στην ψηλότερη θέση του βάθρου και 3 στην δεύτερη θέση του βάθρου στους φετινούς αγώνες, έχοντας λιγότερο από ένα χρόνο προπόνησης στο τρίαθλο
  • Ο Εντυ Αλεξίου έχοντας την πιο δύσκολη αποστολή απέναντι σε ένα καταπληκτικό αθλητή που ακούει στο όνομα Χρήστος Γαρέφης πάλεψε και κατάφερε να κερδίσει την Τρίτη θέση στο βάθρο. Οι χρόνοι στις προπονήσεις είναι εξαιρετική και είναι ζήτημα χρόνου να βελτιώσει θεαματικά τους χρόνους του και στους αγώνες.
  • Ο 16χρονος Δημήτρης Λέκκας έκανε την έκπληξη και κατάφερε να έρθει 3ος στην Κατηγορία Α1. Οι προπονητές του μιλάνε για ένα πολύ μεγάλο ταλέντο που μόλις τελειώσει τις υποχρεώσεις του με τις πανελλήνιες εξετάσεις θα είναι σταθερό στο βάθρο της Γενικής κατάταξης σε όλους τους αγώνες sprint.

 

Ομως πέρα από τους αθλητές που ανέβηκαν στο βάθρο είχαμε εξαιρετικές εμφανίσεις από τους αθλητές μας.

Ο Ηλίας Λυμπέρης που προετοιμάζεται για αγώνες μεγαλύτερης διάρκειας (ironman & half ironman) δεν βρέθηκε στην καλύτερη μέρα όμως δείχνει ακόμα και έτσι ότι είναι σε τροχία θεαματικής βελτίωσης. Ο Ηλίας είναι σίγουρο ότι θα έχει πολύ καλή εμφάνιση στο Ironman όποτε το αποφασίσει να κατέβει.

Ο Μάνος Κωνσταντάκης έχει την πιο θεαμτική εξέλιξη από όλους τους αθλητές της ομάδας. Από εβδομάδα σε εβδομάδα βελτιώνεται και από το 1:37 πριν 2 μήνες κατάφερε να είναι 35ος στην γενική σε μόλις 4 μήνες ενασχόλησης με το Τρίαθλο.

Ο Μάνος είναι 47 ετών και είναι παράδειγμα προς μίμηση καθώς ξεκίνησε τον αθλητισμό αντοχής σε προχωρημένη ηλικία και όμως προσπαθεί όσο κανένας σε κάθε προπόνηση και η πρόοδός του είναι θεαματική. Πιστεύουμε ότι στην κατηγορία Α5 μετά από ένα χρόνο θα είναι στις πρώτες θέσεις.

Ο Γεράσιμος Κομματάς έχει σημειώσει σημανική βελτίωση στην κολύμβηση και οι χρόνοι στην Γενική κατάταξη γίνονται όλο και καλύτεροι από αγώνα σε αγώνα. Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις του τον κρατούν πίσω καθώς δεν μπορεί να αφιερώσει τον χρόνο που θα ήθελε.

Ο Σωτήρης Σωτηρόπουλος είναι αθλητής που έχει εξαιρετικά αθλητικά προσόντα (εξαιρετική έκρηξη/ ταχύτητα τόσο στην κολύμβηση όσο και το τρέξιμο) και το μοναδικό εμπόδιο στην αθλητική του εξέλιξη είναι η έλλειψη χρόνου λόγω των επαγγελματικών υποχρεώσεών του.

Ο Τάκης Κόλλιας έφτασε λίγη ώρα πριν τον αγών οδηγώντας μηχανή και ήταν φανερά κουρασμένος όμως δείχνει ότι βελτιώνεται.

Οπως μας είπαν οι προπιονητές του “Ο Τάκης είναι εξαιρετικός χαρακτήρας, όπως άλλωστε όλα τα μέλη της ομάδας και αυτό είναι το βασικό στοιχείο επιλογής των αθλητών μας, πολύ σεμνός και λειτουργεί ως μοντέλο μέσα στην ομάδα. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που είναι μαζί μας και ευχόμαστε να έχει μία εντυπωσιακή πρόοδο. Είμαστε πολύ τυχεροί που έχουμε αυτούς τους αθλητές στην ομάδα μας και οι οποίοι δημιουεργούν εξαρετικό κλίμα”.

Ο Αχιλλέας Χατζηκώστας έχοντας ξεκινήσει πριν μία εβδομάδα να κάνει ποδήλατο τερμάτισε τον αγώνα και είμαστε πολύ χαρούμενοι που κατάφερε να τερματίσει παρότι τώρα ξεκίνησε το τρίαθλο.

Η Σύλβια Πεταλίδη, η μοναδική αθλήτρια της ομάδας μας, ήταν εξαιρετικά άτυχη καθώς έπαθε λάστιχο παρότι είχε αλλάξει λάστιχα την προηγούμενη εβδομάδα του αγώνα. Τα λάστιχα που έβαλε ήταν ελλατωματικά παρότι καινούργια!!! Τα λάστιχα κομματιάστηκαν χωρίς η αθλήτρια να έχει πατήσει αιχμηρό αντικείμενο η να πέσει σε λακούβα.

Ομως πέρα από το αθλητικό κομμάτι η παρουσία της ομάδας ήταν μοναδική για τα χρονικά του ελληνικού Τριάθλου. Τόσο στις προπονήσειςπριν τον αγώνα όσο και στις “κοινωνικές” εξόδους κυριάρχησε το ομαδικό πνεύμα. Ελπίζουμε να υπάρξουν και άλλες ομάδες στην Ελλάδα όπως η δική μας.

Επόμενος σταθμός για την ομάδα η Ανάβυσσος

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)