Athens Triathlon Team : Με στόχο την κορυφή

H Αθηναική Ομάδα Τριάθλου (Athens Triathlon Team) δημιουργήθηκε από το ηλεκτρονικό περιοδικό Triathlon World και έχει την προπονητική υποστήριξη του Smart Sport. Στόχος είναι η συνεχής βελτίωση της ομάδας σε όλους τους τομείς.

Μετά από ομόφωνη γνώμη των αθλητών της ομάδας ψηφίστηκαν ως αρχηγοί της ομάδας οι Ηλίας Λυμπέρης και Παναγιώτης Σαρρής.

Τις επόμενες μέρες θα ανακοινωνθούν οι αγώνες στους οποίους θα συμμετέχει η ομάδα καθώς και οι ημερομηνίες που θα κάνει τα προπονητικά της camp.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Οι αθλητές για το 2011 2012 είναι οι παρακάτω :

Ηλίας Λυμπέρης

Γεννήθηκα πριν από 31 χρόνια το 1980 στην Αθήνα. Σπούδασα Marketing Management στο Αμερικάνικο Κολλέγιο της Ελλάδος και τα τελευταία 7 χρόνια εργάζομαι στον Ant1 TV.

Απο μικρή ηλικία θυμάμαι τον εαυτό μου που όλο με κάποιο άθλημα ασχολούμουν, είτε αυτό ήταν κολύμβηση είτε μπάσκετ (το τελευταίο το έκανα για μικρό χρονικό διάστημα και για αυτό δε ψήλωσα…χαχα) είτε ποδήλατο. Το 1998 με τη παρότρυνση του κολλητού μου άρχισα να ασχολούμαι πιο ενεργά με τη ποδηλασία και συγκεκριμένα με το mountain bike.  η πρώτη μου επαφή με κάποιο αθλητικό σύλλογο ήταν με το παράδεισο αμαρουσίου, μετα γράφτηκα στο Λοασδά και από το 2009 ανήκω στο Α.Ο.Θησεας όπου από τότε με συστηματική προπόνηση και με καθοδήγηση από το Γιώργο Γκίνη άρχισα να πέρνω μέρος στους πρώτους μου αγώνες με σημαντικότερες διακρίσεις μία πρώτη θέση το 2008 στην Ανάβαση Ποικίλου Όρους, μία τέταρτη θέση στο Marathon Race Kastelia και μία τρίτη θέση στο Κύπελο της Outsports στο Λουτράκι.

Tο τρίαθλο το ξεκίνησα τον Αύγουστο του 2011 και αυτό που με παρεκίνησε μου ήταν ότι ήθελα να δοκιμάσω κάποιο άλλο άθλημα σε συνδυασμό με τη μεγάλη μου αγάπη το ποδήλατο.  Θεωρώ το τρίαθλο ως ένα από τα πιο ενδιαφέροντα αθλήματα.

Παναγιώτης Σαρρής

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1977. Σπούδασα διοίκηση επιχειρήσεων και ασχολούμαι επαγγελματικά με τα Χρηματιστηριακά, στην μικρή οικογενειακή εταιρεία Α. ΣΑΡΡΗΣ ΑΕΠΕΥ, που ίδρυσε ο πατέρας μου το 1994.
Είμαι παντρεμένος με την Βασιλική Μαυρίδου, πρώην προπονήτρια κολύμβησης και στιβίστρια και μόλις πρόσφατα αποκτήσαμε ένα αγοράκι…Ξεκίνησα να ασχολούμαι με το τρίαθλο φέτος το καλοκαίρι, τέλη Ιουλίου.
Τα τελευταία χρόνια, προσπαθώ και ασχολούμαι με τον αθλητισμό σε καθημερινή βάση, γενικότερα μέσω του γυμναστηρίου το οποίο επισκέπτομαι, αλλά, και πιο συγκεκριμένα με το mountain bike όπου συμμετείχα σε αρκετούς αγώνες πέρυσι. Η αγορά όμως, το καλοκαίρι, ενός ποδηλάτου δρόμου για να μπορέσω να προπονούμαι καλύτερα σε συνδυασμό με την επιτυχή συμμετοχή μου σε ένα αγώνα τριάθλου στο γυμναστήριο, μου έβαλαν για τα καλά την ιδέα να ασχοληθώ σοβαρά με το τρίαθλο. Η ενασχόληση με τα 3 βασικότερα αθλήματα και ακόμη περισσότερο συνδυαστικά, προσωπικά με συναρπάζει…

 

 


Σπύρος Γκοτζιάς

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη στις  15 Σεπτεβρη 1989. Μεγάλωσα στην Αθήνα και κατοικώ στην Αργυρούπολη. Είμαι στο ΙV o έτος στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων. Ξεκίνησα την κολύμβηση σε ηλικία 3 ετών. Η πρώτη μου σημαντική διάκριση ήταν σε ηλικία 13 ετών στο Πανελληνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης που είχε διεξαχθεί στην Χίο. Ξεκίνησα το 2002 κάνοντας 4:35  στα 400 μέτρα (1η θέση στο πανελλήνιο παμπαίδων Β) και με 18:07 στα 1500 (2η θέση)


Αντώνης Αντωνόπουλος

Ο Αντώνης γεννήθηκε στις 8 Ιουλίου 1977 στην Αθήνα. Σπούδασε Οικονομικά στο πανεπιστήμιο της Λίλλης (Γαλλία) και Μηχανικός Η/Υ και Πληροφορικής στη Μασσαλία (Γαλλία). Σήμερα εργάζεται στην εταιρία European Dynamics ως Μηχανικός Ανάπτυξης Διαδραστικού Λογισμικού. Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό ξεκίνησε από τα παιδικά του χρόνια, με μπάσκετ, ποδόσφαιρο και τένις. Τα τελευταία χρόνια όμως τον κέρδισε το ποδήλατο και κυρίως το ποδήλατο βουνού. Με το τρίαθλο ασχολείται μόλις ένα μήνα αλλά πλέον αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής του.

