Athens Triathlon Team : Μία ακόμα χρονιά γεμάτη επιτυχίες.

Οι αθλητές της ομάδας μας έκαναν μία ακόμα επιτυχημένη εμφάνιση στον αγώνα Τριάθλου στην Καλαμάτα.

Ο Μανούσος Δαμοράκης κέρδισε την γενική κατάταξη και την κατηγορία του. Ετσι έγινε ο 5ος αθλητής της ομάδας που τα τελευταία 2 χρόνια έχει κερδίσει την γενική κατάταξη ενός αγώνα Τριάθλου.

Στην δεύτερη θέση της γενικής κατάταξης ο Γιάννης Ψαρέλης (και πρώτος στην κατηγορία του).

Στην 14η θέση της γενικής και 4ος στην κατηγορία άνω των 40 (40-54) ο Δημήτρης θωμάς (αν και λόγω τραυματισμού από τον αγώνα της προηγούμενης εβδομάδας στα Χανιά δεν είχε προπονηθεί καθόλου για μία εβδομάδα).

Ετσι τα τελευταία 2 χρόνια και πριν ακόμα κλείσει αγωνιστικά η χρονιά έχουμε :

  • 5 διαφορετικούς αθλητές/ -τριες που έχουν κερδίσει την γενική κατάταξη σε αγώνα Τριάθλου.

  • 10+ διαφορετικούς αθλητές/ -τριες που έχουν κερδίσει την κατηγορία τους.

  • 15+ διαφορετικούς αθλητές/-τριες που έχουν ανέβει στο “βάθρο” της κατηγορίας τους σε αγώνα Τριάθλου.

  • 4 αθλητές  με περισσότερα από 10 “βάθρα” ο καθένας  μέσα σε λιγότερο από δύο χρόνια.

Πίσω από τις παραπάνω διακρίσεις κρύβεται μία καθημερινή πολύωρη προσπάθεια. Ατελείωτες ώρες στους χώρους προπόνησης αφιερωμένες στην σωματική και νοητική προετοιμασία του κάθε αθλητή.

Εμείς με σεβασμό απέναντι σε όλους τους αθλητές μας (στον καθένα ξεχωριστά) προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις καλύτερες συνθήκες  που υπάρχουν στην Ελλάδαγια να αναπτυχθεί κάποιος  στο άθλημα του Τριάθλου, άσχετα με την ηλικία ή το επίπεδό του.

Εχουμε δημιουργήσει την καλύτερη ομάδα Τριάθλου στην Ελλάδα και επιθυμούμε  να είμαστε ανταγωνιστικοί και σε ευρωπαικό επίπεδο. Η προσπάθεια μεγάλη και ο δρόμος ανηφορικός όμως το κίνητρό μας πολύ μεγάλο.

Κείμενο : Μαρία Ψαρέλη – Athens Triathlon Team – Υπεύθυνη Επικοινωνίας : Κινητό : 6945385096 & Email :info@athensjournal.gr

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)