3ος Ημι-Μαραθώνιος Αθήνας – Λίγο πριν την Εκκίνηση

 

Από την Πέμπτη 01 Μαίου μέχρι και το Σάββατο 03 Μαίου θα υπάρχει δυνατότητα εκπρόθεσμης εγγραφής τόσο για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο όσο και για τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ στις εγκαταστάσεις του Γυμναστηρίου Ι. Φωκιανός (απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, 10.00 – 20.00), εφόσον υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις.

Οι ενδιαφερόμενοι για τον Αγώνα Δρόμου 3χλμ μπορούν να συνεχίσουν να απευθύνονται είτε στα Δημοτικά Γυμναστήρια της Αθήνας, είτε να υποβάλλουν την αίτηση συμμετοχής τους online στην ιστοσελίδα του Δήμου Αθηναίων (www.cityofathens.gr), μέχρι και την Πέμπτη 01 Μαίου 2014. Σε κάθε περίπτωση από την Πέμπτη 01 Μαίου έως και το Σάββατο 03 Μαίου 2014, οι πολίτες της Αθήνας που ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στον Αγώνα Δρόμου 3χλμ μπορούν να απευθύνονται στο Γυμναστήριο Ι. Φωκιανός (απέναντι από το Παναθηναϊκό Στάδιο, 10.00 – 20.00), τόσο για την εγγραφή όσο και για την παραλαβή του αριθμού συμμετοχής τους στον αγώνα, και πάλι εφόσον υπάρχουν ακόμα κενές θέσεις

 

Δελτίο Τύπου των Διοργανωτών. Ο Ημι-Μαραθώνιος Αθήνας διεξήχθη για πρώτη φορά το Μάιο του 2012 ενώ ακολούθησε στις 31 Μαρτίου 2013 η δεύτερη διοργάνωση του με τεράστια επιτυχία, τόσο ως προς τη μαζικότητα όσο και ως προς την άρτια διοργάνωσή του. Η πόλη της Αθήνας φωτίστηκε από τα χαμόγελα των 8.500 συμμετεχόντων αλλά και των θεατών-κατοίκων της πόλης που πλημμύρησαν τους δρόμους για να χειροκροτήσουν την προσπάθεια και τον προσωπικό θρίαμβο του κάθε συμμετέχοντα, καταμαρτυρώντας τα περιθώρια για ακόμα μεγαλύτερη ανάπτυξη τα επόμενα έτη. Η Αθήνα  κατακλύστηκε από χιλιάδες απλούς ανθρώπους, οι οποίοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία να βγουν από τα σπίτιά τους και να απολαύσουν την ομορφιά της πόλης, τρέχοντας σε μια αλλιώτικη Αθήνα με δρόμους χωρίς αυτοκίνητα. Ένα μοναδικό εορταστικό κλίμα χαρακτήρισε τις δύο πρώτες διοργανώσεις και αποτέλεσε τη βάση καθιέρωσης του Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας ως ένα ετήσιο γεγονός, σταθμό στην καθημερινότητα της πόλης και των κατοίκων της.

 

Η απήχηση και η γοητεία του Ημι-Μαραθωνίου της Αθήνας, ενός αγώνα με το σύνθημα «Εμείς είμαστε το κέντρο της πόλης μας», ξεπερνάει σιγά-σιγά τα σύνορα της χώρας και αρχίζει να έχει ξένες συμμετοχές από όλες τις ηπείρους. Φορείς και οργανισμοί από διάφορες περιοχές του πλανήτη σχεδιάζουν ήδη τη συμμετοχή τους στον 3ο Ημι-Μαραθώνιο Αθήνας που θα διεξαχθεί στις 04 Μαΐου 2014, γεγονός που αυξάνει τις ευθύνες της διοργάνωσης απέναντι σε κάθε συμμετέχοντα αλλά και στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Ο Ημι-Μαραθώνιος της Αθήνας στις αρχές της τουριστικής περιόδου σηματοδοτεί και εγκαινιάζει ένα νέο κεφάλαιο για την πόλη μας.

images

Summary
Athens Half Marathon
Article Name
Athens Half Marathon
Description
Λίγο πριν την εκκίνηση του αγώνα …. Έχουν ολοκληρωθεί ο κύκλος των online εγγραφών για τον Ημιμαραθώνιο Δρόμο και τον Αγώνα Δρόμου 5χλμ, ενώ οι ενδιαφερόμενοι δρομείς που δεν πρόλαβαν την προθεσμία αυτή, μπορούν να προχωρήσουν με την υποβολή της αίτησης συμμετοχής τους στα Γραφεία του ΣΕΓΑΣ (Λεωφ. Συγγρού 137, 09.00 – 15.00) μέχρι και την Τετάρτη 30 Απριλίου 2014.
Author

