Athens Triathlon Team : Ξεκίνησε επιτυχημένα η χρονιά.

Την προηγούμενη Κυριακή οι αθλητές και αθλήτριες του Αθηναϊκού Ομίλου Τριάθλου (Athens Triathlon Team) συμμετείχαν στον αγώνα Τριάθλου που έλαβε χώρα στις Σπέτσες. Παρότι για αρκετούς αθλητές και αθλήτριες αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας Τριάθλου που έλαβαν μέρος και η πλειοψηφία των αθλητών είχε πολύ μικρή αγωνιστική εμπειρία (2-3 αγώνες) τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.

 

Όμως πέρα από την πολύ επιτυχημένη αγωνιστική παρουσία των αθλητών & αθλητριών για ακόμα μία φορά οι αθλητές και αθλήτριες της ομάδας έδειξαν την αγάπη τους για την ομάδα.

 

Επόμενος αγώνας για τους αθλητές της ομάδας το Τρίαθλο της Βουλιαγμένης  την Κυριακή  4 Μαΐου.

Τα αποτελέσματα των αθλητών της ομάδας.

Sprint race

 • Αλέξανδρος Αργύρης –  Μ35 – 3ος κατηγορίας, 12ος γενικής
 • Μαρίνος Κρέστας – Μ18 – 4ος κατηγορίας, 14ος γενικής
 • Γιάννης Καντουνάκης – Μ45 – 2ος κατηγορίας, 19ος γενικής
 • Γιώργος Ασπρόμουγγος – Μ35 – 4ος κατηγορίας, 25ος γενικής
 • Μάνος Κωνσταντάκης – Μ45 – 6ος κατηγορίας,
 • Δημήτρης Κούρτης – Μ30 – 7ος κατηγορίας,
 • Γκρέτα Λυμπεροπούλου – F40 – 2η κατηγορίας, 4η γενικής γυναικών
 • Κατερίνα Σωμαράκη – F25 – 2η κατηγορίας,
 • Μιρέλλα Αλεξίου – Μ18 – 3η κατηγορίας,
 • Φίλιππος Παπασπύρου – Μ25 – 9ος κατηγορίας,
 • Θεόφιλος Καχραμανίδης – Μ30 – 19ος κατηγορίας,

Endurance race   – Χριστόφορος Τοπουζίδης –  Μ18 – 1ος κατηγορίας, – Δημήτρης Θωμάς – Μ40 – 8ος κατηγορίας,   Μερικές δηλώσεις των αθλητών   Γιώργος Ασπρόμουγγος : «Το Spetsathlon ήταν ο πρώτος μου αγώνας τριάθλου. Είμαι μέλος της Athens Triathlon Team περίπου 4 μήνες χωρίς να έχω ιδιαίτερο αθλητικό ιστορικό. Το αποτέλεσμα του αγώνα με εξέπληξε, δεν περίμενα να φτάσω τόσο ψηλά στην κατάταξη. Οι ομαδικές προπονήσεις με την ομάδα και τα simulation τριαθλητικών αγώνων που κάναμε μου έδωσαν τη σιγουριά που χρειαζόμουν ώστε να τρέξω συγκεντρωμένος στο σώμα μου, με μεγάλη αυτοπεποίθηση, χωρίς άγχος. Η εμπειρία του αγώνα ήταν πολύ καλή, αρχίζοντας το κολύμπι deep start, συνεχίζοντας με την πανέμορφη διαδρομή του ποδηλάτου και στη συνέχεια το τρέξιμο όπου ο κόσμος των Σπετσών με τα χειροκροτήματα μας ενθάρρυνε όλους να τερματίσουμε!»   Κατερίνα Σωμαράκη : «Το Spetsathlon ήταν ο πρώτος αγώνας τριάθλου για το 2014 που συμμετείχα. Η προθέρμανσή μου ξεκίνησε 10:10π.μ με τρέξιμο και λίγο ποδήλατο ενώ στη συνέχεια κολυμπι. Στην εκκίνηση είχα αρκετό άγχος ειδικά στα πρωτα 50 μέτρα όπου ήμασταν ο ένας δίπλα στον άλλο.  Οι ελάχιστες προπονήσεις open water που έκανα έδωσαν ένα μη ικανοποιητικό αποτέλεσμα σε σχέση με τις επιδόσεις που ήδη είχα. Από το ποδηλατικό κομμάτι είμαι αρκετά ευχαριστημένη, δεδομένου της διαδρομής. Στο τρέξιμο πήγα αρκετά καλά σε σχέση και με τον τελευταίο μου αγώνα τον Οκτώβρη αλλά σίγουρα και εκεί υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Όσον αφορά στις αλλαγές έπρεπε να είμαι πιο συγκεντρωμένη, και να στιγματήσω καλύτερα τη θέση μου.Η διοργάνωση από την μικρή εμπειρία που έχω ήταν εξαιρετική. Για πρώτος αγώνας της χρονιάς είμαι αρκετά ευχαριστημένη και πιο πολύ γιατί βλέπω οτι από τον Οκτώβρη που ξεκίνησα πιο εντατικές προπονήσεις στην ομάδα ATHENS TRIATHLON TEAM έχω βελτιωθεί σημαντικά και στα 3 αθλήματα».

Summary
Athens Triathlon Team
Article Name
Athens Triathlon Team
Description
Την προηγούμενη Κυριακή οι αθλητές και αθλήτριες του Αθηναϊκού Ομίλου Τριάθλου (Athens Triathlon Team) συμμετείχαν στον αγώνα Τριάθλου που έλαβε χώρα στις Σπέτσες. Παρότι για αρκετούς αθλητές και αθλήτριες αυτός ήταν ο πρώτος αγώνας Τριάθλου που έλαβαν μέρος και η πλειοψηφία των αθλητών είχε πολύ μικρή αγωνιστική εμπειρία (2-3 αγώνες) τα αποτελέσματα ήταν εντυπωσιακά.
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)