Athens Triathlon Team : Εξαιρετική εμφάνιση στο Ναύπλιο.

Στο Ναύπλιο οι αθλητές της ομάδας  είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα από την εκκίνηση και παρά την απειρία και τα μηχανικά προβλήματα κατάφεραν να κατακτήσουν την 2η, 3η, 5η και 8η θέση της γενικής και να είναι όλοι στην 1 ή 2η θέση της κατηγορίας τους.

Ο Γιώργος Παπαχρήστου, κολύμπησε μαζί με τον παλιό πρωτάθλητή κολύμβησης στα 100 μέτρα πεταλούδας τον Παναγιώτη Λαγοπάτη και ήταν μπροστά στο μεγαλύτερο κομμάτι της ποδηλατικής διαδρομής. Μπήκε πρώτος στην Τ2. Εκεί καθυστέρησε σημαντικά πολύ αναζητώντας τον αθλητικό του εξοπλισμό.

Οι Μανούσος Δαμοράκης και Γιάννης Ψαρέλης μπήκαν σχεδόν ταυτόχρονα στην Τ2 δευτερόλεπτα πίσω από τον νικητή του αγώνα τον Νιζάμη Αλέξανδρο, που τους είχε προσσπεράσει στα τελευταία μέτρα της τελικής ανηφόρας.

Λίγο πιο πίσω ο Αλέξανδρος Αργύρης με χαλασμένο τελείως το μπροστινό σαζμάν έχασε μετρημένα 2,5 λεπτά για να βάλει με το χέρι μεγάλο δίσκο ώστε να μπορέσει να συνεχίσει τον αγώνα όμως βασιζόμενος στις ποδηλατικές και δρομικές ικανότητες κατάφερε ακόμα και έτσι να πάρει την 8η θέση της γενικής.

Στο τρέξιμο ο Μανούσος Δαμοράκης – στον πρώτο του αγώνα Τριάθλου- κατάφερε να εξασφαλίσει την δεύτερη θέση (2ος), ο Γιάννης Ψαρέλης την Τρίτη  (3ος) ενώ ο Γιώργος Παπαχρήστου (50ς) πάνω στο σπριντ των τελευταίων 100 μέτρων έχασε την τέταρτη θέση.

Ο Δημήτρης Θωμάς ύστερα από λίγους μήνες προπόνησης έδειξε μεγάλα σημάδια προόδου και κατάφερε να είναι δεύτερος (2ος) στην κατηγορία  του με πρώτο συναθλητή του από την ομάδα

Ετσι οι αθλητές της ομάδας μας κατάφεραν να καταλάβουν τις εξής θέσεις

  • Μανούσος Δαμοράκης, 1ος στην κατηγορία του και 2ος στην γενική κατάταξη
  • Γιάννης Ψαρέλης, 1ος στην κατηγορίας του και 3ος στην γενική κατάταξη
  • Γιώργος Παπαχρήστου, 1ος στην κατηγορία του και 5ος στην γενική κατάταξη
  • Αλέξανδρος Αργύρης, 2ος στην κατηγορία (πρώτος ήταν ο νικητής του αγώνα) και 8ος στην γενική κατάταξη.
  • Δημήτρης Θωμάς, 2ος στην κατηγορία και 24ος στην γενική κατάταξη

 

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)