Κίμωνας Γκιουλιστάνης

Ο Κίμων γεννήθηκε στις 13-10-1970 στην Αθήνα. Αποφοίτησε από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου της Αθήνας το 1994 και συνέχισε τις σπουδές του το 1996 στο University of Wales, Cardiff όπου έλαβε το μεταπτυχιακό του δίπλωμα στο Ναυτικό Δίκαιο. Είναι μέλος του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά από το 1997 και διατηρεί δικηγορικό γραφείο στον Πειραιά. Είναι επίσης νομικός σύβουλος του Οργανισμού Λιμένος Πειραιώς από το 2005 ενώ στο παρελθόν έχει διατελέσει νομικός σύβμουλος της εταιρείας VODAFONE-PANAFON AEET για το διάστημα από 2000-2004. Από την ηλικία των 12 ετών άρχισε την ενασχόλησή του με το μπάσκετ και η οποία συνεχίστηκε μέχρι σήμερα.

 

Γεράσιμος Κομματάς

Ο Γεράσιμος γεννήθηκε το 1977. Είναι απόφοιτος της Νομικής σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών με μεταπτυχιακές σπουδές στο εργατικό δίκαιο από το ίδιο πανεπιστήμιο και στο Χρηματοοικονομικό Δίκαιο από το Kings College του Πανεπιστημίου του Λονδίνου. Εργάζεται ως δικηγόρος από το 2003 με εξειδίκευση στο εμπορικό, εργατικό και τραπεζικό δίκαιο.

Ασχολείται με τον αθλητισμό σε ερασιτεχνικό επίπεδο από μικρή ηλικία, έχοντας πραγματοποιήσει «περάσματα» από διάφορα αθλήματα, όπως το θαλάσσιο σκι, το σκι βουνού, το karate και το ποδόσφαιρο.

Μετά από μεγάλο διάστημα αδράνειας, άρχισε πρόσφατα να ασχολείται με το τρέξιμο σε μία προσπάθεια να βρει ένα αντίβαρο στην καθιστική ζωή. Με το τρίαθλο ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή τον Απρίλιο του 2011 συμμετέχοντας σε αγώνα απόστασης sprint στο Σχοινιά (Schiniathlon), προπονείται δε συστηματικά από τον Σεπτέμβριο του 2011.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Σωτήρης Σωτηρόπουλος

Ο Σωτήρης γεννήθηκε στις 9 Σεπτεμβρίου του 1977 στην Κηφισιά. Σπούδασε Ηλεκτρολόγος Μηχανικός στο Queen Mary (University of London), με μεταπτυχιακό στα Αυτόματα Συστήματα στο Imperial  College.  Εργάστηκε για μερικά χρόνια ως μηχανικός  ενώ  το  2004 έκανε μεταπτυχιακό στην Χρηματοοικονομική Ανάλυση  στο Πανεπιστήμιο του Πειραιά.  Από το 2005 εργάζεται στο τραπεζικό  κλάδο και για τα τελευταία πέντε χρόνια απασχολείται στη Χρηματιστηριακή Τράπεζας στο τομέα των διεθνών αγορών.

 

Ασχολείται με τον αθλητισμό από τα σχολικά του χρόνια με αρκετό ενθουσιασμό. Έχει ασχοληθεί με το βόλεϊ, τένις και κολύμβηση.  Η πρώτη του εμπειρία με το τρίαθλο ήταν και ο πρώτος αγώνας (sprint) του στον Σχοινια, μόλις πριν από 2 μήνες. Παρά τις μεγάλες απαιτήσεις του συγκεκριμένου αθλήματος, θεώρει ότι  το τρίαθλο είναι ένα πολυδιάστατο σπορ που γυμνάζει πολλές μυϊκές ομάδες του σώματος ενώ ταυτόχρονα βελτιώνει την αντοχή και την γενικότερη φυσική  κατάσταση.

 

 

 

Γιάννης Ψαρέλης

Ο Γιάννης γεννήθηκε το 1969 στο Παλαιό Φάληρο. Εχει σπουδάσει Χημεία και έχει κάνει μεταπτυχιακά στην διοίκηση επιχειρήσεων, το μάρκετινγκ και τον αθλητισμό. Ασχολείται με τον αθλητισμό από το 1978 ενώ με το τρίαθλο συστηματικά ασχολείται από το 1991.

Τις επόμενες μέρες θα προστεθούν και τα βιογραφικά των υπολοίπων αθλητών της ομάδας.

 

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)