About triathlonworld

Ο κ. Γιάννης Ψαρέλης είναι από τα ιστορικά στελέχη του Τριάθλου στη χώρα μας έχοντας παρακολουθήσει και συμμετέχει έντονά στη διοικητική ανάπτυξη του αθλήματος. Χρόνια μέλος των εθνικών ομάδων ,εκπρόσωπος των αθλητών στην τεχνική επιτροπή του αθλήματος, υπεύθυνος χάραξης των διαδρομών αγώνων της Ομοσπονδίας μεταξύ των οποίων και της Ολυμπιακής διαδρομής του 2004 στη Βουλιαγμένη,έχει διατελέσει γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τριάθλου και εκπρόσωπος αυτής στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή. Έχει πληθώρα προπονητικών πιστοποιήσεων στα αθλήματα αντοχής από εθνικές ομοσπονδίες και συνδέσμους προπονητών. Έχει παρακολουθήσει πλήθος εκπαιδευτικών σεμιναρίων της Διεθνούς Ομοσπονδίας Τριάθλου τόσο για Διοργανωτές Αγώνων όσο και κριτές. Επίσης έχει παρακολουθήσει πολυήμερα σεμινάρια για διοργανωτές αγώνων στη Λοζάνη κάτω από την εποπτεία της ΔΟΕ. Έχει σπουδάσει Χημεία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Έχει τους εξής πανεπιστημιακούς μεταπτυχιακούς τίτλους : Αθλητική Διοίκηση (Παν.Lyon1-Masters in Sport Organisations Management – πρόγραμμα αναγνωρισμένο από την Διεθνή Ολυμπιακή Επιτροπή), Αθλητική Διοίκηση (Παν. Leicester), Διοίκηση Επιχειρήσεων (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών- Executive MBA), Μάρκετινγκ & Επικοινωνία (Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών -MSc in Marketing and communication with New Technologies). Προπονητής Τριάθλου Προπονητής Τριάθλου Ο κ.Γιάννης Ψαρέλης έχει διατελέσει Διοικητικός Υπεύθυνος καθώς και Υπεύθυνος Στρατηγικής & Ανάπτυξης στο Sports Excellence (πρόγραμμα που πραγματοποιείται υπό την επιστημονική επίβλεψη της Α’ Ορθοπαιδικής Κλινικής του ΕΚΠΑ, όντας εγκεκριμένο κέντρο από τον Διεθνή Σύνδεσμο Κέντρων Υψηλού Αθλητισμού) έχοντας την επιστημονική επίβλεψη μέχρι και 1800 επίλεκτων αθλητών και αθλητριών προεθνικών και εθνικών ομάδων έως 18 ετών καθώς και των μελών της Προ-Ολυμπαικής προετοιμασίας για τους ΟΑ του Τόκυο (με μνημόνιο συνεργασίας με την ΕΟΕ). Σε επίπεδο ακαδημαϊκό/ ερευνητικό με σημείο αναφοράς μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ασχολείται κυρίως με την επίδραση των προϊόντων νεοπρενίου/ wetsuit στην κολύμβηση τριαθλητών καθώς και με την μεγιστοποίηση της απόδοσης των αθλητών στο mixed relay του Τριάθλου. Από το 1990 συμμετέχει ως εισηγητής σε πλήθος εκπαιδευτικά προγράμματα επιμόρφωσης προπονητών, καθηγητών Φυσικής Αγωγής, γονέων αλλά και αθλητών είτε αναπτύσσοντας τεχνικά θέματα που αφορούν το Τρίαθλο είτε θέματα που αφορούν την ηθική στον αθλητισμό και το αντι-ντόπινγκ. Αρθογραφεί σε πλήθος αθλητικών ιστοσελίδων και περιοδικών σε θέματα που αφορούν την προπονητική, τους κανονισμούς του Τριάθλου ή θέματα ηθικής/ κοινωνιολογίας του αθλητισμού. Ο ίδιος σε συνεργασία με αθλητικούς φορείς (Ομοσπονδίας, Σωματείων και Αθλητικών Οργανισμών των Δήμων) από το 1990 έως σήμερα έχει σχεδιάσει και διοργανώσει έχοντας την επίβλεψη πάνω από 50 αγώνων σε όλη την Ελλάδα (Αθήνα, Χανιά, Ρέθυμνο, Τρίπολη, Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Πιερία κ.λπ.)